Thursday, April 07, 2011

welcome baCk maCy!!!

http://www.emocutez.com
Hai Semua

Minggu nie aku agak bizi . aku ada 5 test yang nak kene jawab. study aku pun agak kritikal. tu belum masuk masalah hati da perasaan. mahunya perang saudara kalau semua masalah mintak disetelkan sekarang. jadi, aku decide untuk biarkan semua benda ikot flow masing-masing. berserah je buat masa sekarang.

bila masa da kurang, masa nak menjengah kawan-kawan blogger yang lain pun kadang-kadang tak sempat. apdet pon sesuke hati. kadang tiap-tiap hari. kadang 2,3 hari sekali. even takde la sape complain pon aku tak apdet.haha tapi seyes, nak cakap gak,  SOWIE YA!!!

hari ini aku nak jugak curi sedikit masa untuk meraikan "kepulangan" seseorang. sungguh rindu pada penulisannya. kepulangan sebenarnya tanpa aku sedar. disebabkan jarang BW, aku tak sedar pun yang maCy da pun kembali berblogging. bila maCy ade komen salah satu entri aku, baru la sedar kepulangan maCy.

*entri ini akan diteruskan dengan ganti nama ALYA. mungkin kerana lebih selesa begitu dan entri ini khas untuk maCy :-)


WELCOME BACK MACY!!!!
*huruf 'caps lock' menunjukkan yang alya eksaited ngan kepulangan maCy kat sini*



kenal header kat atas??? 
*sowie maCy, alya curik.hehe.klik pada gambar untuk ke blog maCy*

kebanyakan blogger kenal maCy. maCy humaira. seorang blogger yang baik dan peramah. seyes taw. masa mula-mula dalam arena blogging nie, maCy banyak gak datang komen kat blog tak glemer alya nie.hehe. sungguh terharu. maCy tak pernah pun bezakan siapa blogger tu. persahabatn ngan maCy best.hehe

mulanya bersahabat ngan maCy dalam alam maya nie, alya ingat maCy adalah seorang kakak pada alya. maCy sangat-sangat matang dari segala segi. penulisan dan tingkah laku. *Alya rasa la, sebab alya tak pernah jumpa maCy face to face.hehe. bila maCy sedih atau nak marah, penulisan maCy still cool. cara maCy luakan segalanya menampakkan kematangan maCy. bila beday maCy januari hari tu, baru terbongkar yang maCy sebenarnya seorang adik pada alya.haha. masa tu terasa sungguh kanak-kanak alya nie.ngeeee

apa yang best pada blog maCy? pertamanya, kejujuran dalam penulisan maCy. mungkin maCy just catatkan perkara yang berlaku sehari-hari, tapi cara maCy sampaikan yang menjadikan sesuatu itu lain dan lebih menarik. unik. alya suka baca. telus dan banyak nasihat. :)

banyak benda yang alya belajar daripada maCy. daripada penulisan maCy. ayat pertama yang berbekas kat hati dalam salah satu entri maCy bila maCy ada catatkan "mahu orang ikhlas baca entri kamu, bacalah entri orang lain dengan ikhlas". ayat tu mungkin lain sket, tapi tu lah maksudnya. since that day, i try to change n ikhlaskan hati dalam arena blogging nie. Thanx maCy untuk peringatan itu.

dalam banyak-banyak entri maCy yang pernah alya baca, satu entri yang paling alya suka. MUNTAH. mendalam, lain dari yang lain. mampu wat alya sentap dan menusuk jiwa. hehe. sampai sekarang still tak lupa. bila maCy announce nak delete blog, seyes sedeh. tapi kejap je sebab maCy kembali open blog maCy untuk semua kawan even maCy da nak stop blogging.

gembira lagi bila jumpa maCy kat facebook. sungguh alya tak perasan link facebook maCy di blog. kecik sangat kot.hihi *taknak ngaku salah sendiri kan. kalau tengok kat wall facebook maCy pon, ramai yang bertanyakan bila maCy nak kembali berblogging. ramai yang rindukan penulisan maCy. alya pun rindukan coretan adik alya yang sorang nie.hehe

maCy, selamat kembali sayang. semoga segalanya berjalan seperti biasa even maCy decide untuk mencoret bila ada masa. bukan sekerap dulu. mungkin itu yang terbaik demi kehidupan seorang pelajar. tanggunggjawab sebagai pelajar tetap yang utama. alya doakan yang terbaik untuk maCy. seyes gembira ngan kepulangan maCy kat arena nie. mungkin suatu hari, andai diberi kesempatan dan ada jodoh kita, dapat la jumpa maCy di dunia realiti.hehe

alya sayang maCy ketat-ketat!!!!
may ALLAH bless you and your life sayang. 
semoga segalanya baik-baik saja :)

http://www.emocutez.com

12 comments:

wahida said...

kadang2 kita rasa berkawan di alam maya lebih rapat bila baca penulisan dia kan...

bunga said...

xpernah g lawat ni..leh melawat ni..

aLya maNip said...

@ sys wahida : betul2..kita rasa lagi kenal dan ikhlas bkawan..hehe

aLya maNip said...

@ bunga : cepat2..lawat maCy..tambah kenalan..heeee

Solihin Zubir said...

sy pon tumpang syg macy ketat2.. ahaha.. ;-p

slamat kembali Macy..

n gudluck 4 ur test alya! :D

echah mashuri said...

betul2.maCy lama menyepi.heeee...sis!xrindu ecah ke?uwaaa...rindu maCy je?:( :PP

TiKa LEh said...

welcome back Macy..hehhe..

aLya maNip said...

@ Solihin Zubir : seme syg maCy ketat2..hehe

mekaseh :)

aLya maNip said...

@ echah mashuri : rindu gak la syg..tu yg slalu gak terjah echah tapi sys yg da kurg bw..huhu

aLya maNip said...

@ TiKa LEh : hehe :)

maCy said...

alya sayang!! so switt. sangat2 swittt..

thx dear. love u so much sis aka sayang aka dear :p

thx utk semua tu. malu sangat. tiba2 rasa sgt lost na ckp ape. huu

thx again alya..

n thx jugak sebab jd reader macy y setia!

*syg alya ketat2 :)

aLya maNip said...

@ maCy : hihihi...

welcome maCy syg..love u more my dear..

takde ape pon sngat la maCy..cuma post nie je sket utk clbrate kepulangan maCy.hehe

thanx gak sbb slalu dtg cinie n kata2 maCy yg best..hehe

*big hug*