Saturday, July 23, 2011

sepatu baru lagi

http://www.emocutez.com

Hai semua

alkisah bermula kerana kebetulan. apakah? haha. last week aku ada wat "tayangan amal" sempena wordless wednesday. aku letak my new sepatu kan.yang ini,


sepatu ni dibeli "accidentally". masa tu aku bawak ira jalan-jalan n makan-makan sempena hari terakhir dia kat MSET. ajak k.wanie sekali. masa naik kereta, semua tak tahu nak pergi mana. then, pusing je la area depan Mydin Mall. rupanya ada karnival kerjaya kat situ. bila ada karnival pastinya ada jualan kan, so kami decide nak jalan-jalan kat situ.

masa jalan-jalan aku "terberkenan" ngan sepatu tu. disebabkan harganya yang sangat masyuk aku terus grab. korang agak-agak berapa? senanye, harganya just RM25. murah kan? hihi

aku ngan ira masa last day ira kat MSET
tu kisah sepatu pertama. semalam, aku kuar ngan mama. asalnya nak pergi cari kain untuk buat baju raya tapi tak tahu kenapa banyak sangat kedai yang tutup so kami just pusing-pusing cari sandal. mama nak beli sandal. masa mama tengah sibuk try sandal aku pon pegang satu lagi sandal n buat-buat muka kesian.

mama tanya "nak ke?". apalagi yang kene jawab kan. senyum je la.haha. then, mama suruh akak kedai tu carikan saiz aku.haha. then, dapatlah sepatu kedua ni...


haa, tu lah indahnya berada kat rumah. semua nak dapat. kalau kat kampus sumpah susah nak beli barang. baru je nak beli barang sket kene fikir duit makan. haha. duit belanja aku memang cukup untuk makan je. aku tengok orang lain da boleh simpan n beli barang lain da. entah apa yang aku makan pun tak taw.haha

LOVENOTE : rasa cam nak jadi cam abang. lepas grad stay kat umah je. kerja pun still duk kat umah. bila lagi nak berbakti kat kedua orang tua kita kan :-)

http://www.emocutez.com

8 comments:

dylli said...

suka kasut yang kedua tu!
hehehehe..
me tak reti pakai kasut tetinggi.
gayat.
HAHAHAHA.. :D

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...betul tu alya...

duduk rumah hari2 lau kuar mesti nak belikan...

pau duit mama & abah...lau duk U...kena fikir byk kali nak beli...hehe

cntik kasut baru lagik...;-)

ieka said...

best dpt kasut myk2..hehe.
yang kaler putih niy lawa la :D

wahida said...

agaknya kat kampus ko ni boros sgt kot...hehe...

aLya maNip said...

@ dylli : alya pakai sbb x tinggi sngat..nak feel org ggi sket..haha

aLya maNip said...

@ ILA HonEyBuNNy : tu la pasal..rasa cm nak duk umah lama2 lagi je..hehe

aLya maNip said...

@ ieka : kan..kan..kasut satu kepuasan..hehe

aLya maNip said...

@ sys wahida: financial mangement kurang sket..hahaha