Monday, March 19, 2012

Miza datang Terengganu (Part 2)

http://www.emocutez.com 
Hai semua


jom sambung perjalanan hari kedua miza kat Terengganu. sepatutnya miza la tulis n aku baca, ni da cam aku wakilkan miza plak.hahaha

hari kedua aku drive sendiri. pagi tu kami pergi breakfast umah atuk aku. jimat.haha. lepas tu terus ke MSET. Pulau Duyong tapi maklumat kat sana plak tak lengkap, so terpaksa ke MSET Gong Badak. aku pergi MSET sebab nak setelkan PSM aku. dapatkan maklumat mana yang ada.hehe

semua benda PSM ni setel aroun 12pm. alang-alang da kat Gong Badak, aku terus bawak miza pergi "Pantai airport". aku tak taw nama betul pantai tu tapi seme orang panggil pantai airport.hihi. masa kami sampai tak banyak kedai yang bukak. almaklumlah, nama pun pantai, kebanyakan kedai buka lepas zohor tapi rezeki kami la..ade gak kedai yang bukak. so, makan lagi.hihihi





lepas makan baru la kami gerak pergi masjid kristal. kebetulan da zohor, terus solat zohor kat situ. seronok la plak. sebelum ni pergi pusing-pusing je. ni pestaim masuk solat dalam masjid kristal.hehe


lepas da abes pusing n snap pixies, kami gerak ke bandar kuala terengganu plak. juz jalan n pusing cari apa yang ada.haha. kami pergi pasar payang n beli la sket cenderamata untuk membe-membe lain yang tak mampu aku nak ajak.haha

balik dari bandar kuala terengganu terus pergi umah atuk aku lagi. makan lagi.haha. seyes jimat. makan free kat umah atuk aku je. kebetulan masa kami sampai, kazen-kazen aku baru start bakar ayam. punyala murah rezeki kami, lepas makan nasi n bubur pulut hitam, makan ayam bakar lagi. kenyang.

balik umah aku mandi n rehat jap. pastu tunggu cik su ngan ayah su datang sebab esoknya diorang da nak balik KL. haruslah datang umah aku dulu.hihi. lepas seme orang da balik, barulah kami rehat. tidur dengan lenanya :)

http://www.emocutez.com

2 comments:

Juliet_iRa~" said...

dtg tganu tak sah tak mkn keropok lekor kan..heee..ikan goreng tepung ea tu..wuuu bestnyaa..nak g gak..;p

aLya maNip said...

@ Juliet_iRa~" : sys, meh la dtg umah alya plak.hehehe