Sunday, October 31, 2010

jom kawen awal..:-)

http://www.emocutez.com

 aku jupe cite nie kat iluvislam..n rase cam nak share. lagipon most of da blogger kan setadi agie..ingatan buat diri sendiri n kawan2..ngeeee

Nota : Bagaimana seorang pelajar tahun akhir universiti yang hampir bunuh diri kerana depresi (tekanan) setelah ditinggalkan kekasih mengubah kehidupannya 180 darjah menjadikannya insan yang paling bahagia di muka bumi ini dengan perkahwinan di usia awal. Berikut adalah coretan terus dari hati dan mata pena beliau.
*****
Saya berusia 21 tahun, dan sudah berkahwin. Masih muda bukan? Suami saya berusia 23 tahun. Juga masih muda. Kami berdua masih belajar. Jadi, mengapa berkahwin? Kalau ikut kata mak ayah, "Nak bagi bini makan apa? Pasir?"
Perjalanan cinta saya tidak mudah. Sebelum berkahwin, saya pernah teruk dikecewakan bekas kekasih. Dia minta masa 3 tahun dari tarikh kami 'declare', untuk bersedia untuk berkahwin. Hampir 3 tahun, saya ditinggalkan untuk perempuan lain. Kecewa? Sudah tentu. Jujur, saya hampir bunuh diri. Saya mengalami tekanan hidup sehingga tidak berhubung dengan dunia luar.
Tapi selepas itu baru saya sedar kehadiran suami saya yang sudah 4 tahun menunggu peluang. Pada mulanya, saya ingat sekadar 'cinta rebound', tetapi selepas 2 bulan berkenalan dan bercintan, suami saya melamar untuk berkahwin. Pada mulanya, saya ingat satu gurauan. Akhirnya si dia berani hubungi ayah saya dan minta izin untuk berkahwin kerana takut kehilangan saya lagi.
Ayah saya pun dahulu berkahwin ketika belajar; ketika beliau tahun 1 peringkat ijazah.
Suami saya pelajar perubatan tahun 3, dan saya cuma tinggal 2 bulan untuk mengakhiri pengajian. Ayah saya bersetuju memandangkan saya sudah kecewa, takut juga pisang berbuah dua kali. Akhirnya, kami berkahwin. Dengan mahar RM 200, sebentuk cincin emas, tiada hantaran, tiada majlis, kami bernikah.
Simple bukan? Kenapa perlu pening?
Kalau anda lelaki, anda mesti ingin berikan segala yang terbaik untuk bakal isteri anda.
Dan, kalau anda perempuan seperti saya, semestinya inginkan hantaran yang tinggi (lulusan ijazah sekarang, hantaran RM10K ke atas). Perlu tidak?
Maaf perempuan, kalau terasa. Saya bukan jual diri, saya tidak perlukan hantaran RM10-20K. Saya tidak letak harga untuk nilai diri sendiri dan harga cinta saya. Ini masalah kalau kita kahwin cara Melayu; bukan cara Islam.
Saya perempuan lulusan ijazah, saya ada tulang 4 kerat, dan saya boleh berusaha, kenapa perlu mengharap dengan lelaki? Suami bukan untuk dibebani, tapi untuk disenangi. Isteri bukan untuk dibeli, tapi untuk dikasihi.
