Tuesday, February 01, 2011

internship lagi

http://www.emocutez.com

semalam kan aku gitaw yang aku nak ke Kuala Terengganu untuk hantar surat untuk LI (Latihan Industri) pada bulan April nie.hehe

aku gie ngan sorang kawan aku. dia temankan aku. nak harapkan aku ke bandar KT sorang-sorang memang sesat terus la.haha. so, semalam aku da pon selamat hantarkan sene resume aku kat 3 tempat.
- MSET Shipbuilding Sdn Bhd
- Kay Marine Sdn Bhd
- Jabatan Kerja Raya Negeri Terengganu


dalam 3 tempat nie, seme cam okay. Mset kat pinggir bandar gak. kay marine tepi sungai n JKR mestila tengah-tengah bandar. kalau ikot kan hati aku nak ke Kay marine. paling jauh tapi macam yang paling best. dari tengok tempat keje seme tu cam takde gaye nak pakai wedges je. alamatnya memang sarung kasut sport la aku.haha. 

mama cam risau sebab Kay marine tu da dekat ngan UMT, which is tempat abang belajar dulu. abang pon duk umah sewa, nie kan nak harapkan aku berulang alik. tu yang aku ngah pikir gak. tapi kalau nak duk umah sewa, baek terus duk kemaman. bila wiken leh gak jalan-jalan kat kuantan. berdating ngan cinta lama. Opss..terlebey sudaaa..hahahaha

nie la fara, die temankan aku sepanjang hari.
balik je dari merayau tu, kami sempat la pusing kat Stesen bas KT. kat situ memang syurga tudung tapi agak susah nak cari shawl. yang ade banyak, tudung indon ngan tudung bawal. tapi sempat gak la aku amek 2 selendang ngan satu inner cotton. lagipun, hari khamis nie aku nak ke Besut untuk kenduri kawen sedare kat sane. balik umah ngan bahagianya bercerita ngan mama yang 3 benda tu baru RM26. yela, kalau sehelai tudung bawal belum tentu dapat harga kurang dari RM30.hikhik


dalam perjalanan balik umah sempat la singgah kat Pantai Batu Burok. amek angin petang. tapi takdela petang sangat. masa tu baru jek kul 2.30pm tapi tak panas. cuaca mendung jek. kat Terengganu still hujan hari-hari. sampai umah pon da kul 3.30pm. tibe-tibe baru aku terperasan ade satu text dari someone kul 2pm lagi. berkira-kira nak reply, last-last reply gak n cakap nak tido n rest tapi sembang punye sembang sampai ke maghrib.hahaha. tak sempat aku nak tido.huhuhu




nampak tak muke selebet da penat?hahaha


haa..disebabkan aku ngah membizikan diri ngan internship, rupa-rupanya, ada gak insan laen yang sedang bizi ngan internshoip beliau. siapakah???
semestinya Blair Waldorf.da tengok Gossip Girl season 4, episod 12, The Kids are not alright?
cepat donlod wei. Gossip Girl makin saspen + havoc.haha


dalam episode nie, Blair had a fight with her mother about Indra Nooyi. Eleanor , her mother ask her to do her intership at waldorf designer but she has her own idea about her iternship.dalam banyak-banyak part, aku suke bile Blair had a conversation ngan serena


Serena: You didn't know him. He was a good man before all this happened.
Blair: They're all good men before something happens to them, S. Some of them stay good. No matter how they're treated.
Serena: I thought you hated Dan.
Blair: I do. So very much.

yang nie plak macam lebih kepada episod 11. so, kalau nak menikmati drama nie, haruslah tengok dari awal..hikhik.

a short update about my favourite series


- Gossip Girls : Season 4, Episode 12. The Kids are Not Alright
- The Vampire Diaries : Season 2, episode 12, The Descent

- Life Unexpected : Season 2, Episode 13. complete for season 2 last 2 weeks.
- Glee : i'm no longer update with this series n dun ask me why..ngeeee


okea la..itu aje mahu bercerita..haa, sebelum habes nak tanye. ade tengok Kerana Keagungan KursiMu semalam? kat astro oasis.hehehe
best sangat. menggamit memori kesilapan masa lalu :)


http://www.emocutez.com


4 comments:

Solihin Zubir said...

woahh.. shawl polkadot.. comey2.. hehhe..
lorh.. nk mintak LI kat ganu jugak? degil tol! hehhee..

aLya said...

@ Solihin Zubir : hahaha..bukan degil la..ngah pikir cost la.lau duk luar kene pikir umah sewe..hikhik

bunga said...

moga2 dapat..cayokk..

aLya said...

@ bunga : mekaseh :)