Friday, March 04, 2011

broken hearted songs

http://www.emocutez.com
hai semua :)


apa khabar? sihat? mesti ramai yang bergembira sebab sehari lagi wiken bakal menjelma.haha. apa ada pada wiken? semestinya waktu untuk bermalas-malasan, waktu untuk mermovie-moviean, waktu untuk bertidur-tiduran, waktu untuk berstudy-studyan *bukan aktiviti wiken aku tu n seme-seme benda yang boleh merilexkan diri la. *pergh, ayat aku da macam ape da.suke-suke hati aku je nak mix.memang satu malaysia la.haha

okea-okea..berbalik pada tajuk entri, aku bukan nak feeling-feeling sedeh a.k.a nanges air mata darah atau wat tayangan filem kasim selamat sebab break up tapi aku just nak kongsi pengalaman aku. mungkin. aku rasa nak kongsi semangat aku ngan insan-insan yang sedang patah hati kat luar tu even aku da pon recover sepenuhnya dari patah hati.hehe.ape?  ta caye??? sila la percaya kawan-kawan :)

as i promise u, the time will come.. and its oredy come. saya sedang berbahagia menjalani hidup sehari-hari bersama family, kawan-kawan dan insan-insan tersayang. yang penting dengan memegang status "single". ngeeee.

jom aku setory kat korang apa lagu-lagu feberet aku ketika hati kuciwa. lagu-lagu patah hati bila kene tinggal ngan seseorang tapi nak tak nak kene la terima sebab da memang silap sendiri kan. lagu yang aku suke dengar banyak jenis gak. masa awal-awal kebanyakannya lagu cam still berharap tapi bila da lama-lama seme lagu da bertukar cam bertemakan "watch out boy! i gonna be okea without u"

eh jap!, dulu aku penah cakap da tak nak cite hal lama kan.. errr, jangan salah faham taw. ni bukan membuka lembaran lama yang da berhabuk tu. uhuk..uhuk..kan da batuk tu. nie juz nak setory kisah aku je.hehe. kisah dimana aku mendapat kekuatan untuk kembali bangkit berdiri cam hari nie.

"ye, saya sudah mampu berdiri sendiri dengan kekuatan yang ALLAH kurniakan pada saya" :) 

The Day You Went Away - M2M

Cinta Terakhir - Aiman

Breakeven - Flyleaf

Take Me Along - Miley Cyrus

Talking To The Moon - Bruno Mars

Grenade - Bruno Mars
Terus Terang - Radja 

Broken Hearted Girl - Beyonce

Aku Tak Bisa - Jaclyn Victor

Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan

Cebisan Kenangan - Amar

One Last Cry - Brian McKnight 

tu lagu masa betul-betul tengah kuciwa taw. kadang-kadang sambil dengar lagu, tiba-tiba mata masuk habuk. memang parah gila. tapi kan, seme ni lagu dulu-dulu la. sekarang aku da bergembira. lagu-lagu pon da ubah. aku rasa semua orang pon macam tu kan? lagu yang kita dengar melambangkan jiwa kita masa tu dan juga melambangkan siapa diri kita.. ngeeeee

sapa-sapa yang sedang jiwa kacao sekarang boleh la dengar lagu-lagu nie. lagu-lagu nie kebanyakannya sesuai untuk naikkan balik semangat yang da hilang. yela, sape tak hilang semangat bila kene dump. da la hilang semangat, harapan seme hancur berkecai..praaanngggg*bunyi kaca pecah* *sound effect tak nak kalah.haha

okea la..itu aje yang mahu dikongsikan. cari dan dengar lagu tu taw...!!!

daaaa :)



http://www.emocutez.com

14 comments:

Whoopz said...

gwa prefer lg death metal bile jiwe kacau.. :p

mie said...

terus terang..
memang best lagu ni..
ehheeee

aLya said...

@ Whoopz : lagu death metal makin pening la nnty..hehe

aLya said...

@ mie : best2..hehe
lagu yg sngat real :)

[Insyirah Ibrahim] said...

lagu2 memng bikin kite makin nanges time kite sedeyh, tapi lagu2 tu lah yg kite nk dgr time kite sedeyh kan?

pelik an.

mungkin sebb bile kite dgr n makin parah nanges, kite akn rase lega lepas tu.. an? an?

aLya said...

@ [Insyirah Ibrahim] : betul2..maybe lagu yg wat kita nanges je la akan legakan kita balik..:)

NORLIDA RAMLI said...

nice blog..cute =)
follow u...follow me back k ^___^
blh ke cm 2?heheheeee

aLya said...

@ NORLIDA RAMLI : mekaseh..
boleh aje :)

skandaLdariLangit said...

single itu okay.

Solihin Zubir said...

hahhaa.. amboih! lagu suma brokenheart nowh! hehehe..

aLya said...

@ skandaLdariLangit : yup2..single itu terbaek.. :)

aLya said...

@ Solihin Zubir : tape2..asalkan penulis bukan tengah heart broken..ngeee

TiKa LEh said...

cinta terakhir tu sedap..heheh..

aLya said...

@ TiKa LEh : best..meresap lam jiwa :)