Thursday, October 20, 2011

lets meet my SMI-ians

http://www.emocutez.com

Hai semua

dalam aku berblogging da lebih setahun n to be exact da pun setahun 7 bulan ni, ramai kawan-kawan yang support aku. kawan di alam maya semestinya dan kawan di dalam kehidupan sebenar pun selalu care tentang aku melalui blog aku.hihi. terasa jugalah happy bila kita tahu ada insan disekeliling kita yang prihatin dengan keadaan kita. That's what a fren for right?

aku sebenarnya da lama teringin nak introduce kawan-kawan, senior n junior yang satu course ngan aku (SMI), kat UTM ni yang juga seorang blogger. oh ya, lupa nak cakap, SMI tu stand for Sarjana muda kejuruteraan Mekanikal Industri. kebanyakan program yang melibatkan kami semua adalah Industrial program Engineering Club (IEC). maaf la kalau ada SMI-ian yang aku tak listkan kat sini. almaklumlah, aku kenal orang-orang kuat program je. sebab itu je yang selalu jumpa.hehe.

okea, lets begin 
juz click at the LINK to go to the blog :-)

my super duper best girlfren YUNIE

she's one of my best girlfren. kalau orang tak kenal memang akan cakap dia ni annoying but once u know her, u will know how much she appreciate a frenship. dia agak rajin apdet blog n tak sombong ye. nak tunggu dia mula cakap agak susah la tapi once korang bagi dia cakap agak susah la nak duk diam.haha. this beautiful girl already taken ya! da siap merancang majlis yang sepatutnya da, so takde chance nak flirt.hihi.*jangan marah ea sayang, slip my tongue..

4smi punya abah, SYUK
 da nama pun abah kan, konfem la orang "kuat" lam kelas kami. apa-apa program yang budak-budak kelas kami plan lau takde syuk memang konfem tak jadi. hehe. a good adviser taw. sepadan la ngan panggilan yang ada ngan Syuk ni. dia pun slalu gak bebel kat aku sebab suka ponteng kelas.haha.


orang berpengaruh dalam 4SMI, HASRUL 
 ingat lagi post pasal pilihanraya kampus UTM awal tahun hari tu. ni lah orangnya yang aku berkempen untuk dia n ALHAMDULILLAH, menang. sekarang pun dia memang MPM( Majlis Perwakilan Mahasiswa). jangan tak tahu ye, semua manifesto yang Hasrul cakap sepanjang berkempen dah pun selesai dilaksanakan. BTW, today is his birthday!!!  Happy Beday Yang ke-21 Hasrul ye! oh ya, dia ni budak tahun lompat yang masa darjah 3 tu, tu la dia muda setahun dari aku.hihi :-)

kami punya akak lam kelas, SYS EIJA
sys eija ni classmate aku gak tapi kami baru je tahun ketiga sekelas sebab sys eija dari diploma UTMKL. sys eija orang kampung aku yek. takdelah betul-betul sekampung tapi lam 15 minit je la lau nak gie umah  sys eija. peramah orangnya tapi bab apdet blog ni agak "rajin", kak sys??haha

artis dalam 4SMI, SYAWAL
Dalam kelas aku ada artis taw. ni bukan statement tipu taw tapi bila berlakon mesti jadi penjahat. tak caye korang boleh tengok "Jangan Hantar Aku ke Neraka". pernah tayang kat TV9 n baru je tayang kat TV3 2 minggu lepas. dalam movie tu je la dia jadi penjahat, hakikatnya dia ni baek. hihi. macam la aku puji syawal dia nak ajak aku teman dia gie shooting.haha

my senior yang cool, BRO EDDY
aku kenal betul-betul ngan Bro eddy masa pergi China last year. kalau tengok muka memang cam sombong gila tapi hakikatnya dia sangat gila-gila. kitaorang had fun n selamat sepanjang kat China sebab ada Bro eddy la. dia je the only chinese dalam trip n masa kat China plak diorang tak tahu speak english, so Bro Eddy la yang jadi translator. BTW, dia baru je balik dari kerja + vacation kat US ngan girlfren dia. cuba la intai pengalaman berharga as engineer kat US selama 3 bulan setengah.