Kos kahwin sekarang paling rendah pun RM20K serba serbi. Hantaran, majlis, belum baju, pelamin. Tapi cuba fikir, perlu tidak? Baju raya kan masih ada, cantik lagi. Kasut raya pun masih baru.
Kenapa perlu buat majlis di hotel, dewan orang ramai kan ada? Kalau rasa sangat mahal untuk katering, boleh upah orang masak, tinggal sediakan bahan dan peralatan. Bersanding tak perlu, buat penat badan duduk macam tunggul depan orang.
"Seganlah. Nanti orang kata apa."
"Isk, buat malu belajar tinggi-tinggi, tak dapat hantaran."
Hai, ni mentaliti Barat. Bagi yang beragama Islam, ingat rukun nikah.
Tanggungjawab selepas kahwin yang penting. Lebih baik duit sewa pelamin jadi duit persiapan untuk anak pertama. Prioritikan penggunaan duit anda. Kos bersalin bukan murah. Kalau di hospital kerajaan, paling kurang perlu ada RM400-500. Tapi di hospital swasta, minimum RM2000. Kos ada anak sangat tinggi sekarang.
Pernah cuba lihat harga setin susu bayi di pasar? Harga lampin pakai buang? Dan sekarang, anda masih terfikir pelamin itu penting? Ini tak kira duit nak beli kenderaan, beli rumah. Pening!!
Jadi jangan bebankan diri anda dengan majlis perkahwinan yang membazir dan tidak perlu.
Saya bahagia sekarang. Boleh keluar dengan suami tanpa rasa takut dan malu, disentuh lelaki bukan mahram. Dan suami saya tidak perlu takut saya diambil lelaki lain seperti dahulu. Apa semua yang pasangan bercinta lakukan, kini kami lakukan dengan halal. Dan kami boleh lakukan lebih dari itu, dengan halal. Tidak perlu risau. Kami aman dan bahagia. Saya dan suami masih bercinta. Masih belajar mengenal sesama sendiri. Dan percayalah, tak guna bercinta lama-lama.
Seganlah keluar dengan pasangan yang tidak halal untuk anda. Saya dan suami, masih seperti pasangan yang baru bercinta. Saya mampu tanggung hidup sendiri, kerja dan cari duit sendiri. Buat apa menyusahkan suami? Dan suami berusaha belajar bersungguh-sungguh (bagi pelajar perubatan, anda faham maksud saya), untuk mendapat keputusan yang cemerlang. Saya tahu ego lelaki tercabar, tetapi saya jujur cintakan suami saya. Saya tak ingin jadi beban, cukup asal dia berasa senang dengan saya.
Tidak perlu nafkah yang besar, semampu yang ada saya terima.
Bakal-bakal isteri sekalian, bersyukurlah dengan suami anda. Dan bakal-bakal suami sekalian, hargai isteri kamu. Terima kekurangan dan kelemahan pasangan anda. Persamaan membina keserasian, perbezaan itu melengkapkan.
Rezeki Tuhan ada di mana-mana. Jangan putus asa. Berkahwinlah! Semoga anda semua merasa tenang dan bahagia.


