Friday, February 04, 2011

nak jugak updet

http://www.emocutez.com

haaa..semalam kan aku ade gitaw aku ke Besut kan. senanye bukan gie kenduri kawen. silap information la.. just kenduri kesyukuran. tapi disebabkan abang saya a.k.a teman a.k.a mr photographer tak ikot, so takde la  gambar banyak-banyak. sob..sob..sedey taw. semalam pon gie kejap jek. just pegi satu kete. aku, mama, abah, atok ngan opah je. abang balik lambat malam kelmarin, so, dia da tak larat nak ikot.huhuhu

nie je la satu-satunya gambar yang aku sempat snap lam kete.hikhik. masa kat umah sedara aku lak, sempat agie aku snap gambar arnab dia. jinak sangat. dia lepaskan kat laman jek. masa aku pergi n gosok-gosok dia, dia tak marah pon. *tetibe rindu bebear lak.sob,,sob..

nie la rabbit tue..hehehe. nampak kan..die duduk je. suke aku la tu..hahahaha
balik malam tadi, seyes penat. lepas mandi, solat maghrib aku terus tido. tapi kul 4 pagi aku da bagon da. solat isyak n da tak rase nak tido. so, aku pon wat movie marathon. da lama rasanya tak wat movie marathon nie. lagipon, banyak movie yang aku baru transfer daripada PC kat umah masuk external aku..ngeeee

jom cekidaut antara movie yang aku tengok malam tadi.

RAMONA AND BEEZUS


Cite nie sangat best taw...seyes tak tipu. tai lau korang tak suke disney memang tak suke la cite nie..huhu. aku nie memang suke tengok cite comei-comei ngan disney channel.hehehe
antara pelakon lam cite nie, Selena Gomez ngan Joey King. Joey King nie seyes comei.. bagi aku la, cite nie sangat banyak moral dia. tengok cite comei pon aku nanges gak..muahaha. *tibe-tibe tak faham ngan diri sendriri. Cite nie kisah sal 2 beradik, ramona ngan kakak dia, beezus. cite nie more to family entertainment. lepas tengok cite nie, seyes aku rase cam nak sorang adik pompoan. sangat suweeettt n boleh ada pillow talk :)

Ngangkung
da lama rasanya aku tak tengok cite hantu tapi disebabkan ramai yang cakap cite nie klakar, aku beranikan diri tengok. yela, benda da depan mata. abang da donlod, aku tengok je la. seb baek ta takot. sakit gak perut aku gelak..hehehe

Green Hornet.. 
cite nie baru kuar kan? hehe. aku da pon selamat tengok cite nie. gambar pon okea gak. nak bagi link untuk donlod tak dapat la plak sebab aku jumpe yang da ciap. sowie..huhu
cite nie pon best gak la bagi aku tapi tak la best sangat. maybe sebab Cameron Diaz yang berlakon yang sebabkan aku nak sangat tengok cite nie. hehehe

haaa..tu je la yang aku wat malam tadi.hehe. sowie la sebab aku rase review aku tak akan bantu sape-sape pon untuk pilih movie yang korang nak tengok..huhu. nantila, lau ade masa aku wat movie review lagi.ngeeee

sebelum blah aku nak gitaw. tadi aku masak sayur air..tahu masakan tu?. masakan paling senang. tapi tak la paling sangat sebab lagi senang masak singgang ikan..muahaha.
aku pon tak tahu nape mama suke sangat curuh aku duk dapur skunk. abah pon cakap nak menantu.hahaha
da tak lame la nampaknya. nanti ada la menantu lelaki lam umah nie. tunggu bakal suami aku masuk meminang.  kat mana la bakal suami aku sekarang. bila la mahu datang jupe n bkenalan ngan aku..muahahaha

oh ya..satu lagi. aku da pon Activate facebook account aku. meh la lawat aku kat sana :)
k laaa.. daaa :)

http://www.emocutez.com

9 comments:

echah mashuri said...

ololo..omey la alya pakai gulung2 cmtuh shawl.xghetii la ecah nak buat..hhehehe

echah mashuri said...

ololo..omey la alya pakai gulung2 cmtuh shawl.xghetii la ecah nak buat..hhehehe

Solihin Zubir said...

green hornet cambesh ja..
tringin nk tgok!
pntg btoi kalau green.. haha..

aLya said...

@ echah mashuri : hahaha..baru je belajar pakai cmtu..lau g kelas tobat tak pakai..ngeee

aLya said...

@ Solihin Zubir : besh gak la..hehe
uish..suke ade mkne nie..hahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak alya, besut anda ke mna? area mana? kg. raja kah?

hehe.. alahaiii, akpe takpe, nnt kalau jumpa fifiey kita snap gambar bebanyakk ok kk sygg!
btw, green hornet fifiey dh tengok, ngangkung belom lg. khurafat dia punya cd dh kuar belom? nk bwk balik indon, di cinema sna tak masuk lah khurafat!

bunga said...

omel arnab..bunga pom baru jer tengok citer ngnkung 2..haaa...set sama la kita..haa..

aLya said...

@ FIFIEY LYCHEE MARATION : kat kg nyior 7 la syg..memang dekat ngan kg raja kan?hehe

okea2..x sabar nak tunggu da next oliday..ade jodoh leh la jupe fifiey n snap picture banyak2..hehe
khurafat da nak kuar cd kot. k.alya pon lom tengok agie sbb seme org cakap cite 2 takot..hahaha

aLya said...

@ bunga : haha..ye ke? xpe2..kite peram dulu lame2. bile org da tengok movie baru kite baru nak tengok cite len..hehe