Wednesday, May 09, 2012

SMI Unite at Teluk Gorek, Mersing

http://www.emocutez.com
Hai semua

ade yang rindu aku tak???hihi. seyes rindu nak type entry n cite macam-macam. betapanya aku rindu nak updet blog sampai status kat fb pon banyak aku merapu.haha

lets begin. 28 & 29 april yang lepas, aku join course mate aku pergi camping kat Teluk Gorek. camping ni organized by 1st year,1SMI n aku dan kawan-kawan 4SMI haruslah bagi support. bukan susah sangat pon nak show support untuk program ni, juz join n enjoy!! haha
ni muka kene bangun awal nak gie camping :)
28.April, at 7.30am semua berkumpul kat Kolej Perdana n breakfirst dulu. masa ni baru aku tahu yang semua junior tahun 1 stay kat Kolej Perdana. almaklumlah, aku kan senior yang baik, bizi plak sem ni sampai lupa nak tanya sal junior tahun 1.lalala

kami bertolak around 8.30am. 43 orang yang pergi tapi pergi ngan 2 bas sebab asalnya ade 55 orang tapi entah kemana yang kurang tu.huhu. yang pergi juz tahun 1,3 n 4. tahun 2 missing in action. tak dapat dikesan. yang ramai semestinya tahun 1. salute ar kat dak tahun 1 sebab diorang nye komitmen pada program-program IEC sangat best. memang sayang lebih la kat dak tahun 1SMI.hihi

sampai sana around 11.30am. betulkan badan n kepala dulu. masa dekat-dekat nak sampai aku ingat memang tak sampai da. jalan dia cam pusing-pusing. seyes pening. boleh dikatakan 1 bas bau minyak yuyee.haha
sampai je kene snap pixy dulu
lunch sebentar :)
lepas da amek angin bagai, kami pasang khemah. da siap pasang khemah, lunch n solat barulah bermula aktiviti pertama. maen game!!! kirenye maen game ni cam sesi taaruf. teammate pon de yang tak kenal tapi punye la semangat nak menang, sampai benda tu tak jadi problem la.semangat kesukanan tu yang penting. hehe.
jom bersukan
yang main game de 4 team n setiap team tu campur semua tahun. main game ngan budak yang tak berapa nak budak ni memang sakit kepala. sian plak pengadil aku tengok. da la tahun satu n baru je kenal. kene plak handle senior yang seme maen tipu janji menang.nak marah senior. hahaha.

bila da main tepi pantai tak sah la kalau tak basah kan? budak laki punye keje, diorang angkut ramai-ramai sape yang tak basah n humban dalam air. dak pompoan lak seme baik-baik. main perah span yang de air je.hahaha. da penat main game, mandi laut n main kayak plak. ade yang main bola tampar pantai n ade yang frisbee. main air petang tu memang marbeles la.hihi

main air!!!
penat aku masuk gambar sket nak tumpang gelak.lalala
semangat itu penting.hihi
 

malamnya, kami berBBQ. makan ayam n nasi himpit kuah kacang. lepas siap makan ade campfire. masa ni macam agak lost. mula-mula nak main game tapi cam seme da penat. last-last, seme kene bagi ucapan n mana-mana junior nak tanye soklan pada senior pon bleh. banyak gak la perkongsian malam ni esspecially pasal life as SMI students at UTM :-)


4SMI :)
tido malam tu seyes tak sedar pape. bila terjaga da pagi. seronok gak upernye tido mengadap laut ni.haha. paginya kami bangun kul 6.30. oh ya, lupa nak cakap, aku duk satu khemah ngan miza, ayu, piqah n k.ija.memang kami 5 orang je pun final year yang ikot.hihi

pagi tu makan roti telur yang junior buatkan. dak 1SMI ni memang rajin la. tu yang sayang lebeh.hihi. makan memang kenyang. pastu baru buat satu bulatan n kenalkan diri. klakar pon ade gak. da nak balik baru ice-breaking.haha. da habis kenalkan diri n bagi hadiah kat group yang menang, barulah kemas khemah n balik.
penyampaian hadiah.kikiki
yeayy!! da siap kemas :)
bunga 4SMI :)
junior 1SMI comei.nama dia yazid n sore dia sedap.lalala

overall, camping kali ni memang marbeles la. tambah plak dapat kenal ngan junior yang sporting n comei. seb baek junior, terus batal niat nak ngorat.lalala. entah bila la lagi akan ade peluang untuk camping camni lagi :-)

LOVENOTE : lepas sesi campfire, seme dak final year berkumpul n sembang. banyak isu yang kuar n antaranya adalah reunion on 2017. hope tercapailah impian kami semua nak adakan reunion pada 2017 :-)

http://www.emocutez.com
 

4 comments:

Liza Razak said...

wahhh...bestnye!!

aleen aiden said...

aaaa jelesnya..alin cukup suka camping2 seme nih. hu3

aLya maNip said...

@ Liza Razak : best bangat!! hihi :)

aLya maNip said...

@ aleen aiden : nnt kita wat blogger camping la plak..hihi