Friday, March 11, 2011

BRUNO MARS is everywhere

http://www.emocutez.com
Hai semua :-)




senanye, aku rasa da macam jadi satu fenomenan baru. kalau my Baby Bieber ngan Bieber Fever, Bruno Mars tade plak fevernye tapi bila aku tengok sekeliling aku, boleh kata kat setiap phone guna lagu Bruno Mars untuk ringtone kat phone. betul tak? haa,,baik mengaku sekarang...ngeee. bukan je kawan-kawan sekeliling aku yang guna lagu Bruno Mars tapi hari tu aku tengok ada satu filem malaysia yang guna lagu Bruno Mars as ringtone dalam file tu. memang  Mars fever habes ah.

aku pon tak terkecuali la.hehe. aku pon guna lagu "Marry You" as my ringtone. agak-agak cam lau ade orang dengar aku punya ringtone akan ada la lelaki nak nyanyikan untuk aku.haha. ceeiitt. perasan. lagu Bruno Mars nie aku tengok mesti ada dalam playlist sape-sape je. memang kalah la my baby Bieber. yela, kalau Bieber, kebanyakannya hanya girls yang pandang tapi Bruno Mars disukai ramai. waaa,da cam iklan makanan ape da..lupa..ngeee



Antara lagu dia yang menjadi pilihan ramai tu :

"Nothing on You"
lagu dia yang pertama aku dengar and kebetulan plak ade orang dedicate kan untuk aku.hohoho. masa nie takdela minat lagi dia nie tapi suka la lagu dia sebab macam menghargai wanita. 

"Just the Way You Are"
first time aku tahu kewujudan lagu nie bila ade seseorang text aku lagu nie tapi lirik tu diubahsuai sket untuk kesesuaian keadaan..ouchh,kenangan lagi :)
disebabkan tak tahu lirik lagu apa masa tu, terpaksala aku taip lirik panjang-panjang tu and gugel search. tadaaa!!! last-last aku addict ngan lagu tu.

"Talking to The Moon"

lagu sedeh pertama Bruno Mars yang aku dengar. masa lagu ni hot aku plak ngan jiwa lara. Bruno Mars macam tahu-tahu je aku ngan perlukan sokongan moral. tu yang dia wat lagu ni untuk aku.muahaha. bOOO!!! perasan habes la. sambil dengar sambil tengok gambar kenangan Bruno Mars. feeling derr.. 

"Marry yOu"
lagu yang ceria + best. first time dengar lam drama series Glee. korang tahu tak cite Glee? cite yang someone told me that he one who desperate for entertainment only watch that series.uwaaaa. tak kesah la. yang penting cite tu comei and ade lagu best-best.ngeeee.:)

"Grenade"
satu lagi lagu sedeh Bruno Mars. kalau ade sape-sape nyanyi lagu nie kat aku memamg aku cair gak la tapi tak secair LAGU NIE. kalau orang nyanyi LAGU NIE aku memang akan kawen la ngan dia nie. insyaALLAH. berbalik pada lagu Grenade. lagu nie da memang aku hafal la sebab aku selalu nyayi ala-ala kenang nasib diri kene dump.hahaha. yes, sekarang aku da boleh gelakkan diri sendiri sebab jadi camtu dulu. ntah pape je..hohoho

haaa..mesti korang pon selalu dengar lagu-lagu nie kan? mesti ada lam playlist korang atau jadi ringtone phone korang. kalau takde lam list pon mesti korang dengar-dengar gak ringtone kawan-kawan korang kan.hehe *nak gak cakap seme orang suke Bruno Mars.ngeeee


pada korang yang minat gak Bruno Mars nie, apa lagu yang korang selalu nyanyi and selalu dengar.
ke korang ade lagu lain yang lagi best??? haa..ce cite..ce cite..nak tahu sket..hehe. manalah tahu cinta bakal beralih arah lepas nie..ngeeeee * gila perempuan tak setia.hahaha. 

opssss,,,, dun worry, dia bukan hak mutlak aku so tak leh la setia sangat kan kene dump lagi baru padan muka aku lagi. so kene sayang lite-lite je kat Bruno Mars. Baby Bieber aku nak letak mana nanti kan?haha. sayang Baby Bieber aku lebeh sebab baby bieber bukan je nyanyi lagu flirt macam dulu je. sekarang da pandai nyanyi lagu kemanusiaan cam Pray..hehe

jOm, sambung dengar lagu lagi...lalalalala.. 

LOVENOTE : Rupa paras bukanlah satu tiket utama untuk menawan hati wanita. wanita akan lagi cair bila lelaki pandai main gitar n nyanyikan lagu untuk mereka. sebab tu la aku letak seme pixies dia maen nagn instrument..ohhh..i'm melting .muahaha


Daaa :)

http://www.emocutez.com

14 comments:

HonEyBuNNy said...

just the wat u are best....;-)

mie said...

baru gue tau serba sikit ttg bruno mars ni..
eheheee

echah mashuri said...

yeyeyehhh...mmg best lagu2 diaa..perghh..jatuhh cintaaa.huhuhu

Whoopz said...

Ringtone hp gwa dah 5 thn gunakan ringt0ne yg sama.. 'skinhead 4 life' bruno mars? Sape? X kenal arh.. Mwahahahah..

aLya maNip said...

@ echah mashuri : waa..seme da jatuh cinta ngan dia nie..haha
kene compete la camnie..haha

aLya maNip said...

@ Whoopz : haha..lau whoopz jupe alya kan, nnt alya tlong b'tooth lagu dia n tukar ringtone dia..hahaha

JIJI YU said...

aku takpernah dgr lagu die..

bunga said...

sebelum ni xkenal..haha..sekarg dah kenal..hehe..

Solihin Zubir said...

nmpk mcm MJ pon ada jugak muka dia ni.. heheh..

suka gila lagu grenade.. :D

aLya maNip said...

@ JIJI YU : haa..lepas nie kene dengar..wat modal ayat awek..hehe

aLya maNip said...

@ bunga : da kenal, lepas nie boleh jatuh cinta plak..hehehe

aLya maNip said...

@ Solihin Zubir : yup2..cuma dia gelap je.hehe

best kan..hehe

srikandi cinta said...

sy plg ska lagu, "just the way u 're"...buat cmt agi..heheh

aLya maNip said...

@ srikandi cinta : best kan..mostly girl ske lagu tu..hehe