Saturday, March 19, 2011

away...but still here :)

http://www.emocutez.com
Hai semua 

korang semua gembira tak harini??? aku gembira..yelaa, da wiken pon.haha. masa untuk bergembira sudah tiba. dalam jadual kehidupan aku memang macam tu. wiken adalah masa untuk berjimba-jimba. wikdays je masa untuk pulun ngadap buku.

minggu lepas aku ade cerita tentang perancangan hujung minggu aku tapi aku tak gitaw plak apa aku buat kan. *bajet macam ada orang nak tahu kan.haha. biarla da seminggu berlalu, aku still nak bagitaw mana aku wiken lepas. disebabkan terdapat kecelaruan entertainment di UTM, aku "terpaksa" mencari entertainment luar.

berbekalkan bertemankan kesayanganku Aena, kami ke Jom Heboh. Wana ngan Ana missing in action..hehe. Wana balik umah n Ana plak sedang mengenjoykan diri tanpa kami kat Hong Kong ngan family dia. Untuk pengetahuan korang,  ini first time aku pergi jom heboy ye. selama ni aku ni katak bawah tempurung BAIK, errkk..bukan aku nak cakap gie konsert jahat, aku pon gie gak cuma aku tak berapa ambik port sangat pasal konsert dan hiburan nie. setakat karok, wayang n ronggeng ngan kesayang tu perkara biasa la tapi nak gie konsert nie bukan permainan aku.haha.

lepas gie konsert, melalak sket nyanyi lagu rahmat then kami gie karOk plak. da lama kot kami tak karOk. lama giler. "sebulan lebeh" kot. seseorang "bersarcastic" ngan aku bila aku cakap sebulan lebeh tak karOk tu lama.haha. awal-awal karOk tu cam tak feel.canggung sket. masok 20 minit baru dapat feel. kami duk berdangdut 2 orang..haha. abes lagu dangdut kami nyanyi. lepas Inul, lagu Amelina, lagu Shida, lagu Mas Idayu..then balik sambong wat esemen. lupa plak aku yang isnin aku ade esemen nak kene submit.muahaha..





yang kat atas tu minggu lepas punya cerita. memang bergembira sakan la aku. minggu nie plak bizi bagai nak rak tapi sempat agie amek mase untuk apdet baby belog aku.haha. nie pon aku baru je lepas siapkan teks ucapan emcee untuk dinner ahad malam nanti. takde la baru lepas sangat. siapkan teks ucapan. sekarang baru sempat nak ngadap belog.hehe

LIST TO DO
 - Teks ucapan emcee untuk dinner *DONE*
 - Layout dewan untuk dinner *HALF-DONE*
 - design backdrop untuk dinner *HALF DONE*
 - iron baju nak pakai *lambat lagi la..hahaha
- study (kuiz isnin pagi) *habuk pon tak sentuh agi..

banyak gak lagi keje aku tak setel senanye. aku just ade siang nie je lagi. malam esok nak gie tengok perlawanan futsal antara dak tahun 1,2,3 n 4 cos aku (SMI). nak gie jadi pom pom girl jap.haha. hari ahad plak kiteorang da boleh stat masuk dewan untuk setup seme benda untuk dinner..heeee

minggu depan aku still akan bizi sebab 26. Mac aku akan ke SMK (P) Sultan Ibrahim untuk program IE promotion. untuk program tu aku kene setel surat n tentatif program ngan sekolah. contact kaunselor sekolah n mcam-macam gak la. nasib baik gak la, minggu bizi aku sama ngan minggu "away" seseorang.kalau tak masak la aku nak memujuk bila call terpaksa cakap 3 minit je. cukup la sekali aku merasa seksa nak memujuk. aku bizi seminggu je tapi dia punya status "away" for few weeks. kebosanan la aku untuk beberapa minggu.ngeee.

beberapa hari nie aku tak mampu janji yang aku akan BW macam biasa. risau gak kekangan masa tak mengizinkan. kalau untuk apdet belog pon aku tak sure. kalau aku rajin aku akan apdet tapi kalau malas aku juz edit entry dalam draft, kalau malas lagi aku juz duk diam je.hahaha

lastly, TERIMA KASIH untuk semua pendapat pada ENTRI INI mengenai Latihan Industri yang bakal aku jalani may nanti. really appreciate it..sayang korang..muaaahhhhh!!! mmuuaaaahh!!!



http://www.emocutez.com

18 comments:

Whoopz said...

bz betol cik alia ni.. Nasik dagang guane? Hahah.. :p

JIJI YU said...

pas ni tarok gambor dinner laks..

Solihin Zubir said...

ambooih.. syok nowh bleh berjimba2 kat jom heboh.. heheh..

err.. pompom girl? biar betol ni? heheh..
bley undang wat persembahan time knduri kahwin x? heheh..

Bro Fit said...

wah busy gak awak ni.. takpe ar.. kalau takde watpe pun bosan gak..kan? hehe

- Fitrihadi.com -

aLya maNip said...

@ Whoopz : nasi dagang tggu alya cuti la whoopz..mari dumoh ye..hehe

aLya maNip said...

@ JIJI YU : akan datang..haha

aLya maNip said...

@ Solihin Zubir : ilangkan boring hujung minggu..haha

ishh..ta bleh tu..rosak majlis nnt..haha

aLya maNip said...

@ Bro Fit : tu la..kalau x involve pape duk kat bilik boring..hehe

bunga said...

wahh..cibuk gak cym ni.hheee..kalah bunga ni..hakahhka..

TiKa LEh said...

pi jugak jom heboh tp petanglah..kurg best..

aLya maNip said...

@ bunga : bizi di hujung minggu la bunga..ngeee

aLya maNip said...

@ TiKa LEh : alya pi malam..ade konsert..hehe

Einaz Shah Rizal Thomas said...

haiy owner belog ! ;))

mie said...

enjoy sakan nampak...
x ajak pun.. heheee

aLya maNip said...

@ Einaz Shah Rizal Thomas : hai2!!!

aLya maNip said...

@ mie : haha..next time alya ajak!!!

touya said...

kat tempat karaoker tu ada lagu maher zain tak ?

aLya maNip said...

@ touya : ade2..lagu nasyid agie ade..hehehe