Thursday, November 11, 2010

semalam yang hangat

http://www.emocutez.com




ari nie nak tuLis entri panjang2 lagi bleh x?? hehe

tapi takde la panjang sangat pown kan.. btw, tajuk entri xde kaitan ngan pe yg aku nak tulis..muahaha
skunk, kat luar ujan. nak g hEMA x jadik. so, esk kene gak g check status surat perkahwinan penajaan utk ke beijing nanti.
muke aku hanyala penyeri entri. tiada kaitan ngan sape2
cam korang seme sedia maklum, aku kan tengah dilanda satu situasi yg agak rumit utk disolvekan so aku agak jarang belogwalking sbb tak cukup mase.. mesti la, mase2 yg ade kene gune 2k ngadap buku. almaklumla, da bnyak sangat mase aku 'ter'abes ngan wat drama swasta.. *drama swasta taw!!! i x maen la drama2 x bebayar neh..muahahaha .tapi sempat lak wat entri panjang2 kan??? itu namenye semangat + komitmen..hahaha.. aku ngah rajen nak mengarang nie, so korang kene la bagi aku full support..ngeh..ngeh..ngeh


semalam kan 1st paper aku. ALHAMDULILLAH, berkat doa korang seme aku dapat jawab ngan baek.. ermm baek ke?? konpius jap..ngeee 
xtaw la plak baek ke tak, kene tgok je la ape result yg kuar nnti. mase jawab exam tadi, punye la sejuk dewan 2,,, lupe nak gitaw, tadi jawab exam kat DSI ( Dewan Sultan Iskandar) bukan Dewan Sultan Ibrahim yg cam aku tuLis kat status fesbuk aku. aku silap salin ghupernyeee..hohoho. seb bek la aku x bukak agi peta uTm nak cari mane la D.S. Ibrahim 2 kan.. bukan xde, ade.. cuma section len yg exam kat situ..hehehe.. 

haa, berbalik pada cite lam dewan exam yg sejuk itu, perghhh, jap2 aku letak pen sbb xtahan sejuk. haa..korang jangan ingat orang "comei" cam aku tak rase sejuk..muahahaha.. kesudahannya letak tangan bawah peha..amek haba..hahaha. jangan risau, aku x wat pelik2 lam dewan 2, lagipun yg duk keliling aku pon dak kelas aku jek. kesah la plak diorang ngan pe yg aku wat kan..hehehe

tapikan, betolla madam cakap, bile da stat menulis korang x sedar pon pe yg korang wat. sedar2 da smp 8 pages da. tapi seyes krem tangan aku. yela, non-stop menulis lam 2jam stengah. 2 pon x ciap..aduuhh.. tadi cakap jawab ngan baek..pooraaahhh!!! hahahaha
b4 g exam aku da terbayang de mase 2k tido, skali stat menulis, ilang ngantuk aku. ciap x cukup mase agie. mencik taw..mencik!!! *oloh,da stat mgedik da..
korang jangan risau taw, bile aku stat mngedik mknenye aku da kmbali normal..hahaha


da normal ke aku??? bleh la sket2. korang ingat senang ke aku nak normal camnie?? lau tak, emo je memanjang..hahaha tapi aku emo kat belog nie je la. bile ngan kawan2 aku senyum n bgelak ketawe cam bese. mau emo2 depan kawan. makan pelempang jawabnye..muahahaha
tapi kawan2 aku xde la sezalim tu. cume aku kene la blaja appreciate org yg ade ngan aku spnjang mase. da la diorang ade ngan aku, nasihat2 aku, nak wat emo2 lak kan. x kenang budi namenye tu..huhuhu.


kriuuttt..kroottt..kruutt..uhuk2.. ok, bunyi yg terakhir hanyalah sandiwara semata-mata..hahaha. senanye, b4 gie exam kul 2.30ptg tu, aku tak makan lagi. mase exam aku rase kuat giler perut aku bunyi.. aku rase sape2 yg duk sbelah aku knpem dengar.. balik2 exam ingat nak teros gie makan tapi ntah cmne ntah, tibe2 da smp blok. lupe lak nk g kafe. so, aku masok bilik n tido..zzzzzzz....


kul 7.30 aena msg ajak g makan. so, aku g makan ayam penyet kat seri pinang. seri pinang nie la tmpat ayam penyet paling glemer n bez. meleleh air liur + air mata bile makan..hahaha. sambal die sangat pedas n bez.. tapi tmpat nie sangat hot, slalu kene tggu turn lau nk duduk. kirenye, lau plan nak makan kat pinang kene la g awal2..hehe. makan punye makan, ratah punye ratah. kul 9 bawu abeh makan. plan nak balik x jadik sbb kami same2 de paper 14 nie. so, blehla roNggeng kecil-kecilan jap..hahaha

kami gie u-mall, beli makanan bebear n g karok. seyes cam kempunan..tapi xde la lame sngat x karOk kan. tadi,kami try la lagu2 baru yg slame nie x penah nyanyi cam perwira, the day you went away, bossanova n apa guna berjanji.. pastu, seyes rase cam da addict ngan lagu2 lame yg ala2 dangdut. tadi xleh berdangdut sbb xde satu pon lagu inul. *ape punye tempat karok la..issshh..xpaham aku.. 


baLik bilik, mnd n setadi. senanye, bukan setadi sangat pon. smalam aku duk ngadap lappy nie gak. berfesbuking n bechatting ngan sorg "kawan"..hahaha. oh, jangan risau, hati aku masih lom berubah. cume smalam jek bgembira sket. 2 kot sbbnye arini aku leh tulis panjang2 n x emo da.ngeeee
tapi kan, aku arap gak la akan de sum1 mampu wat aku jatuh cinta..hahaha. gedik lagi nampaknye..udaahh..udaaahh..makin panjang makin terpancar sinar nur kegedikan kamu alya..hikhik


ok..aku da nak g sambong setadi lagi. esk pon aku de presentation cOmponent design ngan lecturer abOut cOmpressor system. penat gak la nak setadi system 2.. tambah lagi ngan subjek yg nak exam ahad nie. papepon, thanx kat korang seme sbb ikhlas doakan aku. sayang korang seme. xde sape dapat balas jase korang. moga ALLAH rahmati idop kite seme. aamin~.


b4 pape, meh layan lagu bez nak karOk. lepas nie lau korang gie karOk leh la terai lagu nie. 



daaaa :-)

http://www.emocutez.com

4 comments:

Whoopz said...

Panjang wei entry.. Hahah.. Brape minit type neh?

Normal is rawks! Hahaha

aLya said...

hahaha..entri ditaip lam mase stngah jam smbil tersnyum..hahaha

yeeaahh..my life is rawks!!

hamzah ian said...

hahaha.. entry terpanjang hari ni!!! oyeah.. hahaha

aLya said...

@ Hamzah ian: yeahh!! bile ag nk abeskan mase..kn da abeh final..ngeee