Thursday, December 23, 2010

melaka bandaraya bersejarah

http://www.emocutez.com

ALHAMDULILLAH. aku ngan my family da pon selamat sampai kat melaka bandar bersejarah.hehe
kiteorang bertolak dari umah kul 9.30am. mase nak kuar umah tu ujan lebat gile. yela, tengganu skarang kan musim tengkujuh. 24/7 hujan n da only wat 2 get rid of that season, kuar jalan2 kat tempat laen.hehe
aku rase miting abah wat kat cinie pon sebab ujan. bile da lepas kuantan sket, abang lak ganti abah drive. mase tu da tak ujan da.

kiteorang check in kat Renaissance hotel at 6pm. hotel nie betol-betol tengah bandar melaka n mase nak datang cinie aku coll Fika tanyekan hotel nie kat mana. she's my classmate kat UTM. kebetulan plak die ade kat tmpat yang kiteorang lalu. so, ayah die bermurah hati untuk tunjukkan jalan kat kiteorang. 
mama ngan abah cakap,
"bile kite ikhlas tolong orang, mungkin bukan orang yang sama akan datang tolong kita tapi akan ade orang yang ALLAH hantarkan untuk tolong kita."

mase da sampai hotel, aku terus check something yang aku perasan dari lam kete tadi lagi. aku lupe bawak charger enset aku. aku ade due enset n 3 sim card. satu enset leh letak due sim card. charger yang aku tinggal lak charger enset yang due sim. so, skunk aku kene pilih nak on sim mane.
celcom - contact seme kawan2
digi - pon wat contact kawan
maxis- untuk kawan2 yang len
now, tak taw agie nak pilih mane.huhuhu

btw, aku baru je lepas dinner. mase dinner tadi ade 3 family termasok sorang kawan abah yang da 33 tahun abah tak jumpe. adik kawan abah tu ahli majlis daerah gak yang same-same datang tadi. kawan abah tu plak memang stay kat melaka nie. mase sampai tu, kedai tu takde current. maybe blackout tapi disebabkan da memang reserved kat situ, makan je la lam gelap ala-ala candle light dinner. ngeeee

okea la. nOw aku nak rehatkan badan n bersiap untuk esok. *macam aku lak nak gie miting esok.muahahaha

melaka river cruise, view from my room

b4 gie dinner, tggu abah

driver of da day

aku punye turn pulak

aku lagi :)


k la..
daaa :)
http://www.emocutez.com

10 comments:

cik lya said...

dah lame tak gi mlaka.las gi time study dulu ngan kengkawan :)

aLya said...

@ alya pon same gak..baru smp lepas btaon tak smpai..ngeeee

Whoopz said...

Mesti try asam pedas melaka.. Best

aLya said...

@ ye ke? patot ar pg tadi kuah roti vcanai pon campur dhal ngan asam pedas..ngeeee

maCy said...

xnk blk mlake. uwaa

○○○iliyana○○○ said...

ayahnye meeting anaknye g shopping la pe ag

HaNa HoNeY said...

wargh..weekend kat melaka like ape je...
jem gile kowt
^_^

aLya said...

@ maCy : kene ciap sedia..tinggal bape ari je lg kene balik melka..hehe

aLya said...

@ ○○○iliyana○○○ : enggak buleh suppin sebab xde driver..abang pon tido jek..hahaha

aLya said...

@ HaNa HoNeY : yg 2 da most right fact tapi seb bek just jalan2 sehari jek..ngeee