Friday, February 18, 2011

Aku Merinduimu...

http://www.emocutez.com


aip..aip.. ape kondisi kamu semua skunk? sama bizi ngan aku atau dah bergumbira lepas habeskan test atau pape tanggungjawab yang perlu diselesaikan...ermm, kondisi aku plak agak  "memberansangkan". minggu yang agak kelam kabut dengan Test yang berderet + pilihanraya kampus yang bakal tiba isnin ini. masa sangat-sangat jeles ngan aku. seyes tak tipu doww. nak study pon tercungap-cungap. apapepon satu da lepas dan agak menggembirakan hati. ALHAMDULILLAH. hope, lagi 4 yang bakal tiba pon akan "hadiahkan" aku senyuman bila aku langkah kuar dari dewan..INSYAALLAH. :)

kali nie aku rasa yang aku betol-betol perlukan skill untuk bahagikan masa aku ngan apa yang lagi penting. masa study haruslah tak boleh "dicompromize". kan? so, lebihan masa yang aku biasa gunakan untuk tengok movie dan berjalan di atas talian terpaksa "direschedule". peluang untuk mengadap lappy lam bilik n apdet belog aku gantikan ngan keluar ngan kawan-kawan..opss!! nie bukan kuar berpoye-poye macam sebelum nie. aku kuar tolong bagi support n bantu apa yang termampu untuk kawan-kawan yang bakal bertanding.ngeeee


ishh..terpanjang lak mukadimahnye..senanye, aku just nak share satu lagu yang aku rase boleh dijadikan kekuatan untuk study. ermm,,nak kata kekuatan tu tak gak la sebab kekuatan kita sebagai seorang hamba haruslah dipohon pada-NYA. lagu nie lau dihayati cam pembangkit semangat untuk terus berusaha untuk berjaya kerana 2 insan yang betul-betul berharga dalam hidup kita. yang tiada galang gantinya.. *pergghh,terasa keskemaan aku jap.. :)

jom-jom..sama-sama kita dalami maksud lagu nie.. sambil study pon boleh dengar..tenang jiwa.. :)


Aku Merinduimu by Devotees


Tidak dapat kugambarkan
Rindu yang lahir dari hati ini
hanya yang mampu tuk kulafazkan
Aku Merinduimu

Terasa amat jauh diri ini

Kerna kau tiada disisi
Bergenang air mataku
bila terkenangkan wajahmu

Ayah ibu

Dari jauh kupohon restu
Doamu titian kejayaanku
Nasihat darimu kuingat selalu
Tersemat di kalbu

Oh Tuhan

Berkatilah ku dalam mencari ilmu
Dengan RedhaMu
Moga kujejaki tempat yang dituju


*haa..kepada mana-mana student UTM yang baca nie nak taw sape yang bakal bertanding di kerusi umum dan fakulti????
nantikan entri lepas nie yek..

daa :)

http://www.emocutez.com

4 comments:

Whoopz said...

lu rindu sape ni cik alya? :p

aLya said...

@ Whoopz : rindu mama ngan abah kat umah la whoopz :)

IeDa_IsHiDa88 said...

rindu2an jd kenang2an..lalalala...

aLya said...

@ IeDa_IsHiDa88 : hehe :)