Tuesday, May 24, 2011

kalau saya punya baby,saya nak beli ni...

http://www.emocutez.com

Hai Semua

lama rasanya aku tak merepek tapi hari ni seyes aku nak merepek tahap dewa jap.haha. senanye, ada benda lain aku nak cite tapi hari ni kita terpaksa skip dulu. cite HOT yang bakal jadi tak hot tu sebab malas nak transfer gambar lagi.hehe

korang pernah fikirkan apa yang bakal jadi masa akan datang tak? pendek kata, berangan la.hihi. aku ni, tak perlu suruh, memang aku expert kalau bab berangan ni. pejam mata je sket, da sampai california da. *eh, tiba-tiba.hahaha. kalau ada satu cos "khayalan" memang aku da jadikan major cos aku kat university da. then, boleh wat satu file "alya di alam fantasi" muahaha. tengok, tu pun da tinggi angan-angan.haha

tadi kan, masa aku online n tengok-tengok home facebook, tiba-tiba aku nampak Apple Of Mom's Eye ade apdet baju baru.hihi. bila da kat umah ni takde keje kan, tambah plak ngan kelajuan streamyx nie, memang aku tilik satu-satu la. tiba-tiba keterujaan nak ada baby tu membuak-buak. *pergh!! ayat ta bleh blah.haha

ish, panjang plak intro nye kan. okea, back to main topic, kalau aku ada baby kan, aku nak pakaikan diorang cantik-cantik. macam baju-baju kat bawah ni. aku nak belikan diorang benda-benda kat bawah ni. pendek kata, aku nak everything perfect for my child. bukan je dari segi pendidikan tapi kalau boleh, aku nak yang terbaik untuk anak-anak aku. hope aku mampu la kan.hoho

jom cekidaut apa yang da buatkan aku jatuh cinta tadi.hihi

cute gown. aku paling suke yang pink kat atas ni :)

kasut comei...

beg yang cute for my kids..muahaha

saya nak sarung bantal camnie untuk anak-anak saya.hihi
 cantik kan?? rasa cam nak baby jugak kan? rasa nak pakaikan baby ngan semua baju cantik-cantik. pakaikan kasut cantik-cantik. ikat tocang rambut baby tu..waaa,,,cantiknya!! tak sabar plak nak ada baby sendiri. haha..terlebih sudaaa!!!!

 okea. cukup la tu. tempek banyak-banyak kang kemaruk plak aku nie.haha. kalau korang berda kat alam nyata n nak beli semua tu untuk anak-anak korang ke, adik ke, boleh la terjah blog Apple Of Mom's Eye nie. macam-macam baju cantik tuk baby ade kat sini.

sekarang, aku da nak masuk tido. esok kene bangun awal. biasalah, sejak jadi wanita berkerjaya ni, banyak plak komitmen. muahaha. senanye, mama takde kat umah. so, aku kene bangun sendiri tanpa bantuan sesiapa esok pagi. sebelum aku tak terjaga n tak pi keje, better aku lenakan diri dulu.hihi.. daaaaa..

LOVENOTE : cinta kadangkala perlukan pengorbanan.:)

http://www.emocutez.com

20 comments:

dylli said...

HAHAHAHA.. not bad. serius comel semua tu. HAHAHA.. tapi tu lah, baju baby lagi mahal daripada baju mak baby. miskin. miskin. :P

HonEyBuNNy said...

alamak....comeiiinya...

baju2 baby tu lawa2 la...ila pun tersuka..ne tetiba terasa nak ada baby neh...hehe

alya...Mr Fitz dah ok?maaf la..ila busy lately...xsempat nak tanya hal kawan2...;-)

aLya maNip said...

@ dylli : tu ar..lau yg xde brand pon maen puluh2..lg la lau yg de brand..mak baby gak pakai baju pasar malam je..hihi

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : wahh..cepat2 curuh knda ready nk masuk minang..hihi

alhamdulillah..da getting bettr..

its ok my dear..ila ngah exam kan..cncntrate exam dulu ea..nnt kita story2 lg..hehe

wahida said...

kalau la akak ada anak pompuan, mmg akak borong dress yg cantik2 tu...

cantik gown pink dan sarung bantal tu...geram jer tgk....

adrinaqamarina said...

gaun kaler merah dengan kaler putih tu cantik!

aLya maNip said...

@ sys wahida : takpe sys..usaha lagi utk dpatkan baby girl plak..hihi

yg bntal tu utk boy pon comei..cepat borong..hihi

aLya maNip said...

@ adrinaqamarina : cantik kan..hihihi

cik lyna kaman said...

HAHAHA , suma gambar dekat atas tuh comel2 . tapi , nak kawin lambat lagi lahhh T__T

aLya maNip said...

@ cik lyna kaman : takpe la lyna..amek feel dulu..hihi

HonEyBuNNy said...

ok alya....

memang bz sikit skrg neh...tapi faham2 la kalau mood malas neh datang..hehe..

take cre alya...

cik lya said...

geram baju pink tuuu cantik :)

BuDaK PeGheLiH said...

klu tgk pic2 kt atas ni.. mcm lebih kepada tringin nak anak pompuan jer.. btol x? hehehe

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : u 2 dear..t8 care..
da setel final leh la gossip2 lg..hehe

aLya maNip said...

@ cik lya : alya pon ske yg tu..hihi

aLya maNip said...

@ BuDaK PeGheLiH : betol2..tapi nak sorg girl je..hihi

HaNa Hani said...

haha....gatai naaa...
siyesly chomei sarung bntl tuh
^_^

aLya maNip said...

@ HaNa hani : haha..kagatalan tiba2 dtg malam tu..haha

Solihin Zubir said...

alahai.. comelnya..
ini yg membuatkan sy x sabar nk mengadung ni... haha.. ;-p

aLya maNip said...

@ Solihin Zubir : mengandung??? haha.. bukan ke sepatutnya tak sabar nk dapat baby.. tak pun..tak sabar nk dapar istri..hehe