Thursday, June 09, 2011

saya naek bot!!!

http://www.emocutez.com

Hai semua

lama rasanya tak apdet. satu je jawapannya, MALAS. ngeee

sekarang pon juz short update untuk melepaskan gian and sakit mata tengok blog tak apdet.hahaha. alasan tak boleh blah. senanye, nak setory tadi aku pegi naek bot. naek bot bomba cam gambar kat bawah ni. gambar betul takde sebab semangat sangat naik bot.haha


mulanya, aku pergi melepak kat bengkel bawah sebab ada masalah jiwa ka pejabat. Then ada satu kapal dan bot maritim baru naik. so, aku ngan Ira (budak UTEM) pon pegi la tengok-tengok bot tu. kebetulan plak ada bot bomba baru naik n nak kene check. bot tu ada problem sket. so, En.Zul ajak aku, Ira ngan Madi rasa naik kapal.hihi

ni first time aku merasa naik bot. sebelum ni pernah rasa naik bot besar yang nak pergi Langkawi tu je la, tak pernah lagi dapat naik bot kecik nie. lepas amek jaket keselamatan, kami berlima pergi pusing-pusing kat laut. yang bestnya, aku tak rasa takut tapi SERONOK. rasa cam nak tanya En.Zul bila boleh naik lagi.hahaha

hope lepas ni akan ada lagi peluang nak pergi merayap lagi. bot yang kiteorang naik tadi da selamat masuk bengkel untuk repair. kata En Zul bot tu tak "pegang air". lompat-lompat bila laju.hahaha.
oh ya, next entry aku setory kat korang tentang jalan-jalan kat Pasar Payang ngan my lecturer.hehe

LOVENOTE : kadang rasa seronok sangat kat tempat intern nie. banya pengalaman baru yang aku dapat kutip dan belajar. kadang rasa stress sangat. itu pun sebab satu benda je.argghhhhh (Lovenote yang tak berapa nak ada love.hahaha)

http://www.emocutez.com

10 comments:

HonEyBuNNy said...

wah2....bestnya ciap g jalan2 pasar payang dengan lecturer alya lagi eh....ngeh3..

**sama la ila..malas hupdate + busy..huwawaw

Schajar McFlurry said...

best nyer naek bot.... nak ikut....! =)

ecah mashuri said...

sekali je peluang naik bot sis.kalau mintak lagi mahu en zul mintak bayaran.ehehhe.;p

aLya maNip said...

@ HonEyBuNNy : lectrer ajak temankan la ila..hehe

*maybe sebab wabak "malas" sedang menular kat blogger2 ni..hahaha

aLya maNip said...

@ Schajar McFlurry ; jom..nnt alya naek lg leh ikot..hehe

aLya maNip said...

@ ecah mashuri : tu la..nnt en zul wat pkhidmatan bot tmbang lak..hahah

Whoopz said...

kat mana ni? Siap bleh naek bot bagai..

maCy said...

jln je ke ta bli pape kt macy? ;p

aLya maNip said...

@ Whoopz : kat MSET kuala terengganu..intern..hehe

aLya maNip said...

@ maCy : lecturer je yg beli2..hehe
alya temankan je..hihi