Sunday, December 12, 2010

Beijing... here i cOme!!!

http://www.emocutez.com

kemalasan datang lagi..haha
da lame gak rasenye aku tak updet pape kat belog nie. aku BW pon tak tinggal jejak sebab takot ade orang datang belog aku tapi takde pe nak dibaca.ngeeee
sorry la ye kawan-kawan. lagipon, sekarang nie banyak sangat hal yang nak kene setel untuk persediaan ke Beijing. 

ALHAMDULILLAH, seme hal da selesai. seme persediaan nak gie sane pon da setel. perbelanjaan nak gie sane bagi setiap orang adalah 3K. UTM da bayarkan 1K for each student & setiap orang kene cari lagi 2K. penajaan tak cari pon sebab da lambat sangat-sangat so my parents kene bayar 2K for me.. 
"thanx abah n mama. lau tak mesti adik tak pat pegi.ngeeee"

malam nie, kiteorang kana bertolak ke LCCT ngan student mekanikal aeronautik. pergi KL ngan bas UTM. student mechy aeronautik akan ke india. flight diorang kul 6.30am. kiteorang punye flight lak pukul 8.30am. so, terpakse la kiteorang bercanda ria selama 5 jam before depart.huhuhu

ikot pada jadual, kiteorang akan sampai kat Tianjin. stay kat Tianjin sehari baru naek Bullet train gie Beijing. rombongan kiteorang akan disambut oleh wakil dari Tianjin University. so, terpaksalah kiteorang pakai formal. kene pakai kot segalabagai. arahan pengarah program, seme delegasi kene pakai kasut hitam, yela, kan kiteorang pakai formal. aku lak ngan bahagianya cakap tak ade kasut hitam. seme kasut aku putih.ngeeee
so, seme student pompoan diberi kelonggaran untuk pakai kasut sport.hahaha

kat sane nanti kiteorang akan pergi Tianjin University ngan Tsinghua University. pape progress aku akan updet bile da balik sebab aku malas nak bawak laptop pergi sane. berat kot.huhu
juz bawak notebook untuk catatan harian sebab bile balik nanti kene submit report pada Pejabat Hal Ehwal Mahasiswa (HEMA). masak la aku nak mengarang report. selame nie keje aku tak banyak sangat sebab aku setiausaha program. just siapkan surat n updet surat pape kat HEMA. balik nie baru la kene pulun lagi skali wat laporan perjalanan ngan laporan kewangan.huhuhu

k la.. aku nak siapkan barang. mane- mane yang tak setel lagi. korang doakan keselamatan aku pergi dan balik taw. 

bye kawan - kawan

BEIJING,,, here i cOme!!!







* sekarang, China ngah winter. so, kiteorang dapat la gie maen salji.hehehe
suhu at sane pon dijangka around -4 to 8 degree celcius. yuuuuu...sejuuuukkk..
jangan la penyakit aku menjadi-jadi. takot plak aku..huhu


http://www.emocutez.com

24 comments:

dylli said...

waaaaaaaaa..
cam best ah! :)

zacky ~786~ said...

whoaa.~ gempak seyh ..!! :D

Lily Al-Jamilullail said...

alalaaa...nk g beijing dah..bwk ole2 utk lily :p..folo sis alya :)

wish u safe journey..

cik hani said...

wow...bestnya dpt g china..
enjoys...
=)

♥-- emieysandra --♥ said...

waah! bestnyer..nk itotttttt..;p
heppy2 deaR & take care!
~_^

aLya said...

dylli : xtaw la cmne kat sane..hope bez..hehehe :-)

aLya said...

@ zacky ~786~ : utm tanggung bleh la..hehe

aLya said...

@ Lily Al-Jamilullail : insyaALLAH dear.. btw, thanx.. i'll catch u later :-)

aLya said...

@ cik hani : thanx :-)

aLya said...

@ ♥-- emieysandra --♥ : thanx syg..insyaALLAH :-)

Tatie Atikah said...

waaaaaa sgt best,,,,,,nk ole2..hihi

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

amin, semoga selamat pergi an blik!
well, have fun there ya!...
rasa nak itut jugakkk:')

Whoopz said...

Best2.. Selamat pergi selamat pulang..

fika said...

alya: enjoy kn diri anda :P
nt bli pape taw.hahaha :D

+iliyana+ said...

alya tc. jalan baik²
weee bestnye dpt g beijing ;-P

Ain Atika said...

wahhh sonoknya....=)

HaNa HoNeY said...

neyh mesti under progrm gop ke dear??
hahaha
best kowt
nnak titotttt..

aLya said...

@ Tatie Atikah : ade duit lebeh leh la beli..ngeee

aLya said...

@ FIFIEY LYCHEE MARATION : thanx dear.. alhamdulillah.
evrything going well.

aLya said...

@ Whoopz : alhamdulillah..da slamat smp..ngeee

aLya said...

@ fika : oredy bought sometin 4 u..bile nk dtang utm..hehe

aLya said...

@ +iliyana+ : alhamdulillah..da slamat semenye.. :-)

aLya said...

@ Ain Atika : :)

aLya said...

@ HaNa HoNey : yup dear.. lmbat snagt la..alya da balik da..hehe