Wednesday, November 23, 2011

seyes annoyed dengan orang yang pentingkan diri!!!

http://www.emocutez.com


 Hai semua

AMARAN : INI ADALAH ENTRI UNTUK MENYATAKAN KETIDAKPUASAN HATI AKU.*ayat nak skema aje.haha

ini adalah cerita yang annoying happen this morning. pagi tadi aku pergi jumpa supervisor aku which is my one hour weekly meeting. every wednesday at 9am. habes meeting aku terus ke library FKM untuk pinjam soft copy previous PSM which is CD. biasanya, soft copy tu aku akan save as draft in my email. balik bilik barulah aku save balik lam lappy. masa tu, aku ada masa lebih kurang satu jam je sebelum next class.

dalam simpanan aku da ada 4 previous report yang aku guna as reference but its not enough. library FKM punya rules plak, softcopy boleh view dalam library je. tak boleh bawak keluar. nak tak nak kene lah guna PC yang ada dalam library tu je untuk bukak CD tu. dalam library tu plak ada 5 PC untuk kemudahan students nak SEARCH INFORMATION and SEARCH RELATED PSM. da trang tang-tang ada lekat kat atas each PC yang PC tu NOT for FACEBOOKING, EMAILING & TWITTERING.

kebetulan masa aku pinjam CD, semua PC penuh. dalam tangan aku ada 5 CD yang aku nak save dalam email. at least, i need 10 minutes to complete the saving process. pandang jam, masa da tak banyak. aku pun pusing tengok kot-kot ada yang da nak siap guna PC tu. ada yang cari maklumat, ada yang duk buat lab report n ada yang search previous PSM.

yang membengangkan aku, bila ada sorang mamat ni duk berfacebook bagai. aku da la tak banyak masa nak tunggu pastu dia duk bersenang lenang main facebook. aku berdiri agak jauh tapi cukup untuk mamat tu perasan aku tengok dia. then, cepat-cepat dia minimize n buat-buat macam search information. SEYES ANNOYING!!!
Dia tak rasa bersalah ke? da la masa aku tunggu tu ada lagi sorang mamat ni tunggu turn nak guna PC gak. kalau nak online bagai, baik la balik bilik je. tak pun bawak la laptop sendiri n online je guna wifi FKM. takde la menyusahkan orang lain. aku tengok, muka cam junior. tapi kat atas meja ada PSM report. nak kata batch aku cam tak pernah nampah. tak taw la aku mana datang lelaki annoying camtu.

last skali, aku tengok amoi yang buat lab report tu cam tak guna pun PC. duk menulis je dari tadi. then, aku minta ngan dia nak guna PC tu. nasib baik dia da siap buat kerja. masa duduk kat PC tu, mamat yang tunggu turn lagi sorang siap "cop" lepas aku. 10 minit siap kerja aku. mamat facebook tu still main facebook lagi. seyes sakit hati aku tengok makhluk yang bersenang lenang guna kemudahan awam untuk tujuan tak betul tanpa rasa bersalah.grrrrrrrr

bengkek la juga bila kuar library tadi. lepas kuar terus pergi kelas. malangnya, lecturer plak tak datang. setengah jam tunggu, terus balik.hihi. kat bilik,sambung tengok maharaja lawak mega ngan twiling jap. semalam tak ade mood nak tengok sebab terpaksa siapkan PSM outline :-)

LOVENOTE : ALHAMDULILLAH, demam aku da beransur elok. badan da okea.  batuk pun da kurang even suara still serak.

http://www.emocutez.com

6 comments:

Tuan Cimot said...

hhehe..sabo jelah..

ILA HonEyBuNNy said...

kalau ila kan dear..

mesti nak perli2 orang tu..biar dia perasan..dah terang2 tulis kan...erghhh

Juliet_iRa~" said...

sbar ea alya..

lain kali sound je..huuu

pss : makan ubat k..smoga cpt smbuh..:)

gud luck 4 ur PSM!

aLya maNip said...

@ Tuan Cimot : sbb sabor la luah kat sini..hehe

aLya maNip said...

@ ILA HonEyBuNNy : tu la.. tp x berani..huhu,,duk je la diam sorg2.. :-)

aLya maNip said...

@ Juliet_iRa~" : alya x berani sound la dear :-)

mekaseh..