Saturday, October 08, 2011

ceritera di hari raya - PART 1

http://www.emocutez.com

Hai semua

semua tahu yang Syawal dah pun meniggalkan kita. sekarang pun da masuk bulan Zulkaedah. kebanyakannya sedang bersedia untuk menunaikan Ibadah Haji but still i wanna talk about my Hari Raya. takpe kan? ngeee

okea. mari kita bercerita mengenai Hari Raya. korang semua mesti da masuk macam-macam cerita laen kan? takpela. sekarang bagi aku peluang bercerita plak. part 1 semestinya agenda di hari raya pertama. oh ya, even da lambat aku still nak buat banyak-banyak part. hoho~

sebenarnya, bukanlah nak bercerita sangat tapi nak tempek gambar je yang lebih. haha.

lets begin...

lepas je solat sunat raya, kami satu family bergambar kat umah jap then terus ke umah atuk. tak jauh pun, dalam 15minit je dari umah. raya pertama tahun ni kurang meriah sebab kebanyakan mak sedara aku raya kat rumah mertua diorang. raya kedua baru ramai yang sampai sebab raya keempat ada buat kenduri arwah untuk arwah nenek.

tengahari kami da gerak balik umah sebab mama ngan abah kene attend kahwin kawan diorang. dalam kul 3 petang aku ngan abang ke airport kuala terengganu untuk ambik mak sedara aku ngan anak dia dari KL. pak sedara aku kerja lagi tahun ni, so mak sedara aku balik ngan anak-anak je.

petangnya baru aku sempat jumpa kawan-kawan aku kat area umah. errmmm, raya pertama aku memang boring.haha. layan je la. next day baru ada aktiviti sket. next part aku cerita. sekarang jom kita layan pixies ya!









pixies pun sama je boring.haha. disebabkan takde tripod terpaksa la bergilir snap pixies. next year nak kene beli ni..baru la meriah sket raya.hihi

okea..da la setory. esok kita sambung lagi ye..

LOVENOTE :even da masuk bulan Zulkaedah, masih ada jemputan ke rumah terbuka ahad ni.ngeee

http://www.emocutez.com

2 comments:

teha said...

tu laa .. rjin betol org nk buat rmah terbuka nie.. hehe

aLya maNip said...

@ teha : murah rezeki..hehe