Monday, August 15, 2011

how to download and watch series drama online

http://www.emocutez.com
Hai semua

disebabkan lately ni aku banyak habiskan masa untuk tengok movie n series, aku rasa tak salah nak kongsi mana sumber aku download semua tu kan?. lagipun, lam previous entry, Adila ada tanya aku mana nak dapatkan series yang aku selalu tengok tu.hehe

lets begin!!!

pertamanya, untuk memudahkan sesi download movie n series ni, korang kene la ada IDM (Internet Downloader Manager). aku punya IDM abang aku yang install, so aku pun tak berapa tahu camne nak cari yang free kan. korang try la search mana-mana web yang share istaller IDM for free. tak silap aku memang banyak. lau ada IDM n tak tahu guna tanya aku ea, nanti aku cite lain plak.

now, aku bagi LIST tempat best untuk download series drama




lau kat solar movie nie ada both series n movie.
just KLIK pada LINK page tersebut untuk ke page tu :-)

korang check ada tak series yang korang nak cari tu kat salah satu page yang aku bagi tu. kebiasaannya, akan ada kat semua page or salah satu page kat atas tu. untuk memudahkan pencarian korang, aku nak share tips sket ngan korang. masa korang da pilih series n episod yang korang nak, dia akan keluar List Link yang cam kat bawah ni.



korang pilih link from NOVAMOVIE, VIDEOWEED or MOVSHARE. ni tiga source yang terbaik yang selalu aku download. kalau takde 3 yang kat atas ni korang try link lain. biasanya ada link yang ok gak.hehe.

yang aku cerita ni english punye series la. lau nak tengok cerita korea ngan jepun, konfem semua orang tahu mana nak download kan? kat http://www.mysoju.com/ or http://www.dramacrazy.net/ la kan..

okea. lau ada pape masalah bagitahu ye n kalau ada lagi source yang best untuk download series n movie share la ngan aku ea.hehe

selamat berdrama kawan-kawan.hihi

LOVENOTE : mencari cinta sejati tak semudah menarik rambut dalam tepung. hihi

http://www.emocutez.com

8 comments:

Whoopz said...

kalau xde idm xleh donlot movie eyh?

dylli said...

niceeeeeeeee. hihi.. thanks cik alya! actually dah lama gila tak buat kerja2 download ni. lepas stop guna streamyx, jadi mandom lak. :D

ILA HonEyBuNNy said...

leh bagi dekat kawan ila neh..

dia minat tol downlod2 cita neh..ehehe

aLya maNip said...

@ Whoopz : xtaw la..haha..cuba kaji jap..alya bese ngan idm je..hihi

aLya maNip said...

@ dylli : sesame.hehe
sila2..lepas ni lau ada jumpa cite best2 gitaw ea..hehe

aLya maNip said...

@ ILA HonEyBuNNy : bleh2..hehe..ila pon kene rajin tgk series lak lepas nie..hehe

bunga said...

hehehe..bunga tunggu kawan2 jer yang donwload

aLya maNip said...

@ bunga : lepas ni bunga blajar download sdiri la plak..hihi