Saturday, November 12, 2011

11.11.11

http://www.emocutez.com

 hai semua

semalam semua bercerita tentang macam-macam event yang jadi. yelah, tarikh cantik. ada yang kawen, bertunang n mcam-macam la.hehe. aku pun ada cerita tapi tak sempat nak mengarang malam tadi. demam aku still tak okea. lagipun, malam tadi kawan aku lepak kat rumah sampai lewat malam ala-ala kawan lama tak jumpa bertahun. malam ni pun aku da nak ke johor. :(

okea, let share something interesting. 

PERTAMA : yesterday, my aunt delivered her baby girl at 4.30am. nama still tak tahu sebab dalam pukul 6petang, baby da boleh bawak balik rumah. mak sedara aku pun letih. dari malam tak tido. pastu bersalin lagi. so, tengok gambar je la dulu :-)

 ni mak sedara aku yang temankan pak sedara aku(abah baby) pergi amek baby ngan mama dia kat hospital :-)

 bersenam sket..hiyaakkk!!! masa ni baby tak buka mata pun :-)

 bedung dia dulu...

siap da.. :-)


 masa ni baby da siap menyusu. mama dia nak masuk rehat, so aku jagakan kejap. kalau korang perasan dalam gambar tu, nampak mama dia kat belakang sana, tangan still ada tag hospital. ermm, agak-agak da lepas nak kawen belum ni? hehe
btw, masa ni umur baby ni baru 14 jam. rasa geram nak cium tapi tak boleh sebab aku selseme. takut plak berjangkit kat baby. lepas agak da penat, baru aku letakkan baby atas tilam sebelah mama dia :-)


LOVENOTE :  malam ni aku akan bertolak ke Johor. kembali ke destinasi ilmu. jalankan tanggungjawab sebagai hamba ALLAH, sebagai anak, sebagai adik, sebagai kawan dan sebagai saudara se Islam.  doakan aku selamat sampai ke destinasi yang dituju. tak sabar rasanya nak balik kampung lagi. nak jadi pengasuh baby. :-)

http://www.emocutez.com




11 comments:

Juliet_iRa~" said...

wahhh bestnya dpt baby baru!

cpt ea dah blh keluar..normal birth ea?

selamat pulang..good luck!

Juliet_iRa~" said...

alya da smpai johor yea..:D

selamat mulakan study k..

;pp

wahida said...

lebatnya rambut baby tu....geram la tgk baby tu...comel!!

aLya maNip said...

@ Juliet_iRa~" : yup2..normal birth..siapkan seme dukumen terus boleh kuar..hihi

yup. alya smp pg ahad kat utm tp arini still x g kelas. demam teruk lg :(

aLya maNip said...

@ sys wahida : nnt sys lak dapatkan baby girl..hehe

aleen aiden said...

woahhh,kira baby 111111 lah nih?awesomenye!!!hu3

aLya maNip said...

@ aleen aiden : yup2..hihi

ILA HonEyBuNNy said...

gerammm tengok baby tu dearrr...

pipi bam2...hehe...

nanti nak tgk baby alya lak..(hehehhe)

aLya maNip said...

@ ILA HonEyBuNNy : baby alya lmbt lg la jwbnye..hihi

Tuan Cimot said...

bulat baby nya..comel..

aLya maNip said...

@ Tuan Cimot : :-)