Wednesday, March 09, 2011

apa boleh dibuat hujung minggu ini?

http://www.emocutez.com
hai semua :-)

baca tajuk pon mesti semua da tak bleh blah ngan aku.haha. rilek kawan-kawan. aku tahu hujung minggu tu lambat lagi tapi takde la lama sangat. tinggal beberapa hari lagi. rabu, khamis, jumaat..tadaaa!!! da hujung minggu pun.hehe

biasalah, bila datangnya hujung minggu semua duk 'pikiaq' nak buat apa kan?

okea-okea. sekarang aku nak gitaw kepada sesiapa yang berada di JOHOR, sila baca entri nie sampai habis. kenapa? baca ye, aku nak cite nie..
 -ce cite..ce cite..*tibe-tibe suara latar tak tahu sapa*haha

perkara pertama yang boleh dibuat pada hujung minggu ini adalah berlegar-legar di Universiti Teknologi Malaysia. *amek ko, nama penuh aku tulis. kenapa perlu berlegar di UTM?

tadaaaa!!!!

nampak tak poster tu? UTM International Johor Horse Show akan diadakan di UTM Skudai pada 9-13 mac 2011. jangan silap gie UTM city campus kat KL plak wei. jenuh aku explain nanti.ngeee

setahu aku la, ini kali pertama acara macam ni diadakan di UTM. yela, aku pon takde la lama sangat da kat UTM nie, baru 3 tahun.hehe. masa aku keluar dinner ngan Aena tadi pon da nampak kandang kuda kat Padang Kawad berisi ngan Kuda. kandang kuda yang asal pon sebelah kolej aku je. so, setiap hari gie kelas memang boleh tengok semua progress untuk show nie. gayanya cam gempak semacam je.hehe

Show nie akan berlangsung selama 5 hari. macam-macam aktiviti yang disediakan. ada yang boleh disertai orang ramai dan ada yang tertutup untuk warga UTM sahaja. aku pon tak sure sangat. yang nampak menarik sebab ada The Times punye show nanti. aku tak minat pon tapi kawan aku minat, so, aku ikot je la. memang hari-hari la aku gie merayap ke sana. jalan kaki je pon.hehe. sapa-sapa nak maen ngan kuda meh la datang ye.

okea, yang kedua plak,
tadaaaaa!!!! *nak juga efek tada..haha

JOm Heboh kat Danga Bay hujung minggu nie. 12 & 13 Mac 2011. jom gie serbu nak??? tapi tade geng la..uwaaaa. ade sape-sape nak teman aku? hehe. oh ya, artis mana yang ade kat Danga Bay tu tak pasti la plak aku.huhu. aku pon baru je tahu tapi takde pape plan plak nak ke sana. yela, da dalam UTM sendiri pon ade entertainment, nape nak keluar jauh-jauh kan? tapi kalau ade sape-sape nak ajak aku ngedate boleh aje maa..aku SINGLE lagi okea. *bleh ke promote cenggitu?hahaha. pape je la...

itu je la some information yang aku boleh kongsi ngan korang. mana-mana pilihan korang terpulang. *eceh,cam nak pilih barang plak kan. kalau korang nak duk melepak kat umah tengok cite hindustan pon boleh aje. tak salah pon.hehe. aku sendiri pon takde plan lagi memandangkan semua orang sekeliling aku bizi. takkan aku nak merayap sorang-sorang. tak pernah dibuat orang aku. pergghh, mati kutu den nak mencari hiburan di hujung minggu.haha.

any suggestion kawan-kawan? or ade sapa-sapa nak temankan aku?hehe. jalan-jalan jumpa kuda pon okea gak. ngedate ngan kuda pon cam best gak..haha
jom sama-sama kita plan hujung minggu kita..:)




http://www.emocutez.com

19 comments:

hamzah ian said...

jauhnye... alahai.. nak gg

echah mashuri said...

perghh...mcm hujung minggu tuh dah xde peluang untuk asgnment berlegar-legar utk dibuatkan.huhuhhu

bunga said...

bunga xoernah p jom heboh..

Heidi Shafiq said...

kalau aku dtg johor ko teman aku x? :P

HonEyBuNNy said...

ala...minggu neh kena p knduri akwan tawin..hehehhe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

j0m heboh pilihan hati ^^

hamzah ian said...

wa.. semua jauh2

aLya maNip said...

@ hamzah ian : KL ngan johor xde la jauh sngat pon..hehe

aLya maNip said...

@ echah mashuri : uisshh..echah jngan sebut sal assignment, tibe2 ilang mood nk enjoy lak..hahaha

aLya maNip said...

@ bunga : alya pon xpenah pie gak..kita sama..heee

aLya maNip said...

@ Heidi Shafiq : teman la..meh la datang..sepanjang wiken aku temankan ko..hahaha

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : xde rezeki la tu..huhu..:(

aLya maNip said...

@ miss lolly a.k.a luvfareda : jo miss lolly kita p jom heboh..ubat hati yg lara..hihihi

TiKa LEh said...

jom naek keeta kuda..hehhe

aLya maNip said...

@ TiKa LEh : jom2..heeee

maCy said...

cup.

kiss untuk gadis blogger.
flying kiss untuk jejaka blogger.

rindu kamu, kamu dan kamu.
teruskan usaha di arena ini.
maCy hilang tapi ada.

*salam sayang dari maCy*

:)

Solihin Zubir said...

kudaku lari gagah berani.. hehe..
lamanya x naik kuda.. T_T

aLya maNip said...

@ maCy : cup..cup

kiss macy gak..
waa..rindunya.... :)

aLya maNip said...

@ Solihin Zubir : meh datang utm naik kuda..hehe