Tuesday, January 31, 2012

i am a series addict - Part 4 (Life Unexpected)

http://www.emocutez.com

Hai Semua


now i wanna continue the 4-th place in my series addiction list. Life Unexpected trailer aku tertengok dalam Hallmark channel (sekarang dah tukar jadi Diva Universal). habes je trailer, aku terus search kat Youtube. tengok lagi banyak-banyak dia punya sedutan cerita tu. then, aku start download weekly.

kalau diikutkan, Life Unexpected season 2 da pon lama tamat . to be exact on february 2011 . cerita ni memang exactly my stuff la. cerita about teenager, conflict n more to family punya stuff. aku suka tengok family value dalam cerita ni. how a young couple handle their own life after they found out about their 15-year old daughter .


LUX (Britt Robertson) , a 15 year old girl yang dari kecil dia stay kat foster care lepas her mom, Cate Cassidy (Shiri Appleby) gave her up because the foster care promise her that foster care is the best place for lux. masa tu Cate still kat high school. she got knocked up on prom night with school quarterback, Baze (Kristoffer Polaha). lux ni ada health problem masa kecik n bila dia betul-betul da okea, masa tu dia da besar, so takde family yang nak adopt dia n she end up at the foster care.
cerita ni stat bila Lux nak dapatkan emancipated minor n she need her birth parents signature. mula-mula dia pergi jumap Baze. Baze ni ade bar tapi takde kerja tetap. lepas dapat baze signature, baze bagitaw kat Lux yang her mom is Cate Cassidy which is a famous radio deejay. "unlucky" for her when her parents want her n she failed get the emancipated minor n need to stay with her birth parents. bila stay ngan dia punya birth parents n share custody ni la macam-macam benda yang jadi.

sebelum kehadiran Lux dalam hidup diorang, Cate baru je engaged ngan Ryan which is her partner in the radio station. bila Lux move into Cate's house, there also a problem with Ryan n Baze because Cate still have feeling for Baze n Baze pun camtu gak tapi Baze biar je Cate kawen ngan Ryan sebab dia percaya yang Ryan je boleh bagi kebahagiaan kat Cate.
sebelum stay ngan Cate n Baze, Lux stay ngan bestfriend dia, Tasha n her boyfriend, Bug. masa dia stay ngan Baze, accidentally she know a guy n having one night stand with that guy. dia da cam suke sket kat that guy n it turns out that the guy is her teacher. dalam cerita ni pun ada hubungan cinta terlarang antara student ngan teacher. 

series ni berakhir ngan happy ending. Cate divorce ngan Ryan n berbaik balik ngan Baze. Lux complete her high school n dating the school quarterback. cerita ni da pun complete with two seasons.overall, cerita ni memang best sebab dia punya plot is more to reality. banyak pengajaran boleh diambil dari cerita ni. kalau korang ada masa try la download cerita ni. tak rugi.hehe

btw, the main character in this series already play another role in The Secret Circle, also as the main character. another new series drama. nanti aku buat another part for the series :)

LOVENOTE : lama aku menyepi dari cerita pasal series ni. lepas ni aku nak buat marathon series plak.hihi

http://www.emocutez.com

7 comments:

ciEk NiENa said...

macam best je citer ni. huhu

aleen aiden said...

ye saya juga pengikut tegar gossip girl. life unexpected tengok,tapi season 1 je.hu3

ayanuts said...

tak tahu plak ada ctr ni..dgr sinopsis mcm best..

aLya maNip said...

@ ciEk NiENa : memg best..hihi

aLya maNip said...

@ aleen aiden : gossip girl memang carta paling atas..hihi

aLya maNip said...

@ ayanuts : best2..hihi

Juliet_iRa~" said...

pnh tgk tp xmgikuti sgt..hee ;p..

xda ms..:(