"Dan antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya bahawa Dia menciptkan untuk kamu (wahai kaum lelaki) isteri-isteri daripada jenis kamu sendiri, supaya kamu BERSENANG HATI dan hidup MESRA dengannya, dan dijadikan di antara kamu (suami isteri) perasaan KASIH SAYANG dan BELAS KASIHAN." (Surah Ar-Rum, 21)


*seronok kan dapat cinta yang halal..

http://www.emocutez.comdaaa:-)





EXCLUSIVE : video kemesraan "mereka" ....

http://www.emocutez.com


tajuk nak gempak je..hahahaha
ni pestaim aku nk show video bebear..slame ni korg tengOk pixies bebear je kan..
enjOy watching!!!

video


daaa:-)
http://www.emocutez.com

Saturday, October 30, 2010

muke x ciap???

http://www.emocutez.com


semalam hari last lecture. 2 pon de satu kelas jek kul 9am - 11am. aku x g pOn sbb de bnd yg nak kene setel..huhu
aku kene g wat pasport kat pekan rabu sbb nk nO pasport 2 mlm td gak 2k booking flight ticket nak gie beijing diz december... kiteorg g 6org ngan 2 buah kete..aku, miza, fatiha, syuk, mus n kumaran.. aku x pasan lak kul 8 syuk msg ckap nk gerak kul 9. kul 9 baru aku terjage, 2 pon sbb syuk tepon ckap die tggu aku kat bawah blok..ko bayang cmne kelam kabut nk mandi n bsiap lam mase 10mnit. seyes cam org giler. bedak xpakai n muke aku cam org x siap..memg x ciap pon. da lupe bawak bedak segalabagai..uwaaaaa..lau nk g kelas pon aku prlukan at least 40mnit 2k bersiap. 2 pon tnpe mekup n pakai tudung indon..huhu
sampai2 sane teros amek borg n amek gmbar ngan muke slenge..da la nk pakai 2 taon pasport nie. muke lak cam pe..sob..sob..sob :-(
papepon..seb bek sempat gak ciap tgahari 2. so..skunk da de pasport..hehehe
da leh g travel...hikhikhik..

jom tengok pixies muke x ciap + last thing diz week..

comOt

muke x ciap..uwaaaa

last lab 4 diz sem

lab mate

last test...
da abeh da...
ari nie pon da masok study week = minggu bersuke ria..hahaha
ok2..aku kene g study, lau x lingkop agie aku sem nie..huhu
doakan aku yg terbaek ye kawan2..
daaa :-)

http://www.emocutez.com

Friday, October 29, 2010

seyes tak tipu..


http://www.emocutez.com



erghhh..exhausted!!!!!  dats da word 2 desribe wat i've been dOing 2day..lepas present pg tadi aku balik bilik sbb nk smbg setadi 4 test ptangnye.
aku nak tanye sumthing..pernah tak korang rase penat jawab exam???

huhh..seyes penat petang tadi.. 
- test cOmponent design which cover bearing, belting system and gear system*lepas nie bleh cipte kete sebijik..muahahaha
- test from 2.14 till 4.45.*peak time, waktu sonok TIDO
- an open book test*yg x semestinye seme ade lam buku 2
- must answer all 3 questions which i enswed juz 2..*x sempat

aku penat..da la test 2 tengahari. 2 jam stengah lak 2..masuk 2 jam jawak soklan aku da bsandar sebab penat menulis bnde yg same. uish, bukn aku wat karangan tapi wat same calculation which is try an error. bnd yg paling mengantuk...seyes tak tipu...yela, tukar value n do da same calculation. aku dapat jawapan tadi pon lepas trial yang ke-4..da la satu trial 2 pages..tulis pon tak semangat. even dpat jawab 2 soklan jek, ALHAMDULILLAH, its ok 4 me sbb aku da cube yg terbaek n aku rase berbaloi gak la tadi..ngeeee

trimas buat kawan2 yang doakan aku. 
berkat doa korang aku da better..
sayang korang seme!!!!!!

daaa:-)


http://www.emocutez.com


Wednesday, October 27, 2010

"die" mencuri dalam diam..

http://www.emocutez.com

*entri ini akan ditaip dengan seberapa pantas yang mungkin.. maaf sebab malam nie aku x akan bw..lots of things waiting 4 my tOuch..ngeeee

guess what??? masa aku da kene curi..ohh demm!!!

wiken ari 2 duk melepak lam bilik n wat marathon movie. sebijik buku pOn aku x sentuh..miggu ni minggu terakhir aku untuk sem nie, so sangatla banyak repot mepot nk kene submit, n segala macam slide show nk kene prepare 4 da presentation n TEST...

list 2 do :
- siapkan final report english. *checked*
- siapkan slide show QC (productivity & quality engineering). *checked*
- siapkan lab repOrt petang tadi *pOstponed*
- submit borang LI (industrial Training). *checked*
- siapkan surat penajaan utk Global Outreach Programme Beijing. *checked*
- study cOmponent untuk test petang esk. *status undetected*
- a same tag tagged by 2 persons..*postponed*

waiting 4 me tomorRow :
http://www.emocutez.com- presentation QC at 11am
- Test cOmponent design at 2pm
- submit english final report in class at 5pm
- submit surat penajaan kat pejabat Hal Ehwal Mahasiswa UTM..

see..senanye bnyak keje yg aku duk tangguhkan..lam x sedar "bertangguh" da curi mase aku..uwaaaa
skunk, aku kene wat seme keje in rush. da xleh setadi dengar lagu cam bese. need 2 fokus 4 da test 2morow..

