Monday, May 09, 2011

i am a series addict - Part 3 (Pretty Little Liars)

http://www.emocutez.com

Hai Semua


here it comes, the third part of my series addiction. fisrt time aku tahu pasal Pretty Little Liars masa aku tengok Teen Choice Award 2010. Pretty Little Liars won for Choice Summer TV Show. lepas tu aku start download n apdet this series weekly. last 3 weeks baru je abes first season tapi hari ni baru aku ada masa nak apdet sal series nie. :)

first time aku tengok trailer cite nie macam bukan my stuff sebab cite ni cam cite seram je. aku prefer cite yang fun tapi bile tengok first episode, aku rasa cam best plak. a little mystery tapi takde la sampai bunuh-bunuh or kejam sangat.hehe


cite nie stat bila Aria moves back to Rosewood lepas setahun kat Iceland n masa nie gak Allison da setahun hilang. sebelum Allison hilang, diorang ber-5 ni bff but now they separated. they have their own life tapi diorang stat reunite bila each of them keep got texts from an unknown number n each text end with "A". masa ni diorang baru je found out yang polis da jumpa Allison's body.

Aria, Spencer, Emily n Hanna have their own secret n Allison know all of that but they didn't know anything about Allison's secret. "A" keep texting them n use the secret on them. keadaan makin chaos sebab diorang tak tahu sape "A" n "A" keep messing up with them.


mula-mula diorang ingat yang Jenna ngan dia nye step brother, Toby yang make up seme ni tapi it turn outs wrong. lagipun, Allison buatkan Jenna buta n hold on something against Jenna yang buatkan Jenna ngan Toby tak leh cakap pape tentang incident malam tu adalah sebab Allison.

Toby start dating Emily tapi bila emily found out yang dia suke girl, diorang juz be fren. then, Toby date ngan Spencer plak lepas tu. Toby banyak tolong diorang ni cari jawapan untuk persoalan yang "A" bagi untuk diorang. Toby senanye tak ske Jenna tapi dia takut kat Jenna. bila dia stat dating Spencer, seme jadi terbalik. Toby da tak takut Jenna n Spencer pon buat tak tahu je bila family dia tak bagi dia date ngan Toby.

Spencer & Toby
Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you’ll save
Better lock it, in your pocket
Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won’t tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…

i'm still here bitches and i know everything -A-
antara watak-watak lam cite nie :

Aria Montgomery (Lucy Hale) - having an affair with her english teacher, Mr Fitz. masa first time dia jumpa ngan Mr Fitz, dia tak tahu yang Mr Fitz ni one of teacher in her school. masa tu dia baru je moves back to Rosewood lepas setahun kat Iceland. dia gak hide her father's affair from her mother, Ella n brother, Mike.

Hanna Marin (Ashley Benson) - Masa Allison still alive, dia ni agak chubby n tak pernah dapat perhatian. then, bila Allison hilang dia conquer rosewood n become the most popular girl with one of her friend, Mona. after Aria move back, Hanna dah less interested in being popular. dia reunites ngan kawan-kawan lama dia untuk cari jawapan untuk semua persoalan.

Spencer Hastings (Trojan Bellisario) - She is a great student n also overachiever. dia suke mess up ngan sister dia n slalu curi boyfren sys dia. keadaan makin chaos bila kakak dia kawen ngan Ian yang dia rasakan ada kaitan ngan kematian Allison. Ian ni pon pernah ada affair ngan Allison.

Emily Fields (Shay Mitchell) - Emily is a lesbian also a great swimmer. first girlfren dia maya tapi at last maya kene hantar somewhere sebab drugs then maya jumpa gf baru. then, emily also found herself a new girlfren, also a swimmer in the school.

Allison DiLaurentis (Sasha Pieterse) - the queen bee in the Rosewood. dia ni hilang in a slumber party with 4 of them. setahun lepas dia ni hilang, polis jumpa body dia n there were lots of unsolved questions.


 Aria with her family problem which is her dad's affair. Spencer also have problem with her family n her sister. Emily with her confusion with her feeling to girl n Hanna have problem with her dad. cite ni sangat best. season satu ada 22 episode n aku tak sabar nak tunggu second season plak.hehe

 Aria & Ezra Fitz

 ha, sape-sape suke cite thriller yang ringan-ringat + romance + drama bleh la tengok cite nie. seyes best.hehe. okea, ni je la dulu yang bleh aku cite. ade masa aku sambung series laen plak. lagipun, i still have another paper this wednesday.hehe

LOVENOTE : u dun have to tell someone what u've done. if they can't see n appreciate that, let it be bcoz someone else will. :)


http://www.emocutez.com

10 comments:

wahida said...

akak lak peminat tegar desperate housewive....yeeehaaaa!!

Solihin Zubir said...

errrr.. ada watak lesbian? fuyyooo.. heheh..

aLya maNip said...

@ sys wahida : dlu tringin gak cari desperate hsewfe tapi cm da bnyk season..da malas nk start tgok..hehe

aLya maNip said...

@ Solihin Zubir : uish...nape ngan watak tu?hehe

HonEyBuNNy said...

oooo pengaruh cerita sampai dapat ilham letak nama Mr Fitz eh...hehe...

udah2...cepat g study..hehe

adrinaqamarina said...

rina tak pernah tau series ni. hehe.

cuma suka house, scrub, chuck.

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : haha..nak pi stdy la nie dear :)

aLya maNip said...

@ adrinaqamarina : alya ske house ngan chuck tapi tgok kat tv je la. ta penah donlod..hihi..
scrub ta penah tgok..huhu

Farhan Zulhusmi said...

minat erk kat diorang???
emmm...
:-)
best ke cerita nya???
emmm...boleh search nie........

aLya maNip said...

@ Farhan Zulhusmi : best2..hihi..sila2..tak rugi tengok..hihi