Sunday, November 14, 2010

filem adaptasi dari novel

http://www.emocutez.com


tadi da pon selamat satu paper. work design. pada aku, memang tak perform la. da la carry mark pon sket. yela, soklan teori saje da 2 soklan. aku nie da la lembap tak suke bab2 menghafal neh. memang kantoi jek la petang tadi.balik exam terus pi miting kat fakulti utk fill form untuk wat visa ke beijing. balik bilik, pandang kiri, pandang kanan..yuhuuu!!! bleh tengok move jap. godak2 lappy, aku rase cam nak tengok harry potter. errkk, beg tak kemas agie senanye. nak balik pagi esok da..hehehe


mase aku tengah tengok movie tadi tibe2 terpikir sumthing. haa..korang perasan tak yang market movie skarang, banyak gile adaptasi novel. yang paling kaye + berjaye konpem2 la Harry Potter. seme orang tengok. bukan budak2 jek yang tengok. mak budak pon tengok. almaklumla, membesar ngan harry potter. mesti la nak taw kesudahan budak comei yg bile besar x hensem tu..muahahahaha
comei kan???
malaysia pon tak terkecuali ngan bende alah nie. skarang da cam trend baru kat malaysia. filem diadaptasikan dari novel2 lame yang glemer cam lagenda budak setan tu. tapi kan, movie2 macam nie bile tengok konpem tak bez sebab kite punye imaginasi tak same ngan pe yang kite tengok.. tol tak???. senanye, aku pon bace gak novel die mase form 1, bile kuar movie die, memang semangat giler ar nak tengok. alih2, KECEWA. seyes tak tipu weyh. aku nie da la imaginasi tinggi.. bile kuar movie tak cam aku imagine memang sedeyh la..sob..sob..sob :"(

terbaru, yang aku dengar cite Ombak Rindu yang pernah dipublishkan by Alaf 21 da difilemkan..
antare yang berlakon lam filem tu, aaron aziz, maya karin & lisa surihani. tapi yang tak beznye, watak heroine lam citer tu, maya karin yang blakon. bagi aku, lisa lagi sesuai..ngeeee
harap2 movie nie tak kecewakan aku cam lagenda budak setan sebab novel nie pon salah satu nove poojaan hatiku..ngeh..ngeh..ngeh.. 




haa..korang seme mesti pernah tengok Harry Potter kan??? even tak follow all the mOvies, sekurang-kurangnye korang mesti pernah tengok salah satu dr movie die..hehehe
ke ade yang tak pernah tengok??? errr..no comment..huhuhu
senanye, aku takde lah addict sangat ngan movie nie. addict gile babeng jek..aku juz simpan seme movie die dr 1st hingge 6. tapi aku juz ade buku yang ke-6 & yang ke-7. awal2 tengOk movie jek.  setiap kali movie die kuar, aku tengok je la tapi takde la amek pot sangat ngan pe yang jadi.

bile aku 1st year kat utm neh. mase 2 aku tengok la 'the order of the phoenix', yang ke-4 tu, then aku rase fall in luv lak..hahaha. ape lagi, aku start kumpul seme movie die & beli novel die. memg addict jadiknye. mase yang ke-6, 'half-blood prince', aku bace novel bawu tengok movie. memang agak kecewa la sebab ade scene2 yang takde.huhuhu. lau korang bace novel die mesti korang pasan.hehehe


skunk, aku tunggu yang ke-7 part 1 yang bakal kuar minggu depan & part 2 lak akan kuar next year on 15 July 2011. seyes tak sabar nak tengok harry potter..hehehe. nak tengok camne harry gie cari Horcruxes and bunuh Voldemort. tengok camne severus snape mati. nak tengok silver doe..and seme2 la...hehehe
skunk harry da kurang hensem kan???
nie series harry potter :
Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)
Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
Harry Potter and the Half-Blood Prince(2009)
Harry Potter and the Deathly Hallows (2010/2011)


satu agi addiction aku pada twilight. twilight ni konpem2 la sebab fall in luv ngan Robert Pattinson a.k.a Edward cullen.bagi aku die sangat2 la cool..hahaha.





nie lak twilight series: 
Twilight (2008)
New Moon (2009)
Eclipse (2010)
Breaking Dawn (tak taw bile..)
die sangat cool n susah senyum..MISTERI.. i loiikeee!!!!
antare movie yang diadaptasi dari novel agi cam,

- Confession of a Shopaholic
 cite ni aku donlod jek. bagi aku bleh tahan la. cite die cam bese2 jek..hehehe

- Charlie St Cloud
 bawu jek tengok kat wayang ari 2. zac efron blakon lam cite nie. cite nie comei sebab frenship antare abang n adik yang sangat tacing..huhuhu


- Letters to Juliet
 nie punye cite aku agak tak paham. maybe sebab tak bez so aku tak concentrate pon mase tengok..hahaha



kebanyakannye aku tengok movie. aku nie takdela rajen sangat bace novel. zaman sekolah dulu rajen la sebab duk hostel and takde keje nak wat mase wiken. takde tenet, takde lappy, takde tv (bukan takde tapi aku tak ske tengok tv selaen dari umah..ngeee). so, banyak la mase terluang tuk bace novel2 best..hehehe


lau korang ade list movie best. gitaw la aku yek. aku pon da nak abeh final.tak abeh pon lagi. bleh la cuci2 mate nanti..hehehe
sekarang nak pi kemas baju. nak balik umah. rayer!!!!!

daaaaa:-)
http://www.emocutez.com

4 comments:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

post atas tak leh comment
gua sudah torrent ini certa

aLya said...

uish..ni memg latest post la..hehehe

cKyN WaN said...

omg! ombak rindu my fav!!!
n aaron aaziz my fav actor!

mesti tengok ni! harus2

aLya said...

@ cKyN WaN : 2 la pasal..x sabar gak nak tengok. jgan jadi cam lagenda budak setan da la...hehe