Sunday, December 04, 2011

Nasi Goreng Extra Pedas Berapi

http://www.emocutez.com 
 Hai semua

 how's your weekend? enjoy? busy? boring? or juz sleep..hehe. me? kinda busy + boring. i'm busy with my UGP and also boring when i need to read lots of related article all day long. lucky me, i oredy find out what i gonna do with my UGP n now i need to read, read n read. also think, think n think. *smile*

back to the topic. last 2 nights, i've organized a small sweet escaped. it's not like an escape from this campus but juz a small "makan-makan time" in my room.ngeeee. aku, miza, piqah, ayu n fatihah. all the girls in my class except Yunie. dia balik rumah.

the menu were :
  • Nasi goreng extra pedas berapi
  • Keropok Goreng
  • Buah betik (sponsored by miza)
  • Buah kedondong ngan pencicah takde belacan (sponsored by miza)

ni la bahan-bahan yang digunakan...
Nak dijadikan cerita, i'm the one who goreng the rice but i dunno what happen to my tongue because i can't really taste it. masa tu plak, semua tak datang lagi because i told my frens to come at 8 so that i can prepared evertything. i dun want to menyusahkan kawan-kawan because i'm the one yang nak buat makan-makan ni. then, aku panggil ayu which is depan bilik aku tapi ayu tido.haha. so, aku juz assume yang my nasi goreng is okea. cukup rasa :-)

by the time nak makan nasi goreng, i ask all my friend bout the taste. semua cakap PEDAS. miza ngan piqah cakap tak cukup garam.haha. actually, i didn't put salt in my nasi goreng bcause i assume that lada giling tu da cukup masin sebab kat rumah punya lada giling agak masin. hakikatnya tak. lain brand, lain rasa rupanya. hahaha

masa semua orang cakap pedas, aku senanye takde pun rasa nasi goreng tu pedas. so, aku makan dengan bahagianya. orang lain pun makan dengan bahagia gak.hehe. disebabkan nasi tu banyak n i keep it warm, so i eat it as my breakfast the next day. masa tu baru la lidah aku berfungsi n baru aku tahu betapa pedasnya nasi goreng yang aku buat. sorry my friend.
takde la banyak sangat cili padi kan? :-)
seperiuk penuh! memang tak mampu 5 orang nak habiskan.
gambar makanan lain tak sempat nak snap. semua makan je tahu. papepun, the night was marvelous!!! almost 5 hours we had the makan-makan time. seronok! lepas ni aku tak tahu da nak masak apa lagi. spaghetti! maybe... life da macam kat rumah da.haha

LOVENOTE : stay hostel pun still boleh practice on how to be a housewife taw. rice cooker tu da macam multicooker da.hehe. agaknya, bila la aku boleh masak untuk seseorang yang bernama SUAMI. *mood gatal*

http://www.emocutez.com
 

3 comments:

aleen aiden said...

perghhh,dah lame oih xmakan mencolek mencicah2 nih.aaa kecur ayaq liuq dbuatnye.hu3

maCy said...

sedapnye kalo ad org tlg mskkn. hehe

Thalhah Amir said...

adeh.. mengalir air liur tgk nasi 2. mesti sedap kan?

jom singgah http://syoknyerblogging.com/v1/