Monday, December 20, 2010

social network kene banned!

http://www.emocutez.com

ALHAMDULILLAH. aku da pon selamat sampai kat Malaysia kul 11.30 malam tadi, terus gerak balik UTM n sampai kat utm kul 4pagi. seminggu di Tianjin dan Beijing tinggalkan seribu kenangan kat sana. banyak gak benda baru yang aku belajar kat sana termasuk tentang kehidupan, pelajaran n what Industrial Engineering is all about dan memang tu pon tujuan asal Global Outreach Programme ni dibuat.

seminggu tinggal blog nie, seyes wat aku rindu. bukan malas nak apdet dari sana tapi memang tak dapat. China memang tegas lau bab social network. seme social network kene banned kat sane termasuk facebook, blog, youtube. diorang ade diorang punye social network sendiri. lau tak silap aku name die yeng-yeng ke ape entah. aku ingat-ingat lupe. student a.k.a kawan baru aku yang gitaw..hehehe

mood nak apdet belog betol-betol takde sangat senanye sebab gambar yang lam camera aku seme aku transfer kat laptop kawan aku. aku lak lupe bawak pendrive tadi mase post mortem, so skunk nie yang ade lam laptop aku sket jek. lagipon aku still tak kemas baju lagi. esok aku balik terengganu. bas aku kul 10am. family vacation cam cancel jek, tu yang mama curuh aku balik umah.huhuhu

first day aku sampai sana, temperature kat Tianjin -3dgree. memang ngeri gak la. kuar je dari airport tak pakai glove sebab ingat boleh tahan. jalan gie kat bas lam 200m je pon tapi sampai lam bas memang menggigil la.huhu. 
seminggu kat sane banyak gak la cabaran yang kiteorang kene face dari segi nak adapt ngan environment, diorang nye makanan n culture. nanti aku cite seme tu ea. 
papepon kan, satu je aku leh cakap, winter memang bez tapi papepon Malaysia is da best dari seme aspect. seyes aku cakap. korang yang pernah travel konpem taw nie kan.hehehe

ok la. jom cekidaut some pixies..yang laen nanti la aku upload. tak pon korang tengok je la kat fesbuk aku yek.ngeeee * tapi kene tunggu sem depan la.hikhik














ok la..nanti aku sambung lagi..
daaa.. :)
http://www.emocutez.com

8 comments:

Whoopz said...

Xde ole2 dr china untuk gwa ke cik alya? Hahah.. :p

Ari said...

waaaaaa!!!!!! jelesnya dapat pergi china! wohoo! eh, have a safe journey esok. :)

aLya said...

Whoopz : ole2 ade jek tapi kene datang amek sdirik..ngeee :)

aLya said...

Ari : thanx dear :)

maCy said...

oh dear amat jeles :)

aLya said...

@ maCy : oh dear..jangan la jeles..mane taw 1 day rzeki maCy plak..hehe

Ain Atika said...

amboi seronoknya alya...mesti syok sangat kan...ada pengalam macam tu bagus betullah...ehh yeke kat sana kena band...haihh sampai macam 2 sekali ehh...

aLya said...

@ Ain Atika : best..hehe
yup..seme kene banned..rakyat die pon cm kene kongkong..die nye english pon worst..huhu