Da TRUTH abOut FKM, UTM....*lecturer gtaw..
*previous statistic at FKM showed that 30% of students who take Solid II FAILED n im 1 of them while 50% of students who take Component Design FAILED..i dun wanna be 1 of them..

wish me luck ya!!!
daaa:-)

http://www.emocutez.com

Tuesday, October 26, 2010

berdua lebih baek :-)

http://www.emocutez.com


org cakap kan berdua lebeh baek, sebab tu la aku decide nak ade rumet..muahaha
mase 2nd year dulu kemain nk duk bilik single..bile da dpat boring gak upernye. tup, tap, tup, tap..da sbulan da aku adOpted bebear.dr nanges ari2, aku da jarang nanges, malu kot aku duk melalak bebear tengOk jek..hahahaari ni, genap smggu aku da x nanges dalam mase 2bulan taw..bukan senang aku nk sekuat nie. last week aku challenge diri sdirik 2k tak nanges..alhamdulillah, aku berjaya n misi seterusnye tamo nanges 2k sbulan plak..hehehe

bebear banyak ubah aku. dr org yg almost gile aku da btanggujawab sket. yela, ari2 kene tgOk die watpe. kene bg makan, kene bersihkan cage, kene sikat bulu die, kene potong kuku die, kene peluk2 n cium die sambil ckap " sayaangg bebear bucuk"   hahahaha.. http://www.emocutez.com

die idop bebas senanye lam bilik aku nie sbb aku jarang kurung die. besenye, aku kurung die taim aku tido je sbb xde sape nak tgOkkan pe yg die wat. buatnye die gigit wire letrik bnyak2..merane aku..huhu..bile aku balik kelas, aku teros bukak pintu cage n die akan datang pijak2 kaki aku n ikot kaki aku cam kucing. nk salin baju pon susah..huhuhu http://www.emocutez.com

die makin nakal senanye. kasut2 ku xde pon yg atas lantai sbb kene makan ngan die. beg seme masOk loker. ketas2 pon seme tersusun kemas, wire letrik pon da susun elok..seme sebab bebear.
see, bnyak mane die influence aku tok berubah. sampaikan taim shOpping pon aku ingat die. seme brang nk beli tok die. die ade towel sdirik, sikat sdirik, perfume sdirik. seb bek die xleh pakai baju jek.lau x aku da beli da. barang2 pon da banyak kene share ngan die. febreze pon da kene share.

skunk nie, katil pon die da conquer. lau aku setadi kat meja setadi, die lompat la nek atas kati n gigit2 bebear len.ari 2, aku tido tengahari n malas nak masokkan die lam cage, tengah2 aku seronok tido die lompat nek atas perot aku.memg terjage n teros segar mate aku. seb bek bebear, kalu org aku da cubit2 da...hahahaha

aku makin syg die sbb bile aku g dekat die, die x lari macam 1st week dulu. aku g dekat, die akan cium2 ngan idung die yg basah 2..lepas 2 tpakse la lap muke sdirik..seb bek x naek jerawat..muahaha
lau aku setadi atas katil, die akan naek skali pastu dengan selambernye die jalan2 atas badan aku. seb bek la die ringan..huhu..aku study pon aku akan biar jek die kat luar, besenye die akan lepak kat kaki meja aku. temankan aku study. so, kiteorg slalu la maen2 kaki..hahahaha..erm,,lam cemera n enset pon da penuh ngan gambar die..now, my life is all about bebear.. 

jOm cekidaut her pixies..

die paling ske gigit bebear nie..aku pon xtaw nape..huhu

lepaking time...

makan carrot

daily rutin..bersihkan cage..

teman aku study

die ske gigit..