my junior, NAZREN
 Naz ni orang Sabah bah.3SMI n antara yang aktif berprogram. sebab tu la aku kenal sket ngan dia nie.hehe. ramah orangnya. lau lam 4SMI kami ada Abah Syuk, 3SMI plak ada Abah Naz. ye ke??? haha. aku assume je la sebab aku tengok Naz ni cam Syuk gak caring pasal kawan-kawan.hehe

another sweet girl from 3SMI, EMMY AMIRAH
Panggilannya Emmy n nama sebenar dia Amirah. tak sempat lagi aku nak interview tanya camne dapat panggilan emmy kan.hikhik. Emmy ni sangat sweet, cantik orangnya. cakap pun lemah lembut je. cukup untuk buatkan lelaki cair ye, ala perempuan melayu terakhir gak la. BUT already TAKEN ya!. no more flirting ya kawan-kawan.

my super junior 2SMI, BIHARAHIM
ni pun sorang lagi junior aku yang sweet. dia pun antara sorang yang selalu berprogram gak. dia ni photographer taw. dia ni orang kuat Kelab photokreatif UTM gak la. nak bergambar boleh la mitak tolong ngan biha. boleh ke biha??? aku cakap je, lau nak konfem tanya la empunya badan ye.hihi

super duper junior tahun 1 takde la plak. almaklumlah, aku pun still tak bertemu mata ngan budak tahun 1SMI. kekangan masa n program. last 2 weeks, ada program ngan junior yang melibatkan tahun 1 tapi tiba-tiba plak ada program fakulti untuk tahun 1. tak jumpa adik-adik lagi la aku ni.huhu

okea la, kalau korang ada masa boleh la terjah ke blog kawan-kawan aku ni. mana la taw, banyak pengalaman diorang yang boleh di sharekan daripada duk dengar aku merapu je selalu kan. haha

LOVENOTE : korang semua perasan tak yang mood berblogging aku da kembali stabil. even still tak mampu untuk posting entry hari-hari, tapi takde la sampai abaikan blog berminggu-minggu cam sebelum ni.hehe. minggu ni da pun masuk minggu ke-6 kuliah n aku baru rasa yang aku boleh bahagikan masa dengan betul. tu lah sebabnya aku da boleh apdet blog, BW n online macam-macam tanpa jejaskan waktu study aku.hihi

http://www.emocutez.com

17 comments:

maCy said...

saya? eh saya laen ea ki2

*flying kiss*

aLya maNip said...

@ maCy : lau maCy kene masuk lis lain la..hihi

*catching ur flying kiss**

syuk said...

very like this post.... thks ya..!!! =D

aLya maNip said...

@ syuk : skali2 tayang kawan..haha

aleen aiden said...

woahhh ramainye geng die..hee

yunie said...

oish.. kutok aku.. hahaha

aLya maNip said...

@ aleen aiden : geng selamanya..hihi

aLya maNip said...

@ yunie : mana de kutok yg, puji tu..haha

ILA HonEyBuNNy said...

nanti ada masa ila terjah...sekarang bz ckit..

ahh..skrg selalu ja alya berblog..bagusnya dapat bahgaiakan masa....ila neh duk main2 ja banyak neh..xsdty sgt..ehheh

aLya maNip said...

@ ILA HonEyBuNNy : setelah 6 minggu..da nak masuk half sem da..hihihi..
tape2..nnt okea la..

random awesome~~ said...

erk..hasrul da tuka name kot al..bkn cwn kosong ag da..die da matang,name br..haha

Fee dAs said...

saye pn smi gk!xde pn~ xD

aLya maNip said...

@ Fee dAs : ayoo..lmbt sgat gitaw..hahaha
tape2..lepas ni nk g flow.hehe

NazrEn said...

syuk pun ade blog???.. no wonder la abah tu follow blog aku hari tu..HAHAHA...

btw nice entry kak Alya =) ..hehehe

aLya maNip said...

@ NazrEn :saje2 mngeratkan kita semua..hehe

mekaseh :-)

|N|U|R|U|L A|M|I|R|A|H binti S|A|I|M| said...

patut la traffic blog meninggat akhir2 ni..thx k.alia..awesome post~

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik