Wednesday, February 23, 2011

i am a series addict - Part 1 (Gossip Girl)


http://www.emocutez.com


da lame senanye entri nie terkurung lam draft. aku tak cukup masa nak taip n cite seme benda sal series yang aku addict. ngeee *cite benda laen sempat lak kan?hahaha
senanye, bukan aku tak nak cite or share tapi bile benda yang melibatkan something yang aku betol-betol ske, aku nak interpret ngan cara yang terbaek dan terindah..hikhik
now, its the time... aku nak cite sal series yang aku addict. yang aku apdet weekly.

disebabkan banyak benda aku nak cite, so aku nak wat entri sal series drama nie by part. maksud aku, each part akan ada satu series. boleeeyyyy???

kalau sape-sape da lama baca belog aku, korang mesti tahu apa series yang aku paling suke sebab aku selalu sebut nama hero-hero dalam cite tu.kan..kan??? sampaikan ade seseorang yang aku gelarkan ngan nama Hero lam cite tu. sape die??? secret..secret..* biarlah seme orang da taw pon.hahaha


the utmost favorite series i watched. this series based on a book series with the same title. cite nie seyes memang best. high class lifestyle yang memang diimpikan seme orang. setiap minggu konfem ade party. bila da berparty, konfem la ade baju yang gojes-gojes. cite nie cam the real world of high class lifestyle. scandal, love, party, great outfits, frenship, relationship and etc. bile tengok cite nie seyes rasa cam nak masuk dalam tibi sekali jek. join party n gossip.haha

antara Quote yang akan lekat lam kepala korang bila stick ngan this series:

each episode will begin with :
"Gossip Girl here, your one and only source into the scandalous lives of Manhattan's elite,"
"And who am I? That's one secret I'll never tell, you know you love me xoxo Gossip Girl" 

Each episode usually ends with Gossip Girl saying 
"You know you love me. xoxo, Gossip Girl


antara watak-watak lam cite nie :
Serena van der Woodsen (Blake Lively) - a problem seeker. complicate life with complicated relationship. full of scandals and easy to love and be loved.
Blair Waldorf (Leighton Meester) - Serena's BFF but also a Queen Bee at her school. she will do anything to get wat she want n she owez got it except Chuck Bass. erm, maybe she got him for a while.
Chuck Bass (Ed Westwick) - the bad boy of the Upper East Side, but also the person i love the most in this drama. sangat macho. *wink2*
Nate Archibald (Chace Crawford) - handsome guy and also Chuck's best friend. also has issues in his family. a good guy who turned to be a player.
Dan Humphrey (Penn Badgley) - Nate's friend and Serena's on-again, off-again ex. the nicest person at the beginning of the series. his dad marry to Serena's mum.




 Dalam cite nie, aku paling ske Serena ngan Chuck Bass. *Oh my Chuck Bass..i oredy miss him..lam cite nie, Serena nie sangat-sangat suke terlibat ngan masalah. ade jek masalah lam idop die yang tak pernah nak selesai tapi die selalu dapat peluang kedua untuk betulkan kesilapan die even lepas tu die buat lagi..*tibe-tibe aku da rase macam aku, cume aku tak cantik cam die n takde peluang kedua jek.uwaaaaa

Antara yang aku ske gak lam cite nie adalah frenship diorang. even Serena ngan Blair slau gaduh. tarik-tari rambut. tolak masuk kolam n Chuck ngan Nate pon penah gaduh tapi bila one of them ada masalah ngan outsiders, diorang konfem akan bersatu untuk make sure the outsiders tak akan terlepas..whatever happen in their life, they always have each other to catch them when they fall. thats the amazing part in this series.

sape-sape yang follow cite nie dari season 1, konfem akan cakap best sebab cite nie stat dari zaman diorang high school sampaila ke kolej. zaman high school pon duk tayang camne Blair, a Queen Bee at her scholl yang memang betol-betol diktator. hahaha. pergi sekolah pon naek limo seyh. lagi-lagi Chuck Bass, the only heir for Bass Industries. overall, gossip girl da ade 4 seasons dan semalam aku baru je abes donlod episode 16 season 4. dan aku memang tak pernah boring lau tengok cite nie berulang kali pon..hahaha

sape-sape yang suke scandal, great outfits, complicated life but a real life with high class lifestyle..boleh ar tengok cite niee..

nak donlod cite nie, boleh je donlod KAT CINIE. tapi lau nak donlod kene ade Internet Downloader Manager (IDM). kat cinie tengok online pon boley.. :)

next part aku akan cite sal my next addiction in series drama but not the real life story..i mean benda yang impossible jadi kat dunia nyata tapi also a love story..with blood..boleh agak???

till then,
XOXO


http://www.emocutez.com

14 comments:

JIJI YU said...

wohooo..dasat kot engko..mmg peminat yang betol2 setia ni..

bunga said...

nape bunga ketinggalan..sob..son..

aLya said...

@ JIJI YU : memang best..tu yg setia..hehe

aLya said...

@ bunga : tape2..lepas nie bunga marathon dr season 1..hehe

Zulfahmi Abidin said...

kenape aku takde minat langsung kt cerite nie eak.lepas bace pon takde rase nk tgok pon cerite nie...sbb cerite nie more to gurls thing ker?? ke aku yg tak normal??

hamzah ian said...

citer ni mmg terbaik.. haha

Un Phat Lee said...

peerrgghh fanatik betul nih.ehe

ADfeez said...

hehe.. aD pun follow .. tp da masuk season 4 nie... cliche la cter die bila serena dok kapel ngan nate balik. then dan.. then blair kapel gado ngan chuck.. come on la.. we need fresh idea.,..
plg suka jenny... dia ada own herlife.. hehe...


* cmne nk buat tulisan dlm kotak tu? ajarkan leh x? :P

Mr. Swift said...

Saye pun suka cita ni.

Heroin die cantik. Haih. :p


Mr. Swift Currently Posted : Apabila Ayam Dah Mula Bercakap Dan Pelik Pasal Manusia...

aLya said...

@ Zulfahmi Abidin : hahaha..cite nie memg full of gurlz stuff pon. laki yg ske tengok pon sbb bnyak pompoan cntek n syeksyii2..haha

aLya said...

@ hamzah ian : terbaek sbb pompoan cntek..kan..kan??haha

aLya said...

@ Un Phat Lee : cite nie best..2 yg fanatik..ngeee :)

aLya said...

@ ADfeez : hahaha..cite nie memg x kan penah habes ngan clishe die.. skandal antra diorg jek..

boleh2..nnt alya bg link ea.. :)

aLya said...

@ Mr. Swift : best kan??hehe