Saturday, February 25, 2012

it's wiken darl!!!!

http://www.emocutez.com 
Hai semua

hows ur wiken? sure best kan. ada yang kuar jalan-jalan, makan-makan, karok, shopping, picnic n macam-macam event best n ada gak yang sedang ulang rutin wiken mingguan iaitu tido macam aku..haha

i kinda stuck in my room ALONE. poor me.haha. my girls classmate attend degree++ which is one of the compulsory course we must attend before graduating as degree student in UTM. this courses conducted by UTM SPACE. degree++ ni akan bagi keutamaan pada final year student. disebabkan aku ada lagi satu sem, so aku tak risau sangat.

actually, ari tu kami sama-sama nak register tapi my luck kurang sket sebab masa aku nak register tiba-tiba da full.  yuran pun da bayar tapi nak register slalu tak lepas.sobs :(

okea, lets continue with my boring wiken story.haha. first, ofcoz i wanna thanks to Kerajaan Malaysia because they gave me Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M). da pun selamat 3 keping baucer tu aku tebus and the results are as below. *ayat da macam tulis thesis da.haha


let me list down the title of those books :
  • A LADY AWAKENED by Cecilia Grant
  • KAYANGAN by Sakurakouji Kanoko
  • DIA YANG KUNIKAHI by Iqbal Syarie
  • JEJAK CINTA SEORANG KIAI by Imam Sibawaih el-hasany
  • A-Z SULAMAN MANIK
2 novel da pun habis baca. ada lagi 2 novel boleh aku baca sepanjang malam ni n esok. PSM hold dulu.haha. nanti ada mood baru aku baca balik apa yang aku nak buat sepanjang sem ni. kebanyakannya aku da plan dalam otak, cuma nak cari related artikel je lagi n jumpa my previous lecturer for his opinion. pastu baru boleh jalan ngan PSM 2. :)

oh ya! bout that buku sulaman manik tu plak, aku ada projek yang aku kene siapkan. aku baru je tempah sepasang bajukurung masa cuti sem hari tu n aku decide nak cuba-cuba belajar jahit manik. bak kata YUNIE, kalau jadi boleh la aku jahitkan manik veil dia nanti.haha.*berangan nak jadi mak andam jap. barang semua da ada, cuma tungu mood datang je. almaklumlah, keje-keje pakai tangan ni kene buat dengan ikhlas, baru cantik.hihi

again guyz!! wish me luck with my DIY project. InsyaAllah, kalau da siap aku buat entry khas untuk jahitan manik n patch lace tu. nway, happy wiken kawan-kawan :)

LOVENOTE : i'm soooo into Hart of Dixie right now. another great series created by Leila Gerstein, the writer of Life as we know it :)
http://www.emocutez.com

13 comments:

Tuan Cimot said...

wah, sume novel tu..heheh

Liza Razak said...

good luck in your DIY project..nasib baik ade novel,kalau x mesti boring kan

yad'z said...

wahhh.. sulaman manik tu.. nak bukak blogshop ke. heehehe

ILA HonEyBuNNy said...

ohhh ini ya novel y di baca...

ila 1 novel tak habis2 g baca...heheheh

mie said...

rajinnya membaca..
bagus bagus..
ehehehe

aLya maNip said...

@ Tuan Cimot : tu je yg minat..hihi

aLya maNip said...

@ Liza Raza : betul2.. tu je pengubat boring..

thanx dear..

aLya maNip said...

@ yad'z : ne de syg..alya nk jait baju sdiri je..hihi

aLya maNip said...

@ ILA HonEyBuNNy : alya pun baru abes stu..yg len ene hold dulu sbb kene siapan keje lain..huhu

aLya maNip said...

@ mie : kerajinan ni ene urangkan sbb bnya ag bnd n kene wat.hihi

teha said...

eh , yg tu kayangan tu komik ek ? best x ? hee :)

aLya maNip said...

@ teha : yup2..omik..lam tu ade 3 cite. yg no 3 x best sket. 2 cite awal best..hehe

Juliet_iRa~" said...

amboiii novel aje ea..hee..

nak pinjam!