Sunday, January 23, 2011

berhujung minggu di seoul garden

http://www.emocutez.com

hai kawan-kawan seme :)

entri nie saje je aku nak tulis. isi masa lapang.haha*da cam zaman skolah da.
hari jumaat malam aku keluar teman aena ke Klinik. die demam. lepas tu gie jalan JB bazar n karok ngan dak kelas die. masa kat JB bazar kami berkenan nak wat inai lukis yang kat tangan tu tapi masa tu da kul 12.30 n dak kelas die da nak gerak gie karok. so, cancel je la. gie karok sampai kul 4 pagi kat Sutera Mall. sape-sape area JB boleh la gie. Sutera Mall punye bilik pon besar. kami karok 3 jam RM70. kami 8 orang. memang puas hati la. balik terus je tido sebab esoknya nak jenjalan ngan Kesayangan lak.

hari sabtu aku ngan Kesayangan aku gi meronggeng lak. da lame rasenye kami tak keluar berempat. kalau keluar pon setakat keluar makan, karok n lepak 2,3 jam. semalam kami keluar seharian. tapi takde la sehari sebab kami keluar pon da kul 12. balik kul 12. so, 12 jam je.haha

asalnya, keluar nak gie makan kat Seoul Garden. Aena belanja.hehe. first skali kami gie Danga City Mall sebab aena nak servey handy cam. dari ingat nak servey harga terus beli. maybe sebab harga yang okea n dapat free gift agie.hehe. dia beli Panasonic H80 ngan harga RM1299. masa tu ngah sale dari harga RM1799. dapat 8Gb punye memory Card, Tripod, Batery Spare. sape-sape nak beli, boleh la ke Danga City Mall sebab skunk ada IT Fair sampai Febuary.

Kami solat zohor kat Dangan City Mall sebab takde sesak sangat cam City Square JB. lam kul 3 baru la kami gerak ke City Square. sampai-sampai Seoul Garden lak penuh so kami masuk waiting list. disebabkan dari pagi tak makan kami gie la beli pretzel dulu. melepak kat luar CS, makan pretzel then pusing-pusing tengok apa yang brekenan. lam kul 4 petang baru Seoul Garden call.

yuhuuu!!! lunch time!!!!
 muke-muke bahagia makan free. hahaha


rate untuk lunch time agak murah dari dinner. untuk 4 orang harga dia RM 139. kalau dinner RM160 tak silap aku. nie first time kami gie masa lunch. before nie kami pergi dinner. so, mahal sket la. kami makan seoul garden sekali je satu sem. nak makan selalu memang benkrap la der. da la student agie. seb baek gak kali nie aena belanja agie. yela, aku ngan ana pakai PTPTN. wana pakai JPA. aena plak TNB, so die la paling kaya.haha. kan sayang kan?? ko baca nie kan??haha
KESAYANGANKU
lepas makan just pusing-pusing lam CS. then gerak ke Jusco Bukit Indah sebab Ana nak cari Jeans. she grabbed a jeans kat Jeans Hub kat Jusco Bukit Indah tapi malam tadi takde sale so melayang banyak gak la duit die. sebanyak duit aena melayang blanje kami Seoul Garden.ngeeee

masa tunggu jeans ana potong, seme muke da penat. yela, seharian da jalan-kalan. keluar dari Jusco Bukit Indah da kul 10.30. our last destination is JB Bazar. nak buat Inai. sebab malam sebelumnya tak dapat wat.hehe

Then balik UTM. luckily, malam tadi aku tak kene scan kad matrix. malam sebelumnya, kami kene scan kad matrix sebab da kul 4 pagi. pakcik guard cakap yang kami nie orang ke 400 malam tu yang scan kad. ramai gile kuar malam tu.huhu. pakcik tu cakap seme gie tengok cite Khurafat.haha

2 je la nak cite.ngeee. tido malam tadi pon ngan senyuman. nape? nanti ade mase aku cite.haha

hari nie melepak kat bilik je. aku pon da demam sebab aku share air ngan aena da 2 malam. lupa lak yang dia demam. harap-harap larat la nak gie kelas esok.huhu

k laa. daa :)



http://www.emocutez.com

8 comments:

.:. EyeMe .:. said...

wah!!!
beshnyer seoul garden..
erm..dia ada kt johor je ker?
kl ade x?hihi..

chenta hearty said...

rase lapar plak lpas bce en3 nie...:p

dylli said...

ada apa ja kat Seoul Garden tu?
hehehehe..

aLya said...

@ .:. EyeMe .:. : best2. tak la.lau tak silap alya kat KL ngan melaka pon ade :)

aLya said...

@ chenta hearty : lepas nie leh gie makan :)

aLya said...

@ dylli : makanan yg mentah n kene masak sdirik. eskrem, abc pon ade. sape makan banyak memang untung la. suke hati kite nak makan bape banyak.lepak 2,3 jam smp kenyang.hikhik

Ana Farhana said...

waaaa..bile gmba2 nie nk upload kat fb..=(

aLya said...

@ Ana sayang : da upload da.. :)