Sunday, January 30, 2011

Air Terjun Bekok punya cerita

http://www.emocutez.com

hai..hai..:)


seperti yang aku janjikan, aku akan ceritakan perkelahan aku ke Air Terjun Bekok *ceiitt, ayat skema gile ala-ala nak amek SPM balik je, yelah spm pon dapat B3 je.hahaha


okea..okea. jom aku setory mory apa yang terjadi kat sana. senanye, takde yang best jadi. macam picnic yang laen gak. picnic yang kami pergi nie rancang malam sebelumnya. so, tak ramai la yang nak pergi sebab masing-masing da ada plan laen. so, aku pergi ngan Aena, Ana, Kori n Fahim. my kesayangan lagi sorang, Wana da pon selamat balik kampung. raye Cina sakan nampaknya dia.hahaha

Paginya, kami just ke Jusco Taman U untuk cari barang untuk BBQ. disebabkan masa tak cukup, kami just beli ayam yang memang da ciap perap. RM20 untuk 10 ketul kepak ayam yang da diperap. tambah 2 paket sosej, daging burger, roti burger n planta. ha, cukup la untuk kami berlima. kami gerak dari UTM pon da pukul 3.30 petang. yelah, hari jumaat, tunggu dak laki solat jumaat dulu. bersiap n segala bagai dulu. baru boleh gerak.


dari UTM ke Air Terjun Bekok amek mase lam 1 jam setengah. sampai sane da kul 5 petang. perkara pertama haruslah solat asar dulu. dalam area Air Terjun Bekok nie memang disediakan surau tapi tahap kebersihan dia takde la A tapi bolehla untuk solat.  lepas tu boleh berendam dengan jayanya.hahaha
Area Air Terjun Bekok ni agak pedalaman n tak ramai orang. masa kami pergi pon takde orang tapi mase pestaim dulu agak ramai sebab kami pergi taim school oliday. sekarang kan musim hujan, air pon laju + keruh. kami pilih port bawah-bawah je sebab da lewat. kalau daki atas-atas lambat plak nak balik nanti.hehehe


lepas setel seme sesi bermandi-manda, makan-makan dan bersuka-ria, kami balik lam kul 7.15. berhenti solat maghrib kat surau luar jek. kat area kampung sebelum masuk ke Air Terjun Bekok. Yelah, lau nak solat kat surau tadi memang da gelap la masa tu. *tiba-tiba terbayang cite khurafat yang aku tak tengok tapi dengar orang cite..muahaha :)


masa perjalanan balik UTM lak, kete aena pamcetttttt.. seyes nebes doww.. seb baek mase tu da dekat ngan satu kedai makan nie. so, ada la 2,3 orang pakcik yang datang tolong kami tukarkan tayar kete.  dalam 10KM dari kedai makan tu memang ade satu kedai tayar yang 24hours. naseb baek ade tapi melayang la duit lagi.sob..sob..sob :(


uncle kat kedai tu cakap, memang bese lau langgar lubang kat situ. lam masa 2 hari, almost 50 buah kete da yang langgar lubang tu.huhuhu. memang nasb kami la. then, balik ke UTM. seyes penat. sampai pon da kul 10.30pm. baik je, aku terus kemas baju n tido. :)


haaa..cam bese la..lepas dengar cite bayar la..jom tengok pixies kami. tak banyak la sebab sensored.hahahaha





makan time!!!!
sedih tak?? sedih tak?? sob..sob.. :"(
oh! jangan risau.buka aena tukarkan tayar..hahaha


apapepun. trip nie enjoy gak la even sorang tak cukup. naek cuti nanti akan ade next trip lak. Air Terjun Ledang plak lam planning kami. sape nak jOin??? hahaha


tapi kan..akhir sem pon plan nak ke Port Dickson ngan KL. nak suppin2 kat jalan TAR. oh..manakah arah tujuan lepas nie bersama kesayangan??? ..:)


*aku da pon selamat sampai kat umah malam tadi. sepanjang perjalanan dari kuantan ke umah denga abah ceramah motivasi kat aku. perkara bese tue. lau ade masa aku share pesan abah kat anak-anak muda sekarang..ngeh..ngeh.. :)
k la.. 
Daaa :)
http://www.emocutez.com

9 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak alya tak ajak fifiey pun. wuhuhu. hehe. eh eh, fyi, air terjum mmg tempat fevret fifiey!!:D

bunga said...

bestnya...main air turjun..

aLya said...

@ FIFIEY LYCHEE MARATION : kamu jauh sangat..haha
nanti fifiey balik Msia lagi gtaw yek. boleh kite g air terjun lagi. enjoy2 :)

aLya said...

@ bunga : best2..lagi2 ngan kesayangan alya :)

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

wah bestnyer dapat gathering ngan kawan2 kat air terjun! isk3 ... x ajak keyrill pun! hahahah ... :)

btw, thnks sebab singgah and follow blog keyrill yang tak seberapa nih...

aLya said...

@ Keyrill Eduardo Willeyhem : keyrill xgitaw nak ikot..hahaha

welcome..my pleasure :)

Ana Farhana said...

hahaha~
tp alya x citer psl binatang2 kat c2..
kan ade tupai y bnyk, nyamuk ngn pacat y gigit kori..huahahaha..^^

aLya said...

@ Ana sayang : lupe la dear sbb alya tak kene kacao.hahaha
tupai tu yg kene marah ngan ana..haha

Rahim said...

nice job