Friday, December 10, 2010

tips gigit kasut baru sebelum pakai

http://www.emocutez.com

entri namenye entri boring + takde keje. almaklumla, takde benda nak dibuat dalam bilik nie. 
*sile sedar yang aku sedang menipu sebab minit mesyuarat untuk 2 miting aku tak update lagi*hahahaha

aku saje je nak wat entri takde keje nie sbb boring tengok belog tak update..ngeeee
mase nak masuk bilik tadi tibe-tibe terpandang kasut lama yang da rosak. 
terasa lak nak menulis pasal kasut...ngeeee

aku bukan nak share tips pakai kasut atau tips pilih kasut atau kisah mitos atau petua gigit kasut sebelum pakai tak bagi kaki sakit. 
betul ke cara tu? err..maksud aku, mujarab ke petua tu?
aku tak pernah cube. sape-sape pernah cube sile gitaw aku. 
lepas nie aku nak terai.hehehe
sakit kot kaki aku selalu lebam bile pakai sandal atau kasut baru.

aku juz nak wat tayangan amal kasut baru busuk aku.hehehe

 yang gambar first nie, kasut sukan. aku beli mase sebelum nak daftar tahun satu kat UTM. aku jarang pakai sebab aku sangat yang teramat rajin malas ke padang. bile da jarang gie padang, jarang la aku pakai kasut nie. kasut nie da pon tamat riwayatnye mase SUKAM bulan ogos aritu. 
alkisah bermula, tayyibbb. mase game archery, cuaca sangat teruk. ujan dan ujan dan panas. so, kasut aku pon berujan dan berpanas. mase hari kedua game, time aku tengah jalan nak gie shoot,aku rase cam kasut aku berat. rupe-rupenye tapak die da tercabut separuh.hahahaha
aku pon dengan kretipnye gie kat urusetia mintak selotep. aku selotep je la kat belakang tue. nampak lam gambar tue? hehehe
cam tu la rupe kasut aku saat-saat terakhir die berkhidmat untuk aku. sekarang die de kat luar bilik. still atas rak. lupe lak nak gie buang..nantila, sem depan agaknye baru aku buang. ngeee

 nie plak kasut yang aku sayang. da 3 tahun aku pakai kasut nie. lagi lama dari kasut kat atas tu. aku ni bukan jenis yang lasak, so lau setakat pakai kasut 2,3 tahun memang tahan la. kasut nie la aku wat gie jalan-jalan, wat gie lab, wat gie kelas mase skema-skema dulu. skarang, kasut ni da koyak sket. senanye, takde la besar sangat koyaknye tapi aku saje je nak kasut baru. so aku wat cite hiperbola kat mama. wat drama sedeh sket, then aku dapat la my new shoes..yang nie plak tak tahu la brape lame die nak tahan.

jeng...jeng...jeng...
nie la the newest one. belum rasmi pon lagi. beli nie pon sebab nak gie beijing and ade lab agi sem depan. lau ikotkan, aku da jarang pakai kasut. aku lagi prefer pakai wedges or sandal flat pegi kelas. almaklumla, nak jadi feminin plak. cakap da 21 tahun..muahahahaha

tu je la aku nak gitaw. takde ape pon. lagi satu, aku tak gigit pon lagi kasut baru nie. 
kene gigit ke ea???hehehe

daaaa :-)

http://www.emocutez.com

12 comments:

+iliyana+ said...

org kate camtu la..gigit kasut.tp cam geli lak nk gigit w/pn kasut tu baru kn..huhu

maCy said...

i wish i can have one. a branded one :)

Ajie Mohd Tahir said...

suke kasut k alya yg latest tu.XD
smart.style

aLya said...

@ +iliyana+ : hahaha..kan..kan..?
tapi kawan alya slalu wat camtu. die cakap memang mujarab..hehe

aLya said...

maCy : boleh2..hehe
cayok2.. :-)

aLya said...

@ Ajie Mohd Tahir : nanti ajie beli satu..leh kite pakai same2..heheh

MiSs StrAnGer said...

tu la org dok kate ggit kasot baru dlu sblm pkai
tp nak gigit katner?mcm mane?
menjadi persoalan betoi

roxybelleiyramethyst said...

hurm...penah try....tp sakit aje kaki....tipu jerk...

Tatie Atikah said...

klu srh org lain yg gigit ley x?hehehe

aLya said...

@ MiSs StrAnGer : 2 la..alya pon xtaw gak sbb x pernah terai..hehe
nnt kene wat entri care gigit kasut nie.hehe

aLya said...

@ roxybelleiyramethyst : ye ke? ish..lepas nie kite tnye yg pernah try n bkesan..cmne diorg gigit kan..hehe

aLya said...

@ Tatie Atikah : boleh gak tu..selamat kite..hehe