Thursday, February 02, 2012

3 things catching my eyes

http://www.emocutez.com
Hai semua

lets make it short n simple. i juz wanna share what kind of things can catch my cute eyes.hihi. its like, jalan-jalan somewhere and i see those "thing", i will stop and stare for a while, then continue walking. juz menikmati ciptaan ALLAH. perfect.

1 - Baby

 everyone love baby.aite? so do i. baby ni macam ada charm yang boleh buat kita terpukau. tak cukup ngan tengok, mesti nak dukung, cium-cium sket. bau baby pun buat kita tak puas nak cium dia. wangi. kalau aku jumpa baby yang aku kenal memang aku mintak ngan parents diorang untuk dukung tapi kalau tak kenal parents tu, juz cuit-cuit pipi je la.hihi


2 - a woman with hijab
aku tak tahu kenapa aku suka tengok perempuan berhijab. bukan hijab yang stylist bagai tu, aku suka tengok perempuan berhijab yang tujuannya adalah untuk menutup aurat macam dalam gambar tu. dalam dunia sekarang, banyak yang cakap "tak semestinya pakai tudung tu baik"..kan..kan?

bagi aku, menutup aurat dengan sempurna tu adalah satu kewajipan. so, bila seseorang tu menutup aurat ( bertudung), dia da pun menunaikan satu kewajipan pada ALLAH. mungkin gak dia tak baik tapi dia berusaha unuk menjadi baik. aku pun antara yang masih tak sempurna dalam menjaga aurat. i hope, one day i can wear something like that.insyaALLAH

3 - something cute and colorful
Things i cant resist. things i spend lots of money. aku suka kutip benda-benda kecik yang cute. sometimes, benda camni kita nampak murah, tapi bila kumpul semua banyak la jugak yang habis.huhu. aku suka buat acara kutip-mengutip ni kat mall. masuk kedai, beli sticker, glitter, button, ikat rambut,key chain n macam-macam. apa je yang bole attract mata aku n harga pon okea, aku beli je. sekarang aku da cuba kurangkan habit tu sebab banyak benda yang da tak guna dalam box aku.haha.membazir je. :-)



banyak lagi benda yang aku suka tengok. cam wallpaper, decoration, wedding n interior design. yang tu kira benda tak?hihi

korang camne? mesti ade gak benda yang mampu buat mata korang tak berkelip kan? meh story mory sket.hehe

LOVENOTE : cuti semester da tinggal sket. PSM still tak jalan.huhu. aku duk pulun prabeh tengok series baru, Once upon a time. nway, i love fairytale sooooo much :)

http://www.emocutez.com

11 comments:

bunga said...

betul.bunga suka tengk org pakai hijab..lebih2 yang berpurdah..memang suka sangat tengok..

ILA HonEyBuNNy said...

dear...

ila sekarang hobi tak boleh tgk pelamin cntik2....

semua nak.cntik sgt..ehhehe

Kazen said...

haha selmat menamatkan cuti anda ye:) bek kite wat benda yg lbih jelas n penting...:)

Latest Post | Video Sunday 12 !!

teha said...

kite peling suke tgk baby ! hehe

Juliet_iRa~" said...

akk pon suka tgk gak..:)..3 benda di atas..

utk gurl y bhijab tu..mula la rs bagusnyaaa..pastu bila la diri ni nak insaf..heee

smoga kita sm2 berubah ke arah kebaikan..:)

mie said...

gue suka dgn statement tentang hijab ni...
maklum la, ramai sangat orang salah erti tentang hijab disebabkan .....
hehehee

wahida said...

aku pun geram kalau tgk baby yg comel2 ni...rasa nak geget2 jer...

aleen aiden said...

alin suka gila bau baby yang baru lepas mandi. aaa wangi! hu3

Liza Razak said...

saya pulak suka accessories camera.pantang nampak mesti nk beli

yad'z said...

saye sangat tak tahan kalau tengok baby/. cute sangatttt... memang hati boleh tenang tengok gelagat baby.. ^^

aLya maNip said...

thanx guys 4 da comments :)