Saturday, June 30, 2012

5 hari quarantine, finally i'm home :-)

http://www.emocutez.com
Hai semua

ALHAMDULILLAH, pertamanya nak cakap yang aku da pun selamat sampai kat umah termanis kul 4.30 pagi semalam.ngee. 7 jam setengah perjalanan naek bas dari Pasir Gudang ke Marang non stop buatkan perut aku cramp sebab aircond sejuk n tahan nak buang air..haha *terbaek punya pembuka kata

sebelum balik umah, aku stay umah pak sedara aku kat Pasir Gudang 5 hari dari hari jumaat sampai rabu. nape aku cakap kene quarantine? sebab aku juz duduk n makan n tengok cite korea.haha. takdelah sepanjang masa. ada gak masa keluar. maybe aku silap timing. yelah, bukan cuti sekolah. kazen aku seme sekolah n pak sedara ngan mak sedara aku keje.

bila pagi aku duk umah sorang-sorang. da la kene kunci dari luar sebab kazen aku yang form 4 bawak kunci pergi sekolah.kazen aku lagi 3 orang duk taska. aku ade gak terpikir, kalau la pape jadi alamatnye aku kejung lam umah tu je la sorang-sorang.hahahaha

sepanjang 5 hari kat sana, sekali je keluar.haha. sadis kan kisah aku? kami keluar ke tanjung Langsat. juz amek angin petang. maybe pak sedara aku kesian tengok muke aku boring.haha. kat sini memang port untuk amek angin petang. ramai gak yang melepak ngan kawan n family kat area ni.








Lepas tu makan mee bandung udang special kat sana. nak cakap harga aku tak taw plak sebab pak sedara aku bayarkan. yang pasti mee bandung tu best.hihi.

hari-hari laen aku juz duk diam-diam kat umah tengok cite korea. plan asal wiken ni sepatutnya aku follow pak sedara aku pergi Kota Tinggi. umah mak sedara aku punya family tapi my parents ask me to balik rumah. balik merempat kat rumah sendiri.kiki. oh ya, kisah merempat kat rumah sendiri nanti la kita setory ya. malas da nak menaip.huhu.

LOVENOTE : rindu nak aktif blogging cam dulu. harap-harap cuti panjang ni dapatlah aku kembali aktif.hihi :)



http://www.emocutez.com

6 comments:

syafiqakarim said...

aku ternampak ayat "mee udang" je
dan ...ah.lapar.kahkah

Kazen said...

yeah welcome back....aktif cam sy pun dah ok...satu entri satu hari :)

aLya maNip said...

@ syafiqakarim : haha..makanan mmg slalu jd penarik utama..kiki

aLya maNip said...

@ Kazen : mekaseh2.. InsyaALLAH, sedang usahakan la ni..hihi

ILA HonEyBuNNy said...

selamat bercuti dear..hehhe

silalah aktif blog selagi ada masa..hehe

aLya maNip said...

2 ILA HonEyBuNNy : mekaseh ila.. name je cuti, mase cam tak pernah cukup gak..huhu