Thursday, May 05, 2011

selamat ulangtahun my first love.

http://www.emocutez.com
Hai semua

semua pasti punya cinta pertama. 
dia cinta pertamaku. 
insan yang aku tatap saat pertama kali kubuka mataku. 
insan yang pertama mencium aku. 
insan pertama membelai lembut tubuhku. 
insan yang selalu setia disisiku. 
insan yang tak jemu menasihatiku.
insan yang tak pernah lelah melayan kerenahku
insan yang tak pernah putus mendoakan kejayaanku.
dan hari ini...
aku berjaya berkat doanya
aku berjaya kerana keyakinannya
aku berjaya kerana ikhlasnya kasih padaku
aku berjaya keranamu
MAMA

4 Mei 1963
*
*
*
4 Mei 2011

Selamat Ulangtahun Mama 
happy beday to u
happy beday to u
happy beday to mama
happy beday to u
Mama sayang, 
terima kasih untuk segalanya. 
dari hari pertama adik buka mata melihat dunia sampai la sekarang. 
terlalu banyak pengorbanan mama untuk adik. 
tak akan mampu adik balas.

mama sayang, 
terima kasih untuk segala rasa sayang yang mama berikan
tak akan ada insan lain mampu sayangkan adik seikhlas hati mama
hati seorang ibu yang selalu mahukan yang terbaik untuk anaknya

mama sayang,
terima kasih untuk semua nasihat dan tunjuk ajar dalam menjalani kehidupan
mama selalu ada disisi setiap kali adik jatuh
mama hulurkan tangan untuk adik kembali berdiri
mama sapukan ubat disetiap luka
mama tak jemu memberi kemaafan saat hati mama adik lukakan ngan kerenah adik
maafkan adik ye.

mama sayang,
adik bertuah punya ibu seperti mama
segalanya mama sediakan
tiada yang kurang 

mama sayang, 
adik selalu doakan yang terbaik buat mama.
juga yang terbaik untuk keluarga kita.
adik selalu doakan kebahagian mama dan abah.
adik gembira bila mama gembira

adik sayang mama!!!
adik sayang abah!!!
adik sayang abang!!!

*tahun lepas beday mama dapat pergi celebrate kat pizza siangnya ngan abang n dinner kat luar satu family malamnya. tahun ni agak sedeh sebab tak dapat celebrate lagi tapi kebiasaannya pasti akan celebrate gak bila aku balik. ngeeee
LOVENOTE : hanya ini yang termampu dilakar dalam kekalutan final exam. lambat sehari dari ulangtahun mama tapi da pun selamat wish kat mama n on-call ngan mama semalam.hihi. sekarang rindu sangat-sangat nak balik umah. nak peluk cium mama ngan abah. even setiap kali balik aku terjah peluk cium abah dulu. ngan mama aku malu sket..auuwwwww...
http://www.emocutez.com

8 comments:

mie said...

eh!!
mak gue 5 may..
happy besday mak alya...
moga dimurahkan rezeki..

Solihin Zubir said...

selamat hari lahir juga diucapkan buat mama alya..
smoga pjng umur murah rezeki dan bahagia brsama kluarga tercinta..
aminn..

p/s : muka alya dgn mama mmg sama la.. heheh.. anak mama..

HonEyBuNNy said...

selamat hari lahir mama...;-)

cantik mama kamu...

aLya maNip said...

@ mie : da wish gak kat mak bro mie..hehehe

mekaseh..:)

aLya maNip said...

@ Solihin Zubir : mekaseh..hihi

ramai org ckap cmtu tp alya ank abah la..hehe

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : mekaseh syg..

:)

BuDaK PeGheLiH said...

selamat hari lahir n hari ibu untuk mama awak juga :)

aLya maNip said...

@ BuDaK PeGheLiH : thanx dear :)