COMEII KAN SAYA???? hahaha
selamat sebulan bebear!!!!

Saturday, October 23, 2010

LADY ENGINEER wanna be??? read diz..

http://www.emocutez.com



 ermm..da lame rasenye x share suMthing yg bermanfaat..maklumla, skunk nie seme keje tkejar2..mggu depan da mggu last lecture n ade satu agie test menunggu aku. ari senin nie baru nk stat ngOrat cOmponent design..wiken nie nk enjoy jap lepas satu minggu yg exhausting..ni pon xde la enjoy sgat sebab segalabagai final report in progress. diz sem i have 4 grUp projects with 3 different grUps..maknenye, aku de 4 final repOrt nk kene submit, 4 discussion sessions nk kene attend, n de 4 presentation nk kene wat, cam nak tersungkur pOn de gak..
http://www.emocutez.com


ok2..back 2 da tOpic, arini aKu nk share sumthing bOut ENGINEERING n 2 be exact bOut LADY ENGINEER... lau kOrg penah bace eNtri ini, aku de janji nk share pe yg aku dapat mase attent diz talk kan??? arini baru datang rase nk menulis sambil berfikir..lau x aku duk merapu jek kat beLog nie n bile aku bace aku pon x paham pe aku duk merapu..ngeeeehttp://www.emocutez.com

ok..sila duduk tegak2..bersandar elok2 naa..lets start oUr discussion.xpaham bleh tanye sbb aku akan tulis ikot ske aku which is aku "rojakkan" bahasa..boleh??? da sedia nk dengar aku merepek???

"WE, WOMEN ENGINEERS-WE MAKE A DIFFERENCE"

bile bercakap mengenai LADY ENGINEER kita tak dapat lari dr dunia realiti dat is diskriminasi. korang jangan ingat bende cmnie da xde taw. mase aku attend diz talk, there was a case where 1 of our student said that when she called a company 2 ask them bOut industrial training, the company said " we DONT hire lady engineer. we just accept men.tq ". what ur respond???
nak tak nak kene la trime hakikat kan??? so, ni la sbbnye "mereka" which is the speakers turun padang, jupe bakal lady engineer 2k share experiences diorang n mudahkan perjalanan kite. ape yg akan aku cakap nie secare general n x specific pd mane2 engineering. nie 2k seme,mechanical, electrical, chemical n sivil.
sape "mereka" 2, nnt aku cite di laen entri..
http://www.emocutez.com
persoalannye...*ececehh..gempak semacam je bunyinyek..muahahaha
- nape kite blaja engineering???
- ape yang akan jadi bile kite grad???
- ape perkara pertama yang kite kene buat lepas grad???
- ape yg akan kite face as a lady engineer???
- rugi tak kalau ade segulung ijazah in engineering n pilih 2k tak nak jadi engineer?
- camne nak dapatkan title "IR"?
- boleh tak pelajar bukan engineering jadi engineer??? 
 - pointer x mantap, bleh jd engineer ke???*tibe2 terkenang nasib diri sdirik jap..huhuhu



now, aku akan try sebaik mungkin 2k cite kat korg tentang pe yg aku dapat n aku paham k. aku akan list down 10 points about  lady engineer and seme2 yang berkaitan. xde kaitan pon banyak gak..:-)

- ENGINEERING IS WAY OF LIFE..kenape???
sebab,bile kite blaja engineering, kite akan blaja seme bende. kadang2 kite x sedar pon bende 2. bile blaja engineering, secara tak langsung korg bleh jadi seme yg korang nak. nape aku cakap cam2???. contohnye, kite blaja engineering tapi kite nk jadi penari ballet. BOLEH!! bile jadi penari ballet, korang akan jadi seorang penari yg baek sbb korg taw pasal "balancing" yg mana korang bleh apply bile menari. penari ballet yg blaja menari dr kecik diorang taw teknik yg betol tapi diorang bleh faham kenapa perlu menari ikot teknik2 2. kebanyakannye x. diorang juz blaja menari, menari n menari. xpon korg cipta la kasut ballet yg len bedasarkan prinsip2 balancing yg korg blaja n paham.contoh len korang pikir plak..bnyak agie aku nk setory neh..

