Thursday, September 08, 2011

lagu indon best!!!

http://www.emocutez.com
Hai semua

*aku malas nak edit gambar raya lagi. so, entry raya kene hold dulu. sedang bizi packing barang nak balik UTM esok :-)

2 hari lepas aku dapat mood untuk blogwalking. malangnya, mood tu sekejap je datang. pastu dia blah camtu je.ngeee.  dalam masa mood tu menggoda aku, aku ada kat blog IRINE NADIA MARCELLO. masa tu aku baca entry secara pukal. sedang baca blog Irine tu, dapat la layan lagu kat situ.

biasanya aku mute kan lappy time BW sebab malas nak dengar lagu kat mana-mana blog tapi kebetulan plak masa tu lupa nak mute. bila da dengar lagu tukar-tukar rasa cambest la plak. masa tu  terbaca plak entry Korang selalu tanya kan, " Irine..lagu dalam blog tu lagu ape eh? ". Di sini jawapannya =). so, aku pun mulakan sesi mendownload lagu.

dalam entry tu ade 32 lagu indon yang best. dalam menikmati kelajuan stimix kat umah aku download semua lagu yang aku takde. dalam 32 lagu dalam list Irine tu, 1 je lagu yang aku ada.muahaha. tadi baru aku sempat nak dengar semua lagu tu. dalam banyak-banyak lagu tu, aku "ter"jatuh cinta ngan lagu ni...

Aku Punya Kamu by Rajawali Band


Malam punya bintang yang berpijar
Siang punya mentari bersinar
Aku punya kamu, aku punya hatimu

Bulan punya sinar yang benderang
Pelangi punya warna yang memukau
Aku punya cinta, aku punya hatimu

Meski hidup aku kini pas-pasan
Tapi syukur tetap aku pertahankan
Karena ku bisa memilikimu sayang
Bagiku kau anugerah Tuhan

Semoga cinta kita bisa bertahan
Dan berikan aku sebuah kekuatan
Ku cinta padamu sampai nanti sayang
Selamanya dan takkan hilang

da dengar da??? best kan? hihi. antara lagu lain yang aku suka dari entry tu

Doaku untukmu Sayang by Wali
Bintang Hatiku by DeMisis 
Salam Rindu by Wali
Aku Punya Pacar by Mahkota Band
Ku Pinang Kau dengan Bismillah by Ungu ft Rossa 

korang boleh download semua lagu tu dari blog Irine. lagipun, Irine da bagi direct link. tekan je terus leh download. mudah je ye kawan-kawan. hanya perlukan sedikit ketekunan.hohoho.

okiieeee!!!

selamat mendownload!!!

selamat jiwang-jiwang!!!

LOVENOTE : bila hati dan jiwa dipenuhi rasa cinta, setiap detik yang berlalu terasa sangat indah. semua lagu cinta yang didengar terasa menikam kalbu. hihi


http://www.emocutez.com

5 comments:

bunga said...

memang pun best..tapi lagu malausia pun ada yang best..heee

wahida said...

lagu indon mmg best2...mmg menyentuh kalbu kan...

aLya maNip said...

@ bunga : lepas ni alya kene wat list lagu malay la plak..hehe

aLya maNip said...

@ sys wahida : best kan...wat layan je..hehe

Anonymous said...

Terima kasih untuk menyimpulkan itu begitu baik. Saya pikir saya akan kembali di sini sering. Best Regards.