Thursday, January 20, 2011

Gulliver's Travels Review - Jack Black

http://www.emocutez.com

minggu lepas aku ade ceritakan KAT SINI yang aku keluar melepak ngan Kesayangan aku. keluar makan ngan tengok wayang. ceritanya Gulliver's Travels. mulanya, ade gak antara kami nak tengok cite Khurafat, Janin and cite ape ntah satu lagi, yang pasti cite hantu Thailand. konpem la dibangkang secara kerasnya oleh ANA ngan aku. kami berdua kan pencinta alam, mane boleh tengok cite hantu + kejam. *tak sanggup mak nyahhh..haha

after a short discussion, *amek ko,discussion bagai macam nak wat report.haha we decide to watch GULLIVER'S TRAVELS. peace!. kan? cerita yang bagus + aman + fun + hilangkan stress. nie la type cite-cite yang aku suke tengok.hehe

if i not mistaken, this movie was adapted from 18-th century novel with he same title. satu lagi movie yang diadaptasi daripada novel yang berjaya wat aku gelak and rasa cam nak tengok lagi.

first skali, aku nak kenalkan korang ngan main actor untuk movie nie. JACK BLACK. kenalkah kamu dengan dia? okea..  first time i saw his appearance in School of Rock. movie nie dikeluarkan tahun 2003. aku tengok movie nie pon ngan family. my dad pon suke tengok movie nie.
Yang aku tahu die nie memang da slalu sangat berlakon. most movie yang dia berlakon, comedy. setiap kali ade je movie die kuar aku mesti cari sebab fun sangat tengok die.hehehe. antara sebab aku suke tengok movie macam nie pon sebab abang aku. dia selalu download cite kanak-kanak riang nie. so, aku tengok je la. antara movie yang dia berlakon, King Kong, Nacho Libre, The Holiday. dia pon ade sumbangkan suara dia untuk Shark Tale ngan Kung Fu Panda.


lets talk about Gulliver's Travels. cite nie bermula bila Gulliver yang keje kat Mail room nie depressed lepas a new-comer yang baru sehari keje got promoted to be the head of mail room which now his bos. then, dia gie jumpa seorang Journalist a.k.a perempuan yang dia minat ( Darcy) n convinced that he can write a journal about his travels n he said he travels a lot. yang pasti, tu adalah satu penipuan. so, dia pon Copy Paste artikel n submitted kat Darcy. luckily, Darcy impressed ngan penulasan dia dan Darcy mintak dia  untuk buat satu cerita mengenai perjalanan ke Segi Tiga Bermuda (Bermuda Triangle). Thats how the story begin.


movie nie kisah perjalanan dia kat Segi Tiga Bermuda. macam mana dia terperangkap dalam satu ribut dan kapal dia karam yang menyebabkan dia terdampar kat Liliput.* a nice name.hehe. cite nie gak tentang siapa yang dia jumpa. apa yang mereka buat kat sana dan apa yang jadi ngan dia kat sana. yang seronoknya dalam cerita nie, bila dia disayang n disanjung diesebabkan die besar dan orang kat sana sangat kecik. die nie macam penyelamat diorang la. lagi-lagi bila ada satu negara hantar satu rombongan untuk perang ngan diorang. makin la dia disayangi sebab dia berjaya selamatkan negara tu daripada ditawan.
antara adegan-adegan dalam Gulliver's Travels

cerita takkan seronok kalau takde kemuncaknya kan? kemuncak cerita nie plak bila ketua angkatan perang negara yang juga tunang Princess of Liliput nie dengki kat Gullivers. macam-macam benda yang dia wat nak bagi Gullivers nie dibenci. so, tu la konfliknya sampai la bile darcy pon ikot gulliver ke sana sebab tak dapat nak contact dia. yela, tak ade coverage kan.hehe. Darcy nie ingat Gulliver nie tipu Darcy sebab Darcy dapat detect yang dia copy paste journal yang dia submitted. bila call plak tak dapat. so, darcy decide to go there by her own sebab dia nak kene buat story tentang perjalanan tu.

cite nie happy ending. ofkos la kan. cite kanak-kanak riang aku mesti la happy ending. kalau tak happy aku tak tengok plak. aku nie tak suke kezaliman + vandalisme. yang aku tahu nak tengok yang happy + fun je even i know thats life is not he same way at all. thats why i love fairy tale. even they didn't exist but its kinda fun to watch them. boleh buat sumber penenang jiwa. kadang-kadang rase gak cam nak masuk dalam tu skali. join diorang. macam dalam mimpi jek.hehehe


kalau korang ade masa bawaklah anak-anak tengok.hahaha. cite nie memang untuk kanak-kanak. yang tak berapa nak kanak-kanak macam aku pon boleh tengok gak.hehehe

okea. aku nak wat movie marathon jap malam ni. still didn't decide which movie or drama i wanna watch tonight. disebabkan esok cuti, malam nie kita lepak dulu. rehatkan dan segarkan minda dengan hiburan duniawi.ngeh..ngeh.. :)



http://www.emocutez.com

8 comments:

○○○iliyana○○○ said...

x tengok pn lagi cite ni.xpe la nnt download je la.hee.bunyi mcm best je cite ni

Whoopz said...

jack black aka mr 's' memang rawks! dah lebih 10x layan school of rock still gwa x b0ring

maCy said...

tetap rasa nk tgk khurafat. ekeke

aLya said...

@ ○○○iliyana○○○ : cepat donlod..tak rugi tengok..hehe
fun :)

aLya said...

@ Whoopz : nape ms's'?huhu
betol2,,school of rock still rawks smp skarang :)

aLya said...

@ maCy : takot la nak tengok..takot tak leh tido..huhu

Solihin Zubir said...

kalau jack back berlakon mmg kompom lawak pecah perut.. heheh..

aLya said...

@ Solihin Zubir : taw xpe..xpenah failed wat org sakit perut..hehe