- as a lady engineer, kite kene kuat sebab kite akan face dunie yang sangat mencabar. dunie yg di"conquer" oleh lelaki ( 2 dulu la tapi skunk pon cm same jek..dak mechy pompoan still sket..huhu). dr pengalaman speakers yg cakap ari 2, diorang cakap yang engineer laki nie kebanyakannye "kerek" taw. diorang "agak" pandang rendah ngan kemampuan lady engineer TAPI hakikatnye, diorang rase tercabar sbb kemampuan kite same ngan diorang n sOmetimes better than them. remember that as a women, we can do multitasking. kite la anak, kite la kakak, kite la adik, kite la isteri, kite la ibu n kite la nenek. bile da kawen, kite kene manage time and everything. nk jage anak, nk kemas umah, nk jage suami n nak keje n kite MAMPU wat seme 2. but be prepared before we move forward.

- after graduation n hold a degree, da 1st thing ever dat we MUST do is register ourselves with Board of Engineers Malaysia (BEM). kite nye certificate 2 sah lam mase 6 bulan je taw. so, lam mase 6 bulan lepas grad 2, kite kene make sure yg kite g register ngan BEM n kite akan dapat satu no siri yang mengesahkan yang kite nie engineer berdaftar. ye, kite still akan jadi engineer even x register tapi banyak bende x leh wat. contohnye, bile da jd engineer kite x leh sign mane2 project yg kebanyakannye memerlukan no siri 2. kite xleh nk register 2k amek exam 2k dapatkan title "IR"..*haa,korang x nak Ir ke??

- dapat title Ir x susah pon sebenarnye..*waa, cam aku da dapat je kan.hahaha.. syarat pertama nk dapatkan Ir nie, atleast korang kene ade pengalaman 3 taon bekerja sebagai engineer kat site, office n design.ekceli, bnd2 nie depends on couse masing2. mechy ade requirements sdirik n cam2 gak yg len. 3 taon keje 2 dikire berdasarkan tarikh korang daftar ngan BEM and Institute of Engineers Malaysia (IEM). dinasihatkan atleast korg de 5 taon keje baru g exam. sbb lam mase 3 taon 2 x de la bnyak sgat pengalamn yg bleh kite kutip taw. tapi kan, amek la exam nie awal2 sbb exam nie pon cam exam bese. kene tulis n segalabagai. yela, bile da keje lame2 n umo pon da 40, seronok ke nk g exam???huhu..erkk..tapi ur life ur choice. aku suggest jek..n satu agie about filing system. yg mane segalabagai dokumen keje dr 1st projek korg wat, korg kene make sure korg de copy sbb bile nk g interview nie senang. korg de segala bukti keje2 korg..hehehe

- balaja engineering n xmo jadi engineer is a WASTE. bukn pe, penat2 blaja n peluang pon da banyak skunk, so nape xnak grab the chances yg ade? sangat rugi kan.. lagipon, jd engineer still bleh kawen. still bleh jadi isteri, still bleh jd ibu sebab sape pon kite jadi it depends on ourselves. org kate jd engineer nie bz. jadi cikgu pon bizi gak babe. cikgu zaman skunk balik skolah pon da cam office hours. ape2 keje pon yg kite pilih, seme de challenge masing2. lagipon, jadi engineer nie satu kepuasan. kite buat perkara yang kite ske.. ke ade yg amek engineering sbb kene pakse??? errrkkk..no comment la yg 2..huhuhu

- HANYA student yg FIRST degree in engineering jek leh jd engineer. aku nk cakap sal nie sbb de kawan aku cakap budak sains fizik kebanyakannye leh jd engineer. tapi aku iyekan je la sbb mase 2 tak taw. uper2 nye X BOLEH. even ade master n pHd inengineering tapi degree cOurse len, still xleh jd engineer. even korg amek dgree in engineering kat university or kolej yg tak diiktiraf tapi bile korang sambung master kat mane2 local university, korang leh jd engineer gak sbb first dgree korang in engineering.

