Thursday, March 03, 2011

i am a series addict - Part 2 (The Vampire Diaries)

http://www.emocutez.com

aip semua.. minggu lepas, aku ada post entri pasal GOSSIP GIRL which is my most favorite series. hehe. disebabkan arinie malas nak memerah keringat otak, so aku decide nak continue the story to the second part. :)

Stefan : i know the risk, but i have to know her...

The second series i fall for is The Vampire Diaries. a love story between a vampire and human. so ironic. even cite nie cite tipu tapi aku tetap suke. yelah, tengok cite tipu la leh release tension kan? ye dak? haha. lau kehidupan sebenar, memang takde maknenye nak nak romantik-romantik cengginie.terbang sana, terbang sini. huhu. cerita ala-ala i will sacrifice anything to make sure my love one is safe. haha



Antara watak-watak penting lam cite nie :
Elena Gilbert (Nina Dobrev) : the heroine, the founder's family which her family were the vampires hunter. she will do anything to make sure people around her safe.
Katherine Pierce (Nina Dobrev) : the old vampire who turned Stefan n Damon to a vampire. the bad vampire..haha
Stefan Salvatore (Paul Wesley) : elena's bf and also the hero in this series. 160 year olds vampire who will do anything for elena.
Damon Salvatore (Ian Somerhalder) : Stefans's brother who also in love with elena. look that he care less about elena n stefan but he's the one who will alwayz be there for them
Bonnie (Katherina Graham) : elena's close friend and also a witch.
Tyler (Michael Trevino) : also elena's childhood friend and he's a werewolf.

cerita ni bermula bila Stefan balik ke Mystic Fall dan amek risiko untuk kenal ngan Elena sebab dia da jatuh cinta pada Elena yang muka dia sama ngan Katherine yang jugak sorang vampire dan kekasih dia years ago. cerita makin complicated bila Damon pon sama-sama nak stay ngan stefan n damon pon ada hati pada Elena. walaupun dia suka kat elena, damon akan wat apa shaja untuk elena n dia akan tolong Stefan bila dalam kesusahan. Elena plak adalah kawan baek pada Bonnie, ahli sihir yang baru je discover her power. cite makin lama makin pening ngan penambahan watak dan sesetengah watak yang dimatikan.


lam cite nie, aku suke sangat-sangat kat Damon. die nie second hero. opss..sorry la. aku tak fall in love ngan first hero sebab aku lagi suke someone yang bermasalah agak nakal cam Damon.muahaha. bagi aku, die punye love lagi real. even die suke kat Elena n elena lak suke adik dia, Stefan, dia relakan jek asalkan elena heppy..pergghh!! mana nak dapat seyhh. aku rasa lau bercinta ngan Damon mesti lagi disayangi sebab orang cam Damon nie unexpected in relationship. maybe lagi romantik.haha.. Oppsss, da terkeluar topik nampaknya.haha

tape-tape..yang penting, the whole story is about love, sacrifice for someone you love the most. also about friendship. haa..jangan risau, bila ade vamipite, kene la ade werewolf kan? cite nie pon ade werewolf..ngeeee
werewolf lam cite nie pon sangat mantap hensem. seyes tak tipu you..tyler je la. ade gak werewolf laen. yang pompoan pon ade gak. hehe
cuba tengok renungan mata damon(berdiri). melting you....
sekarang nie, the vampire diaries da pon season 2 episode 16. jalan cerite sememangnya makin menarik. kalau tak takkanla aku stick ngan cite nie n sanggup tunggu untuk download weekly.hehe
kalau korang adalam peminat setia twilight, aku sarankan korang tengok cite nie. memang berbaloi-baloi. dari segi cara atau fakta mengenai vampire, lam cite nie laen sket daripada Twilight. :)

erm..tu je la aku mampu share. nak menikmati kesedapan cerita nie bolehla tengok sendirik.hehe
next time i'll continue to the next part. satu lagi cerita kehidupan yang real :)

daaa :)

http://www.emocutez.com
 

4 comments:

adrinaqamarina said...

onestly, rina tak minat citer vampire. hehe.

ape ag nak tengok vampire diaries. huhu, rasa ketinggalan pon ade.

tapi suke supernatural :D

aLya said...

@ adrinaqamarina : waa..alya lak tak tengok supernatural sbb da bnyk season..malas nk catch up tapi org cakap cte tu best kan..hehe

JIJI YU said...

muahhaha....skang ni tak sempat nak donlot..

aLya said...

@ JIJI YU : tape2..wiken bakal mnjelma..boleh donlod..hehe