Monday, December 27, 2010

cerita melaka

http://www.emocutez.com

aku da pon selamat bertapak kat umah nie. aku sampai dari KL semalam tapi takde mood nak ngadap belog nie sebab tenet yang lembap. mane taknye, aku kene online gune berukben sebab abah tak bayar agi strimix. bile aku nak gie bayarkan abah tak bagi sebab abah cakap makin lambat. he wanna setel all the things by his own. tadi pon tak sempat sebab abah duk kehulu-kehilir setelkan seme bende yang ditinggalkan slame 4 ari.. berharap je la abah tak bizi esok n stimix sambong balik.ngeee

okie, sambong kembali cerita kat melaka. aku ingat nak apdet malam kejadian gak tapi balik je hotel terus membungkam. tido lena. kat KL plak aku stay kat umah mak sedara kat sepang. so, malamnye duk melayan kerenak kazen aku. lagipon, petangnye penat seharian tunggu tukar tayar kete kat kedai tayar. sambil tunggu tukar tayar, sempat agi tokey kedai tayar tu bagi ceramah kat aku ngan abang.amek ilmu orang kaye sket.muahaha

uish..melencong jauh lagi..hahaha
okie-okie..korang tengok je la pixies kat bawah nie.


aku ngan aban. mama penat tekan butang lif, kami duk bergambar kat sini.ngeee
mase nie, abah da tunggu kat bawah. kami lambat sebab tunggu abang bersiap. 
abah da abeh miting baru die bangon tido. btw, 
HE'S THE BEFDAY BOY 
(24.DEC.2010)


nak naik beca ngan aku tak lau aku jadi penarik beca??
*skarang orang panggil penarik beca lagi ke? erk, not sure la..hahaha
aku tak naek pon, juz snap picture je. tapi kan, aku nampak ramai penarik beca muda-muda. lau dulu aku takot + kesian nak naik sebab yang bawak tu da tue. sian die penat. 
so, aku tengok je. kali nie pon tak naik sebab banyak lagi tempat nak pusing.ngeee 
*haiissshh,banyak sungguh alasanku..hahaha

aku lagi. ape ek name kapal tu? 
seyes aku tak taw. hahaha
zaman kanak-kanak dulu pernah gak naek, tapi bile da besar nie, amek gambar kat luar da la.hahaha

aku, abang n mama. kualiti pic nie x cantek sebab aku tak perasan yang abah setting die punye camera bape pixel. yang pasti kecik.huhu

turn abah, mama n abang plak. HEART THEM :)


mereka lagi. mase nie dinner kat Mai Asam Pedas. sponsored by sape entah. yang pasti jabatan kerajaan Melaka la. yang belakang-belakang tu seme konvoi sekali. satu kedai tempah.ngeee
*btw, WHOOPZ pon de remind me jangan lupe terai asam pedas melaka. uda terai da WHOOPZ :)
mase nie lam Melaka River Cruise. mule-mule aku ingatkan cruise besar. upernye bot n bawak keliling kawasan sungai tu je. sambil-sambil pusing, pakcik yang guide kami terang la sket-sket mengenai sejarah Melaka. tunjukkan kami rumah-rumah asal baba nyonya. ciap ade spotlight ag you!..hikhik

last..mama ngan abang...

balik malam tu terus tido. takde ape da nak ditaip.ngeee
btw, nie la percutian yang paling sengal buat aku.hahaha
aku pakai selipar je sepanjang oliday. abang ade gak tanye mane kasut or wedges aku. aku cakap la aku da berubah nak jadi feminin.*konon* pakai kasut gie China pon sebab sejuk. padahal aku tertinggal seme wedges kat UTM. aku juz bawak balik selipar tu. baju pon bawak balik 2,3 helai je.hahaha

okea la.. ade mase aku apdet agie sebab aku skunk ngan eager nak abeskan my BREAKING DAWN. tak sabar nak taw ape penghabisan die. nak bace dari belakang tak sampai ati. takot tak suspen.hehehe

k laaaa.
daaaa :)

http://www.emocutez.com

4 comments:

Nazrin Nasir said...

melaka best!! x singgah uitm?? jenguk sye!! haha

aLya said...

@ Nazrin Nasir : lmbat sngat cakap..hehehe

cik lya said...

ensem abg alya ye..hahahha

aLya said...

hahaha..hensem ke?? amek la lau nak..haha