Tuesday, March 29, 2011

harganya WANITA

http://www.emocutez.com
Hai semua

MAAF. aku tidak dalam mood untuk mengarang apa-apa entri sebenarnya. hati kacau dan jiwa agak kusut tapi ALHAMDULILLAH, masih mampu berfikir dengan akal yang waras. 


Dalam kemalasan tadi tiba-tba terjumpa something kat wall seseorang kat facebook. aku tertarik menarik ko memang da bomb la..heee . so aku pun dengan rajinnya men"copy" paste untuk tatapan semua terutamanya insan untuk  yang bernama wanita. ketahuilah betapa berharganya kamu.


* A British man came to Sheikh and asked*

"Why is not permissible in Islam for WOMEN to shake hands with a MAN?"


* The Sheikh said* 

"Can you shake hands with Queen Elizabeth?"



* British man replied*
"Of course not, there are only certain people who can shake hands with Queen Elizabeth".



* Sheikh replied with a smile on his face*

"Our Women are Queens and Queens do not shake hands with strange men.."




lepas baca nie seyes terharu jap. mungkin da ramai yang pernah baca kan. aku gak la yang agak kebelakang sket.ngeeeee. rasa lain kan? meresap jauh ke dalam jiwa. betapa tingginya darjat wanita yang dah ALLAH letakkan dalam Islam. tapi, pernah ke kita hargai darjat yang ALLAH letakkan untuk kita? tepuk dada, tanya iman. insyaALLAH ada jawapannya..


now, i can say..proud to be one.. :)



insyaALLAH :)

http://www.emocutez.com

8 comments:

Izatie said...

Nice one babe! Sometimes people dekat aussie ni (non-muslim) pon tanya i kenapa pakai tudung, kenapa tak bole shake hand. Bila i bagitau, diorang mesti cakap muslim girl is very special bla bla! So kite perempuan muslim ni patut bangga sangat dgn diri kita :))

aLya maNip said...

kan..kan?? tapi lagi seronok kat sana..bleh experience the different culture. face them..hehe
yup. kita patut bersyukur jadi seorang muslim :)

bunga said...

betul..bunga suka ayat hargai darjat yang ALLAH berikan..

syaimz said...

nicee,all women are special (:

aLya maNip said...

@ bunga : hehe..sama2 la kita hargai keistimewaan kita.. :)

aLya maNip said...

@ syaimz : yup2..hehe.. :)

mie said...

menarik perumpamaan tu..
heheheee

aLya maNip said...

@ mie : menarik kan..heee