- pOinter ni penting gak sbb bile first time nk g interview, pOinter memainkan peranan utame selaen aktiviti2 luar yg korang join. tapi bile nk g second interview, pOinter 2 da xdeorg nk tanye. org akan tanye da bape banyak project korang lead. project ape. berjaya ke tak n seme da about keje yg korang wat. so, kepada sape2 yg pOinter x bape mantap, jangan la risau sbb peluang 2 still ade. once u get da job, keje la elok2 n prove yg kOrang leh wat keje. then bile nk tukar keje da senang nk dapat.*ekceli,point nie nk sedapkan ati sdirik..hahahaha

- interview plak.. cntohnye, bile korg dapat interview kat company2 besar n tibe2 korg rase yg pointer korg x layak pon dapat job 2. senanye, korang x perlu pon rase cam2. even pointer korg 2 lebeh n korang kene compete ngan budak yg dapat 4.0 belum tentu ag dak 4.0 dapat job 2 sbb it depends on korang nye performance n keyakinan mase interview. korang gebang la papepon. tipu pon xpe tapi jgan la obvious sgat yg penting korang yakin..hehehe. mase interview 2, toksah duk cite la sal pointer korg sbb dalam list interview, pointer nie ade kat tangga no. 17. yg 1st skali, keyakinan sbb engineer kan nk lead project n discuss any problems that occur in the field. so, cmne korg nk lead org lau korang sdiri x cukup keyakinan.

- BERANI..nie bnde yg sgat penting bile jd LADY ENGINEER sbb engineer laki kan ske buli lady engineer. pekerja2 pon lebeh kurg jek. so, korang kene tunjuk yg korang nie bukn sembarangan n bleh lead project. bile ngan pekerja n org bawahan, kite kene taw erti tegas. nie x bermakne kene jd sombong n bongkak 2. yg 2 kene lakanat ngan ALLAH je tambah kene umpat ngan pekerja bawahan tapi korg kene jadi sorg yg peramah tapi tegas. bile korg speak up sumthing diorang bleh dengar n ikot.

- last sekali, dun be afraid to take any challenge or lead any project. 1st mistake yg kite wat bile kite tolak 2k lead project di usia muda. kononnye xde expirience n x yakin n pape la tapi senanye korang wat silap sbb life is about learning. kite blaja even silap n x taw. n be prepared 4 da worst. kene marah mase awal2 keje 2 perkara bese. speakers 2 cakap la..hehehe

erm..da abeh pon. aku xtaw la yg aku duk merapek panjang2 nie ade gune ke x..hahaha
aku juz nk share pe yg aku dengar n kebanyakannye preparation bile da grad nnt tapi x salah 2k kite taw..ni pon bleh apply kat seme bakal engineer senanye. lau lepas korg da abeh bace n rase cam x bermanfaat 2 sorila yek..huhu
chairperson 4 lady engineer,southern branch

makan taim

lady engineer wanna be..


ok2..aku nk g tido lak..http://www.emocutez.com

satu malam x tido siapkan report..

k la..daaa:-)

seyes cOmei!!!

salam seme :-)

td kan mase ngah wat repOrt kat fakulti tibe2 hasrul gelak2..upernye die tengOk budak comei ni nyanyi..ngeee :-)

SEYES COMEI!!!!!!

video

comei kan???hehehe