Wednesday, April 13, 2011

IE promotion at SMK Tasek Utara

http://www.emocutez.com

Hai semua


apa khabar? sihat ke semua?hehe. dah lama rasanya tak bertanya khabar korang semua.


haa..kat entri lepas kan aku ada gitaw nak cerita tentang program yang aku ikut hari nie. jom aku setory mory sket tentang apa yang terjadi sepanjang hari ni.


Nama program : Industrial Engineering Promotion
Anjuran : Industrial Engineering Club, FKM, UTM
Tempat : SMK Tasek Utara JB
Masa : 8.00am - 10am


program ni dibuat untuk promote course Kejuruteraan Mekanikal (industri) kat FKM, UTM nie. course yang aku amek nie la. course nie course pertama yang ditawarkan di IPTA Malaysia by UTM tapi lau tak silap aku last year, UMP pun da ada tawarkan course mekanikal industri nie. nanti bila da cuti sem aku cite ape senanye kejuruteraan industri nie. sekarang tak sempat la..heeee


senanye, program ni da lama dalam perancangan tapi banyak kali tertangguh sebab ada masalah ngan jadual pihak sekolah tapi bukan sekolah nie la. kami sepatutnya akan ke 6 sekolah tapi since bajet da kene "cut" by UTM, so terpaksala pilih untuk ke 3 sekolah je. mulanya, kami da rancang untuk ke SMK (P)Sultan Ibrahim (SIGS), Maktab Sultan Abu Bakar (EC) dan SMK Tasek Utara tapi memandangkan minggu ni pun da minggu last lecture, kami juz pergi satu sekolah. :)


semalam, kami semua juz setelkan goodies bag untuk bagi kat student. ada 200 bag seme skali. balik bilik da tak tahu nak watpe sebab tak ngantuk sangat.hehe.

kul 6.30am kami da gerak dari UTM sebab nak elak jam kat area angsana. sampai kat sekolah area 7.45am. masa tu ngah baca doa pagi. seyes terimbau kenangan zaman sekolah. baca doa pagi kat assembly ngan baca tafsir quran. pastu dengar pengumuman kat sekolah.heeee


lepas tu, ade student lower form yang tolong kami setup dewan, susun kerusi ngan setelkan PA system dewan. program start area kul 8.15am. an hour talk by Mr Jafri, head of Industrial engineering department. then, we had some quizzes. ALHAMDULILLAH, semuanya berjalan seperti yang kami plan.


then, kami sarapan ngan lunch sekali. pihak sekolah yang sediakan makanan untuk semua.hehe. itu je la nak setory-setory. jom cekidaut da pixies masa program. :)


depan sekolah


 




mc'D time!!!


http://www.emocutez.com

12 comments:

bunga said...

Alhamdulillah semua lancar cym..

aLya maNip said...

@ bunga : alhamdulillah.. :)

wahida said...

mekdi besh!!

biharahim said...

owh! patut la xjumpe kat UTM balik, korang dropped kat mcd dulu ea. sungguh xaci!

mie said...

lapo mcd la pula..
eheheee

aLya maNip said...

@ sys wahida : betol2..hehe

aLya maNip said...

@ biharahim : haha..korg kan ade kelas ari 2..tu yg x ajak,,,haha

aLya maNip said...

@ mie : haha..jom gie terjah mc'D..

maCy said...

eksaitednya alya tang mkn :p

sori alya macy sgt sibuk. ngn test asgnment semua. ampun!

aLya maNip said...

@ maCy : haha..makan je yg best masa tu..haha

tape la syg...blaja2..cayok2..hehe

HonEyBuNNy said...

salam...ila sihat ja..nak mekdi jgk...ehhehe

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : salam..jom2..kita pi makan sama2 ila blanje..hihi