Tuesday, May 03, 2011

couple songs

http://www.emocutez.com

Hai semua

korang semua ngah watpe? mesti ramai da selamat sampai kat umah. lepak-lepak kat umah. makan sedap-sedap. tengok cite best kat tibi. kan? kan? aku gak la bertapa kat UTM ni lagi. still ade 3 paper. UTM pon da sunyi semacam je. kolej kediaman da banyak kosong. jalan dalam UTM pun da lengang. uwaaa.. tragis tak kisah aku? huhu

hari ni senanye nak setory pasal LAGU a.k.a SONG. semua orang dengar lagu kan? sapa tak dengar lagu memang pelik la. tak kisah la genre apa kan. hari ni aku bukan nak setory sal genre lagu tapi nak setory sal satu trend lagu. even trend yang aku nak cite ni tak banyak orang buat tapi ade gak la.hehe

kalau korang perasan la, ade certain-certain lagu ditulis untuk seseorang. kebanyakannya lagu omputeh la. bila break-up, buat lagu untuk ex diorang n luckily, ex diorang dengan sakit hatinya gembiranya buat lagu counter back pada lagu tu.
  • masa first year kat UTM ni plak aku terdengar lak lagu NE-YO, SO SICK OF LOVE. lagu ni memang ramai orang tahu kan? tapi tak banyak orang tahu yang lagu ni pun ade female version. penyanyi dia undetected. setiap lagu tulis NE-YO EX GF, menggunakan tajuk yang sama SO SICK OF LOVE.
  • jangan ingat hollywood je ade lagi cenggini. Malaysia pon ade taw.hihi. korang tahu lagu KANTOI by ZEE AVI? masa kat AIM 17 AFDLIN SHAUKI ade nyanyi lagu KANTOI WHATEVER as a reply to that song.hehe. tapi lagu ni comei la plak. ta caye cube dengar.


comei kan? even lagu ni pendek je n saje-saje wat lawak, aku suke dengar.haha.

kalau korea ngan jepun punya style lak. kebanyakannya nyanyi lagu ngan lirik sama cuma tukar sket-sket. antara feberet aku lagu LAST FAREWELL by BIG BANG. lagu ni ade female version yang dinyanyikan oleh 2NE1 ( LAST FAREWELL). aku lagi suke dengar female version sebab suke tengok 2NE1 punya move.hehe

haa, ade lagi mana-mana lagu yang ade 2 version? aku rasa banyak tapi tak jumpa kot. tak pon ramai yang tak perasan kewujudan "couple" nie.haha. tu je la aku nak setory kali nie. saje mencuri masa study SKET untuk apdet belog ni. lagipun ade orang tanya aku bila nak apdet belog.hihi.

LOVENOTE : hidup kita tak selalu indah namun kita selalu kena ingat, setiap yang terjadi ada hikmahnya. mungkin kita kehilangan tapi tak perlu rasanya menangisi sebuah kehilangan sebab semestinya ALLAH gantikan kita sesuatu yang lebih indah. INSYAALLAH.

Lastly, doakan aku dapat jawab exam ngan baik. 
3 more to go. 
cayOk-cayOk alya!!!

muah!
peluk cium untuk orang semua :)
http://www.emocutez.com

18 comments:

HonEyBuNNy said...

comei la lagu tu...tergelak ila...hehe...

fuhh..banyak lagu Alya minat eh...

ila kurang ckit lagu2 neh...;-)

ha...mesti rasa sunyi kan bila dah ramai yg habis exam..mood study pun kurang kan..kalau ila mesti rasa gitu...sebab nak balik rumah jugak..hehe...

cepat2 g study...nanti Mr Fitz tukar password blog n FB lagik..hehe

zacky ~786~ said...

insyaALLAH ..

Anonymous said...

be happy and love. kiss

BuDaK PeGheLiH said...

wahh.. ni hantu lagu ni.. semua die tau.. :P

btw..gud luck yer exam.. :) study leklok..

mie said...

gue suka kantoi versi afdlin shauki..
eheeheeee

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : alya memg kepala entertainmnt..hihi..xde keje memg ngadap lagu n cari video baru la..hihi

tawu tape..boring yg amat da skunk nie..seminggu lg kene duk utm ngan keadaan sunyi ni..huhu

aLya maNip said...

@ zacky ~786~ : insyaALLAH :)

aLya maNip said...

@ anon : juz wondering who r u..btw, thanx a lot :)

aLya maNip said...

@ BuDaK PeGheLiH : isshh..tak smp tahap hantu lg la..hehe

thanx dear :)

aLya maNip said...

@ mie : best kan lagu tu..comei gile..hihi

HonEyBuNNy said...

cepatan g study...

nanti leh balik rumah juga...;-)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

kahkahkah sedap pulak si afdlin ni nyanyi

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : ade 6 ari lg nak balik..hihi

aLya maNip said...

@ AMIRA ATIYA MYRA_ZOE : tu la..terbaik di msia..hihi

TiKa LEh said...

zee avi nyanyi comel tu.
good luck exam..kt ada 2paper lagi..huhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

comel! comel lagu tuh ^^

aLya maNip said...

@ TiKa LEh : mekaseh..gud luck gak dear..alya pon de 2 paper ag..hehe

aLya maNip said...

@ miss lolly a.k.a luvfareda : hihi.. :)