Monday, January 23, 2012

Tiara Beach Resort,PD

http://www.emocutez.com
Hai semua

okea. mari bermula. tanak intro banyak-banyak. straight to the point. ini kisah taun lepas tapi takde la lama pun. baru sebulan. almaklumlah, sepanjang aku kat UTM aku tak sempat nak curi masa untuk detailkan percutian ni tapi masa untuk tengok movie tak henti tu ade.haha

23.december lepas, pak sedara aku, ayah ngah yang duk kat pasir gudang amek aku n join his family vacation ke Sepang n Port Dickson. petang tu,ayah ngah n his family sampai around 4pm n kami terus bertolak ke sepang. malamnya kami tido kat umah mak sedara aku, cik su yang kat sepang.

pagi esoknya baru bertolak ke Port Dickson. pegi 1 kete.padat tayah cite la sebab anak ayah ngah aku de 4 orang, anak cik su 2 orang. total seme ade 10 orang lam exora. kebetulan ayah su aku keje n dia bertolak lepas keje sorang-sorang. sebelum bertolak ke PD, kami ade pergi kilang kerepek n borong kerepek kat banting. kononnya nak la buat bekal makan-makan lam kete tapi sebab seme kepala da sampai PD sebelum bertolak lagi, seme kerepek tertinggal kat umah.sob.sob:(

kami sampai kat Tiara Beach Resort around 12pm, so kami terus tunggu untuk mandi sesi petang which will be opened at 1pm. lagipun, bila nak mandi kene ade "gelang" dia. so tunggu je la gelang sesi petang. this is how TBR look like.

kami stay kat TBR satu malam. tido dalam apartment yang ayah su sewa sari kawan dia. berbaloi la sebab apartment 2 bilik n banyak kelengkapan disediakan. the whole house ade aircond, ade peti ais, ade heater n ade microwave.harganya RM350.

Hafiz


malamnya ade sambutan christmas yang pikah resort sediakan. ada games and persembahan nyanyian. kami juz jalan-jalan n lepak kat bawah. melayang gak lak berpuluh ringgit duit mak sedara n pak sedara aku belikan mainan nyala-nyala untuk si kecik seme. kalau tak beli nanti konfem ade la adegan golek atas lantai.haha

ijat n fika

hafiz n intan

esok pagi sambung mandi lagi sampai tengahari. kazen-kazen aku da tak nampak rupa da seme. burn.haha. lepas mandi kami keluar ke pantai Teluk Kemang. makan-makan, jalan-jalan n beli souvenir sket. si kecik plak naik beskal la, naik kuda la. segala bagai ragam ade. pastu baru balik ke TBR n kemas barang n balik umah cik su kat sepang.




malamnya, around 11pm, aku, cik su, ayah ngah, cik ita, fika,intan n hafiz pegi LCCT, tunggu my parents. hero-hero seme tinggal kat umah. kebetulan malam tu mama ngan abah baru balik dari Jakarta, pergi hanimun yang entah ke berapa kali.huhu. lepas mama ngan abah sampai LCCT, makan mc'D jap n iorang terus balik Terengganu sebab keesokannya mama da kene pergi pejabat sekolah. tunggu sampai lewat malam dapat la gak satu beg. kebetulan beg aku plak putus tali mase tu.hihi

intan, paling close ngan aku since aku start study kat UTM. penat aku pakaikan lip gloss kat dia,then dia isap botol gak.haha. masa ni otw balik JB da.

hari isnin, lepas lunch baru la aku ngan family ayah ngah bertolak balik Johor. penat n burn tayah cite la tapi best gile. next percutian dalam perancangan. mana la agaknya my big family nak pergi lepas ni.hihi

LOVENOTE : i feel grateful to have a big family like this. saat aku menaip entry ni, ayah ngah aku ada kat terengganu, cuti chinese new year. family ayah ngah ngan sorang ag pak sedara aku, pak lan duk enjoy mandi kolam kat TER (Terengganu Equestrian Resort). aku tak dapat join sebab da janji ngan mama nak teman mama g kenduri kawen anak kawan mama:)

http://www.emocutez.com

9 comments:

Kazen said...

jeles tgk org dpt bercuti2....sy cuti pun xdpt pegi bercuti :(

Recently Posted | 6 Sikap Blogger Superb !!

yad'z said...

best nye spent time ngan femili... ><

dylli said...

wah! dah sampai PD.. hihihi.. giliran saya, nanti2 ah pulak. :D

aLya maNip said...

@ Kazen : jngan jeles2..nnt de masa leh plan oliday sdiri..hihi

aLya maNip said...

@ yad'z : memg best :)

aLya maNip said...

@ dylli : cepat2..sronok p sane..hihi

yad'z said...

saye planning nak pi cameron dis sunday.. tapi mak tak sehat.. huhu.. tak sampai ati lak nak jenjalan.. =)

aLya maNip said...

@ yad'z : peluang yadz utk jaga mak. mgkin tu yg terbaek. takpe dear, cameron x g mane2 de..mak kita sorg je :)

Juliet_iRa~" said...

bestnyaa..heee