Wednesday, September 15, 2010

pesanan buat "bekas kekasih"

salam seme :-)

haa..tengok tajok pon da taw kan ape aku nk setory tapi aku bukan nak tuju kat sape-sape taw aku juz nak share some information yg aku dapat n to be exact some ADVISE..
advise nie untuk sape-sape yg begelar bekas kekasih..hehehe
bgune or tak 2 depends on siuation masing-masing la kan..hehehe


aku ni kan manusia biasa..
aku ade family,
aku ade kawan-kawan,
aku de ati n perasaan,
aku de matlamat hidup,
aku ade future,
seme 2 aku kene fikir..
n most of all aKu still ade KEPERCAYAAN pd QADA'n QADAR ALLAH..
aku percaya semua yg jadi ade hikmahnye n maybe sometimes aku nages guling-guling ala-ala filem hindustan 2 sebab sedeh n sometimes aku gelak cam hantu..hahahaha * siLe iMagine ye kwan2..

disebabkan aku ade seme 2 n aku ade ramai yang support aku, so aku dapat banyak advise taw..
n ari nie sementara aku ade mood nak share nie.jOm hayati..
mane la taw bergune 2untuk korang kan..hehehe

frOm mama, insan yg paling aku sayang
- takpe sayang , biarla die tinggal kite waktu kite takde ikatan yang sah lagi daripada die tinggal kite bile die jadi milik kite yang sah. setiap hari kite doa mintak kat ALLAH yang terbaek lam idop kite dan mungkin ni yang terbaek cume kite tak sedar lagi kenape benda nie kene jd. banyakkan sembahyang hajat dan bayak-banyak sabar. mama sayang adik.

frOm kawan2 (girl)
- sabar la alya..mgkin jodoh ko ngan die sampai cnie je..ko jangan la sedeh2.kiteorang owez ade ngan ko. ko jangan rsau. 1 day mane taw ko akn dapat someone better than him.

frOm kWan2 (bOy)
- kO jangan la fikir sangat alasan-alasan yang die bagi mase nak break up.wat sakit jiwa ko jek..bile die cakap die nak break up maknanya dia da tak nak ko. so, move on..tayah la sedeh-sedeh..kiteorang ade lagi ngan ko..chill la alya..

frOm afa (my rumet time matrix n beday kami same )
- Ko jangan wat camtu aLya. jangan paksa-paksa die. bagi dia ruang untuk fikir dan bagi diri ko sediri ruang untuk bernafas.jangan fikik nie seme ending idop ko.ko kene percaye ngan takdir n jodoh.lau betol die jodoh ko, tak kemane la alya..
1 day die akan datang balik kat ko * afa cakap camnie lepas aku cite yang aku keep texting him everyday begging 2 fix our relation

frOm c.nGOh (mak sdare aKu yg pLing rPat ngan aKu)
lepas c.ngoh dengar semua cite n termasuk ape yang dak laki cakap n die cakap
- dalam hidup nie kita kena percaye yang ade cinta sejati. ade orang yang sanggup tinggalkan kite lau die rase kite akan lebih bahagia ngan orang lain sebab die tak mampu nak bahagiakan kite. memang ade camtu. takpela..lau betol die jdoh adikya, nanti die akan datang.. sabar la..

frOm c.iTa (mak sedara aku yg mude lagi dan bahasakan diri die ngan aku akak..hehehe)
- tu la ko..akak cakap ko dulu suruh pasang ramai ko tak nak..skunk da kene sedeh sorang-sorang..lepas nie lya kawan je ramai2 tapi jangan la mainkan perasaan orang plak n jangan sesekali kikis harte lelaki.. bile da lama kawan, lya tengok sape yang care lebih kat lya, 2 la lya pilih..pelajaran, harta n pangkat tak penting sangat. tak kesahla keje nanti die gaji lagi rendah ke, sebab skunk nie da memang camtu..perempuan lagi advance. as long as die bertanggujwab n sayang lya..ok la 2..lelaki skunk da kurang dik..hehehe

da la..aku pon da start nak move on..seme yang jadi aku da lipat cantik-cantik, elok-elok masuk dalam memory aku sebab aku tak akan mampu lupakan kenangan sepanjang ngan die..he still part of my life even he oredy buang aku completely from his life..
n special thanx gak 2 my frenz.. aEna, ana, wana, yUnie, miZa, aUfa, tiYah n seme-seme yg keep texting me tanya aku da ok belum..
thanx sangat-sangat...aku appreaciate sangat-sangat ape yg korang wat untuk aku

aKu da sedia nk move on as single person n tadi aku tbace something kat fesbuk ana n i like dat quote
"Not pitifully alone, but a glamorous solo,
That's my way
I gave it my all, so I don't have regrets"

okie..tu je la :)
daaa

6 comments:

Whoopz said...

Look behind b4 proceed 4ward.. Gud luck cik alya.. :)

Ana Farhana said...

love it!
best nyr ade mak2 sdare y spoting kn..heee XD..
advise y best n klaka pun ade gk..hahaha^^

cik lya said...

btol..mang sukar nak lupe kan cinte kite..tapi kene pikir mayb takde jodoh n kene chill up owez kn dear:)

aLya said...

whoopz : insyaALLAH..n tHanx :-)

ana: bez2..hehe
mak sdare alya leh gelak ag taw mase alya nanges ari 2..hahaha

cik lya : : 2 la pasal..lately nie. ske sgat lyan prasaan, seb bek ngah oliday, bukat kat kolej..hehhe

Amni said...

setuju ngan afa.. t mesti dia carik balik tu.. hoho...

aLya said...

amni : amin~..hope cm2 la..huhu