Tuesday, July 12, 2011

Going back to school

http://www.emocutez.com

Hai semua


Have u ever imagined when u are 22 year old girl and u’re going back to school? Erk..wait a minute, 22 years old mean I still a GIRL and not yet a WOMAN aite?hahaha

oh ya, what I mean by "Going Back to School" is not bout sitting in class, listening to what teachers gonna said, rest n back home. Sometimes pick a fight with the other students and kalah. Then cry sebab kalah pastu kene marah ngan cikgu.haha. zaman kanak-kanak sangat indah :-)

 But what I going through right now is all my primary routine. Wake up early in the morning, take a shower, wear a school uniform faculty lab coat, minum satu mug nescaffe yang mama buat, kiss mama n abah lite-lite n go to work. Have u ever imagine that??? It’s sooooooo syyookkkkk. 

Every morning i can kiss my parents. Every morning gak mama ngan abah pesan “hati-hati bawak kete” but still I’m the one who not listen to what they said. Tu la sampai da dua kali accident kecik sepanjang intern ni. huhu
FORM 2
 Sepanjang aku intern almost 9 weeks ni, tak la semua rutin harian aku sama ngan rutin sekolah rendah aku. Yelah, kalau zaman sekolah rendah dulu, setiap pagi aku buat konsert free khas untuk penghuni rumah aku. aku buka je mata, means akan terbukalah mulut aku ni. Pagi-pagi da nangis. Lagi tinggi pitching kalau berebut bilik air ngan abang aku.haha. Aku akan diam bila gosok gigi je. Then, lepas siap pakai baju semua baru la aku stop but I will continue my singing if I can’t find my sock  or tudung aku tak “jadi”.haha

FORM 5
 Banyak plak kenangan zaman sekolah dapat ingat balik bila da stay kat rumah. Seronok sangat dan yang paling best bila setiap pagi dapat tengok muka parents kita sebelum keluar rumah. Dapat peluk cium lagi. Patutla abang aku suka sangat duk rumak. Sekarang da kerja pon still duk rumah. Sampaikan kawen pon dia cakap nak stay umah tu.haha

kalau tak kerana intern, tak merasalah nak peluk cium hari-hari. kalau zaman sekolah rendah boleh la buat tak malu, tengah-tengah tengok TV tiba-tiba aku bangun pergi cium mama. alasannya, saje nak cium.haha. sekarang da besar, malu la plak nak buat camtu.ngeeeeee

LOVENOTE : ALHAMDULILLAH, sangat suka life sekarang. cukup apa yang disekeliling aku sekarang.

http://www.emocutez.com

10 comments:

yunie said...

aku pon suke.. :)

wahida said...

alhamdulillah, ko dikelilingi ngan org yg sayang pada ko...

peluk dan cium la ibu ko tu selagi dia masih ada, jgn malu...

dylli said...

HAHAHAHA.
kiss mama boleh.
kiss abah malu. :D

HonEyBuNNy said...

wah..tudung labuh ya alya masa sekolah dulu...;-)

betul tu...skrg dah besar ckit maloo lak nak pelokk cium mama kan..ehhe

alhamdulillah...bagus la happy dgn life skrg...suka2...;_0

aLya maNip said...

@ yunie : drive 2 jam sehari pon sanggup kan?hahaha

aLya maNip said...

@ sys wahida : alhamdulillah.. lepas ni kene la kurgkan malu n jd cam dulu2 plak..hahaha

aLya maNip said...

@ dylli : adila kn anak abah gak..lepas ni kene slalu kiz abah gak..kene fair..hihi

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : yup2..haha..skrg je x kekal tdung tu..

kan..kan..skrg da besar segan nk pi peluk tkde alasan..haha

alhamdulillah :-)

bunga said...

mmg seronok zaman sekolah dulu..rindu lak..

aLya maNip said...

@ bunga : lepas ni kene wat lwatan k sekolh ni..hihi