Friday, February 25, 2011

UTM Book & Chocolate Fair 2011

http://www.emocutez.com

hai kawan-kawan. pejam celik, pejam celik da nak habes seminggu kuliah. tinggal sehari je lagi sebelum menghabeskan minggu ke-7 which is half of the semester. korang taw tak yang satu semester ade 14 minggu? ke UTM je camtu? ngeeee

haaa, sekarang kan mood aku tengah baek. mood hepy sebab banyak sangat mentakadarah cekelat. muahaha. so, boleh cite sambil gelak-gelak. errr..perlu ke gelak banyak-banyak? cam baye jek. abeh kuar ilmu nanti. da la test tak abes agie nie.hehe

okea-okea, senanye aku nak cite tentang UTM BOOK & CHOCOLATE FAIR 2011. sangat rare taw bile satu fair menggabungkan buku ngan cekelat. fair nie diadakan di Dewan Sultan Iskandar (DSI) UTM Skudai selama 3 hari starting from 22 till 25. Feb.2011

senanye, semalam agie aku plan nak pegi tapi tak sempat nak curi masa. malam tadi pon test Control Engineering. so, lepas je test Advanced Quality kul 12 tadi aku ngan Miza terus ke DSI. dak pompoan kelas aku yang laen gie makan sebab diorang tak gie kelas pagi. aku ngan miza lak da selamat isi perut kami lepas kelas pagi.hehe. pegi lepas test tu pon senanye kami skip kelas control.haha. da la test semalam tak leh jawab, ari nie ponteng kelas pulakk..

masuk je dalam dewan kami tour booth cekelat dulu. then baru ke booth buku. tak banyak buku menarik. kebanyakannya buku ilmiah yang cam buku rujukan tebal-tebal tu. novel pon tak banyak. aku nie da kurang baca novel cinta merepek tu. aku prefer novel yang lebeh bagi inspiration but still fun. masa tour kat booth buku tu ade satu program learn english at home. something cam tu la. lupa plak aku nama program tu. masa bercakap ngan akak tu tibe-tibe akak tu cakap something yang wat aku tekejut jap...

Kak Mimie: alya rase alya perlu tak improvekan lagi alya punye english
aku : perlu. 
Kak Mimie : ha, kita yang pilih untuk letakkan kita dilevel mana. nak jadi lebih baek atau tak.
aku : betul..betul..
Kak Mimie : macam alya, alya yang pilih untuk jadi camnie. cakap pon lemah lembut je. sopan jek..
aku : *terkelu sambil tersipu-sipu malu*

sopan tak aku???hahaha
hahaha..akak tu cakap aku sopan taw. cakap aku lemah lembut taw. akak tu belum dengar aku gelak. terbarai abes sopan santun aku. belum agie tengok aku cakap tak henti. hahaha. tak pernah ade orang claim aku lemah lembut. lembek ade la. manje pon ye gak.. nanges je keje..okea. STOP cite akak buku english. sambung tour booth buku n masa untuk suppin-suppin di booth cekelat plak.

susana dalam DSI
kalau tak silap aku, lebeh daripada 10 booth yang join fair kali nie. semua handmade cekelat. sangat best taw. duet pon sangat gedik cuba melompat-lompat untuk masuk ke bakul duit akak booth cekelat. muahaha
. esok ade lagi yuu!! lagipun, ade lagi satu area depan Perpustakaan Sultanah Zanariah (PSZ) pon buat jualan yang sama. maksud aku untuk fair yang sama tapi tadi azan zohor. PSZ plak sebelah Masjid sultan Ismail (MSI). tak manis plak nak pegi merayap taim orang tengah azan kan..takpela,,esok masih ada..hehehe

   nie la yg sempat aku rembat,  princess punye cekelat, cheese tart, muffin.. 
kepada sape-sape nak datang fair nie, dijemput ngan segala hormatnya ye. seyes best makan cekelat hand made. even tak leh lawan cadbury tapi lagi sedap dari vochelle ngan vanhounten..ngeee.seyes stament nie bukan statement berbayar..aku tak tolong promote mana-mana booth pon sebab aku terjah seme booth n makan semua tester yang disediakan..korang tak gie korang rugi, lagi-lagi yang da memang duk utm..hehehe

kawan-kawan, jom ramai-ramai serbu DSI :)

http://www.emocutez.com

8 comments:

dylli said...

cokolattttttt..
bestnya.
kenapa UiTM tak buat jugak?? -,-

mie said...

gue tertarik kat chocolate dari book,..
heheheee

aLya said...

@ dylli : best2..merasa gak hand made cekelat buatan malaysia..haha
tape2..nnt surug mpp yg menang wat proposal..hikhik

aLya said...

@ mie : seme org yg pi cmtu..ka booth cekelat penuh..kat book punye booth sket jek..nggeee

fika said...

nyam nyam nyam :D

aLya said...

@ fika : meh cinie..jom mkan..hikhik

HonEyBuNNy said...

salam..nak cokelat jugak..hehhehe

aLya said...

@ HonEyBuNNy : salam..bleh2..kene dtg amek sdrik kat cinie..hikhik